Valsts policija no tirgotājiem atsavina 13 tonnas nelegālās dīzeļdegvielas (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 20.oktobris 2018 10:02

Šonedēļ Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti ir aizturējuši divas personas, kuras nodarbojās ar nelegālās degvielas tirgošanu Jūrmalas un Rīgas iedzīvotājiem.

Kopumā policisti konstatēja un atsavināja vairāk nekā 13 tonnu nelegālās dīzeļdegvielas, par ko nebūtu samaksāts nodoklis.

     Cīnoties ar nelegālās akcīzes preču apriti, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti bija nonākuši pa pēdām kādam 1970. gadā dzimušam vīrietim. Likumsargiem bija informācija, ka šī persona, iespējams, jūrmalniekiem un rīdziniekiem tirgo nelegālo degvielu. Otrdien, 16. oktobrī, policisti šo personu Rīgā aizturēja. Degvielas tirgonis savu automašīnu bija aprīkojis kā mobilo degvielas uzpildes staciju. Izņemtajā automašīnā atradās ievietota muca ar vienu tonnu dīzeļdegvielas. Kratīšanu laikā pie aizturētā vīrieša tika izņemti vēl 200 litru dīzeļdegvielas.

     Turpinot darbu nelegālās rūpalas apkarošanā, policisti noskaidroja, kur vīrietis iegādājies degvielu. Ceturtdien, 18. oktobrī, Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti aizturēja 1977. gadā dzimušu vīrieti, kurš savu automašīnu bija aprīkojis ar krātuvēm, lai nelegālo degvielu piegādātu klientiem pēc viņu vēlmēm.

     Policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot garāžu, ko vīrietis izmantoja nelegālās degvielas uzglabāšanai. Veicot tajā kratīšanu, tika izņemtas 12 tonnas dīzeļdegvielas. Rezultātā policistiem no nelegālās degvielas aprites izdevās izņemt mazliet vairāk par 13 tonnām dīzeļdegvielas, par ko valstij netiktu samaksāts nodoklis.

     Abi aizturētie vīrieši jau vienu reizi tiesāti par analoģiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

     Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta trešās daļas – par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

     Atsavinātā dīzeļdegviela ir nodota Nodrošinājuma valsts aģentūrai un pēc ekspertīzes veikšanas tiks lemts par tās iznīcināšanu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Optimists 20.oktobris 2018 12:52
5 0 Atbildēt

Nu kā viss ieciknis kādu laiku varēs braukāt!

Pļurkt 21.oktobris 2018 9:35
4 0 Atbildēt

Šitos mazos jau pa laikam paķersta, bet lielie, kas ved dzelzceļa sastāviem kaut kā nav nācies dzirdēt ka kaut vai pakratītu!

skeptiķis 20.oktobris 2018 19:52
3 0 Atbildēt

katrā pilsētā,pagastā ir tādi tirgoņi! (smago šoferi,zemnieki,traktoristi u.c.)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti