Piedzēries motociklists ar "Javiņu" bēg no policistiem pa pļavu, taču tiek noķerts 16

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.janvāris 2020 14:20

Sestdien, 25.janvārī ap pulksten 23:30, Durbes novadā, Tadaiķu pagastā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas pamanīja motociklu “Jawa”, kura vadītājam nebija galvā ķivere. Tāpat motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīme.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu, attālinoties no policistiem un nogriežoties uz mazākas nozīmes ceļa. Motociklistam, turpinot ceļu pa pļavu, likumsargi viņu apturēja.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka motocikla vadītājam, 1968.gadā dzimušam vīrietim, nav likuma noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī viņš transportlīdzekli vadījis, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Vīrieša izelpā konstatētas 1,25 promiles alkohola. Tāpat konstatēts, ka motocikls nav reģistrēts noteiktā kārtībā, tam nav veikta valsts tehniskā apskate un attiecīgi arī nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat vīrietim ir noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā un par aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu,

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Es 28.janvāris 2020 15:11
14 6 Atbildēt

Vajadzētu atjaunot noteikumus, kur būtu norādīts, ka policija drīkst apturēt vadītāju tikai ja tas brauc pa ceļu! Tas būtu taisnīgi!

Nu nah 28.janvāris 2020 17:14
9 1 Atbildēt

Varbūt uzsūkā kādam mentam, ko a ?

pa smuko 28.janvāris 2020 14:51
9 0 Atbildēt

nu gluži kā sendienās

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti