Talsu novadā kāds autovadītājs cenšas izvairīties no soda, slēpjot radaru detektoru 39

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 11.septembris 2018 15:37

Šogad fiksēti jau 188 gadījumi, kad autovadītāji, piedaloties ceļu satiksmē, izmanto Latvijā aizliegto ierīci – radaru detektoru.

Šāds gadījums pagājušajā nedēļā fiksēts Talsu novadā, kur Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori pamanīja kādu transportlīdzekli, kuram pie priekšējā vējstikla bija piestiprināta radaru detektoram līdzīga ierīce. To apturot, vadītājs noliedza ierīces esamību, bet ceļu policisti, veicot ar prokuroru saskaņotu spēkrata apskati, detektoru atrada un konfiscēja.

Pagājušajā piektdienā, 7.septembrī, ap pulksten 14.00 Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu, Talsu novadā, uz autoceļa A10 Rīga-Ventspils ievēroja kādu pretimbraucošu Volvo XC 60 markas automašīnu. Minētajam transportlīdzeklim pie priekšējā vējstikla bija piestiprināts priekšmets, kas atgādināja ierīci, kura spēj uztvert ātruma mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus to darbībā. Lai pārbaudītu radušās aizdomas, likumsargi apturēja minēto transportlīdzekli un veica šofera pārbaudi.

Pēc automašīnas apturēšanas aizdomīgā ierīce vairs nebija piestiprināta pie priekšējā vējstikla, kā arī 1976.gadā dzimušais šoferis noliedza, ka viņam šāda ierīce piederētu. Tomēr jāpiebilst, ka uz priekšējā stikla vietā, kur iepriekš atradās šī ierīce, bija palicis tās nospiedums.

Tā kā transportlīdzekļa vadītājs atteicās uzrādīt šo ierīci, kā arī liedza inspektoriem labprātīgi apskatīt transportlīdzekli, likumsargi uzsāka lietvedību, kuras ietvaros Talsu rajona prokuratūrai tika iesniegts pieteikums par administratīvā pārkāpuma vietas apskati.

Saskaņā ar prokurora lēmumu inspektori pārbaudīja aizturēto automašīnu – atverot Volvo spēkrata durvis, turpat zem blakussēdētāja krēsla arī atradās noslēptais radaru detektors. 

Šoferim tika sastādīts protokols par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ierīci, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Par šādu pārkāpumu vīrietim pienācās sods 55 eiro apmērā, kā arī tika konfiscēta pati ierīce.

Lai gan šādu ierīču izmantošana ceļu satiksmē Latvijā ir aizliegta, pērn par šādu pārkāpumu autovadītāji sodīti 300 gadījumos, savukārt šogad šoferiem no šīm ierīcēm nācies atteikties un samaksāt 55 eiro sodu jau 188 gadījumos.

 

 
39 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
JanJan 12.septembris 2018 10:14
14 4 Atbildēt

Es ieteiktu pārlieku neskriet un radara detektoru nemaz nevajadzēs. Cilvēki jau paši uztaisa problēmu un pēc tam čīkst tā un šitā.

Ja gribas skriet, brauc uz trasi, pamestu lidlauku, sāc piedalīties amatieru autosportā utt.

650 11.septembris 2018 23:54
14 1 Atbildēt

Tak jēdziens skaidri ir pateikts- "radardetektors".To LV nedrīkst lietot, bet viņš tev var piederēt.Tu viņu vari vest mašīnā, ja tu viņu nelieto.Raksts ir tīšām uzrakstīts tā, lai izvērstos plaša/tupa diskusija.Šaubos, vai viņi vnk aiz nekodarīt skrēja pakaļ tikai uz vizuālu tēlu vējstiklā.Bet "lohiem jau tas nav jāzin".Tiem ir vnk jābaidās.Neviens taču mums neies klāstīt, ar ko īsti tas auto pievērsa "likumsargu uzmanību".Ja tas "vadītājs" mācētu lasīt, viņš būtu sen izlasījis un izsecinājis- kad un par ko un kāpēc viņam skries pakaļ.Vai vismaz mācētu to ierīci lietot.Secinājums tikai viens- vadītājs tups, un pati ierīce meesls.Specuzdevumu vienībai šoreiz Taisnība, tur jau arī lohi sen vairs nestrādā.

6810 11.septembris 2018 21:08
10 0 Atbildēt

Es saprotu tā,ja izmanto.Man būt var daudz kas.Strādājot Vācijā,man mašīnai bija vārsts izpūtējā,kas pārslēdz uz taisno trubu.To nedrīkst lietot ceļu satiksmē,tikai slēgtā teritorijā vai truckšovos.Bet man neviens neņēma to nost.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti