Konfliktā pie Rīgas lidostas taksisti liek lietā asaru gāzi un, iespējams, auksto ieroci 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.novembris 2018 11:39

Ņemot vērā trešdienas vakarā notikušo agresīvo incidentu starp taksometru vadītajiem, kas radīja reālu apdraudējumu starptautiskās lidostas "Rīga" pasažieriem, lidosta vērtēs iespēju pilnībā liegt transportlīdzekļu apstāšanos tiešā lidostas termināļa tuvumā, izņemot publisko sabiedrisko transportu.

Lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte aģentūru LETA informēja, ka trešdienas vakarā taksometru rindā pie lidostas atlidošanas termināļa izejas izcēlās agresīvs konflikts starp taksometru šoferiem, kurā iesaistītās personas pielietoja gan asaru gāzi, gan, iespējams, auksto ieroci. "Pateicoties lidostas Drošības dienesta un Valsts policijas lidostas iecirkņa darbinieku operatīvai rīcībai, konflikts īsā laikā tika novērsts, taču tā rezultātā tika fiziski aizskarts kāds lidostas pasažieris, kurš, par laimi, nav guvis miesas bojājumus. Lidosta ir sniegusi Valsts policijai visu nepieciešamo informāciju notikušā incidenta izmeklēšanai," informēja Karnīte.

"Rūpējoties par pasažieru drošību un apzinoties lidostas kā Latvijas vizītkartes atbildību valsts un sabiedrības priekšā, lidosta ir spiesta apsvērt radikālu pasākumu pielietošanu, tostarp iespēju pilnībā liegt transportlīdzekļu apstāšanos tiešā pasažieru termināļa tuvumā, drošības vārdā upurējot pasažieru ērtības," norādīja lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Vairāki tiesu spriedumi par taksometru pakalpojumu sniegšanas kārtību pie nozīmīgiem satiksmes centriem, kā arī izmaiņas taksometru tarifu noteikšanas regulējumā, ar kuriem tika atcelti taksometru pakalpojumu tarifu "griesti", pēdējā gada laikā ir negatīvi saasinājuši konkurences situāciju taksometru nozarē, kas ir novedis ne tikai pie pasažieru sūdzībām par sniegto pakalpojumu kvalitāti un cenu, bet arī drošību apdraudošiem incidentiem lidostā, atzīmēja lidostas pārstāve.

"Ņemot vērā, ka lidostas pašas iespējas nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību ir tiesiski ierobežotas, lidosta aicinās atbildīgās institūcijas - Iekšlietu ministriju un Valsts ieņēmumu dienestu - nekavējoties izstrādāt konkrētu rīcības plānu situācijas risināšanai īstermiņā un ilgtermiņā. Lidosta uzskata, ka Iekšlietu ministrijai būtu jānodrošina papildus resursi drošības situācijas kontrolei lidostas teritorijā, savukārt Valsts ieņēmumu dienestam būtu pastiprināti jākontrolē taksometru pakalpojumu sniedzēju darbības atbilstība normatīvajiem aktiem," norādīja Karnīte.

"Mēs ceram uz atbildīgo institūciju operatīvu rīcību, lai tiem vairāk nekā 20 000 pasažieru un lidostas viesu, kas ik dienu ierodas lidostā, nebūtu jāpiedzīvo tādas neērtības kā Centrālās dzelzceļa stacijas un Rīgas autoostas klientiem, kuriem vairs nav iespējas ērti piebraukt tieši pie pasažieru apkalpošanas ēkām," sacīja lidostas vadītāja.

Kā ziņots, lidosta "Rīga" pagājušajā gadā strādāja 54,639 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 9,7 reizes, sasniedzot 3,487 miljonus eiro. Savukārt 2018.gada pirmajos sešos mēnešos lidostas apgrozījums pieauga par 13% jeb 3,33 miljoniem eiro, sasniedzot 28,69 miljonus eiro, turklāt tā guva 5,9 miljonu eiro peļņu, kas ir 7,4 reizes lielāka nekā pirmajā pusgadā pērn.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018.gada vasaras sezonā - uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru - 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 16.novembris 2018 13:10
13 12 Atbildēt

A ko gribējāt? Kāds mērs, tāds prolietarāts.

kasinsh79 16.novembris 2018 12:28
7 2 Atbildēt

Tos, kuri pieņēma lēmumu par to haosu ar taxi lidostā, derētu kārtīgi noslānīt Idiotu bars, izskatāmies tagad fantastiski valsts viesu acīs - lidosta tomēr kalpo kā "valsts seja".

vilks 17.novembris 2018 0:18
6 1 Atbildēt

Iekšlietu struktūras netiek galā ar bandītiem un lidostas viesiem no tā būs jācieš? Vai nav smieklīgi ?

Ko dara iekšlietu ministrs, lai šo (nu jau ieilgušo) taksistu bardaku apkarotu ?

Ja būtu vēlēšanās - kartību var ieviest dienas laikā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti