Vidzemē vairāki autovadītāji izraisījuši automašīnu sadursmi un pametuši notikuma vietu 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.septembris 2018 17:13

Aizvadītājā diennaktī Vidzemes reģionā ziņots par vairākām automašīnu sadursmēm, pēc kuru izraisīšanas iesaistītās personas pametušas notikuma vietu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Viņa stāstīja, ka šajos gadījumos bojāti tikai transportlīdzekļi un fiziski cietušu cilvēku nav.

Piemēra, Madonā nenoskaidrotas automašīnas vadītājs iebrauca stāvēšanai novietotā automašīnā "Volvo" un no notikuma aizbrauca, neziņojot policijai. Savukārt kāda tirdzniecības veikala autostāvvietā Valmierā nenoskaidrota transportlīdzekļa vadītājs iebrauca stāvēšanai novietotajā "Škoda Fabia" un pameta notikuma vietu.

Alojas novadā uz autoceļa Staicele-Lejas-Mūnas-Rozes notika sadursme starp automašīnu "VW Golf" un nenoskaidrotas personas vadīto "VW Golf Variant". Pēc sadursmes "Golf Variant" vadītājs pametis notikuma vietu. Savukārt Priekuļos kādas mājas pagalmā nenoskaidrotas automašīnas vadītājs izraisīja sadursmi ar stāvēšanai novietotu automašīnu "Renault" un no notikuma vietas aizbrauca.

Mote uzsvēra, ka par notikuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, tiek uzlikts naudas sods velosipēda un mopēda vadītājam no septiņiem līdz 55 eiro, cita transportlīdzekļa vadītājam - no 70 līdz 700 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanas.

Situācijās, kad noticis neliels ceļu satiksmes negadījums, proti, negadījumā iesaistīti tikai divi transportlīdzekļi, nav cietušās personas, nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai vai negadījumā iesaistītajiem transportlīdzekļiem nav radušies bojājumi, kuru dēļ tie nedrīkst vai nevar turpināt ceļu, var tikt noformēts saskaņotais paziņojums bezpolicijas klātbūtnes, atgādināja policijas pārstāve.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēti astoņi ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušo nav. Pie transportlīdzekļu stūres alkoholisko dzērienu iespaidā sēdušies trīs vadītāji. Noformēti 70 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem 30 bija par atļautā ātruma pārsniegšanu.

 
Visi komentāri
 
JanJan 13.septembris 2018 8:55
4 3 Atbildēt

Mīkstie... Par savu rīcību ir jāatbild. Bēg gļēvuļi, krāpnieki utml. Gan jau tie paši, kas pirmie internetā bļaus - TU ATBILDI PAR SAVIEM VĀRDIEM???!!!

nevārds 14.septembris 2018 12:49
1 0 Atbildēt

Man arī bija līdzīgi. Veikdams kreiso manevru viens iebakstīja man sānos. Pa cik tumsa, numuru nepaspēju ieraudzīt. Pēc dažiem lieciniekiem fiksējām iespējamo vainīgo. Policija notikuma vietā ieradās pēc 3 stundām. Pēcāk saņēmu atbildi, ka iespējamais vainīgais ir tikai liecinieks, kas braucis garām, mašinai defekti nav konstatēti.. OCTA atteica un auto remontēju par savu naudu! Jāpiebilst, ka kopš avārijas līdz policijas vizītei pie vainīgā pagāja 3 mēneši.

Secinājums: ja tev ir netīri numuri, tad labāk laisties lapās. Neviens tevi nemeklēs un gali ūdenī! Tikai idiņi apstājas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti