Pirmo reizi Latvijā tiks veikta automašīnu bezmaksas savirzes pārbaude 3

 
Drošas Braukšanas Skola | 23.aprīlis 2014 9:31

No 2014. gada 24. līdz 30. aprīlim "Drošas Braukšanas Skola" (DBS) sadarbībā ar autoservisu tīklu "Bosch Car Service" vairākās Latvijas pilsētās veiks nebijušu akciju – automašīnu bezmaksas ritošās daļas savirzes pārbaudi. Šī unikālā akcija ar Latvijā pirmo mobilo savirzes stendu ir nākamais solis autovadītāju uzmanības pievēršanai tam, cik nozīmīgs ir automašīnas tehniskais stāvoklis drošībai uz ceļa. Šīs akcijas ietvaros DBS ir veikusi autovadītāju aptauju par autoservisu izvēli, kas atklāj gan pozitīvus, gan negatīvus auto īpašnieku ieradumus.

DBS, "Bosch Car Service" un "Statoil Fuel & Retail Latvia" kopīgās akcijas automašīnu bezmaksas balstiekārtas savirzes pārbaudes notiks:

  • 24. aprīlī         12:00 – 19:00 DUS "STATOIL Sarkandaugava", Rīgā
  • 25. aprīlī         11:00 – 18:00 pie T/C "Jēkabpils Centrs", Vienības ielā 7, Jēkabpilī
  • 26. aprīlī         11:00 – 18:00 pie T/C "Oga", Rīgas ielā 4d, Preiļos
  • 28. aprīlī         11:00 – 18:00 pie Valmieras Kultūras centra, Rīgas ielā 10, Valmierā
  • 29. aprīlī         11:00 – 18:00 DUS "STATOIL Dobele", Dobelē
  • 30. aprīlī         12:00 – 19:00 DUS "STATOIL Ulmanis 1", Rīgā

Pērk nepārbaudītus auto un uzticas nesertificētiem servisiem

2014. gada aprīļa sākumā DBS internetā veica auto īpašnieku aptauju, uzdodot dažādus jautājumus par auto iegādi, autoservisu izvēli un autoservisu uzticamību. Šīs aptaujas rezultāti pārsteidza aptaujas veidotājus gan pozitīvi, gan negatīvi.

Viens no pārsteidzošākajiem atklājumiem ir tas, ka 36,8% lietoto automobiļu pircēju pērk "kaķi maisā", jo pirms automašīnu iegādes nepārbauda tā tehnisko stāvokli servisā. Jautāti par servisa izvēli, 35% aptaujāto ir atzinuši, ka savu automašīnu remontu veic paši vai uztic to darīt mehāniķiem nepazīstamos servisos vai garāžās. Vienlaikus 30,6% aptaujāto uzskata, ka servisos bez modernām diagnostikas iekārtām un regulāri apmācītiem mehāniķiem ir iespējams saremontēt mūsdienu automašīnas. Tāpat arī 21% auto īpašnieku ir atzinuši, ka nepievērš uzmanību servisa kvalitātei un izvēlas tuvāko autoservisu vai to, kurā tiek piedāvāta lētākā cena konkrētajam remontam.

"Godīgi sakot, mēs esam ļoti pārsteigti par iegūtajiem rezultātiem. Grūti ir iedomāties, ka cilvēki, kuri ir gatavi iztērēt vairākus tūkstošus par lietotas automašīnas iegādi, ir gatavi ieekonomēt dažus desmitus eiro par tā tehniskā stāvokļa pārbaudi, un tādējādi sevi pasargāt no iespējamiem, dārgiem remontiem. Uzticība dažādiem mazajiem servisiņiem un garāžām, kuros pat nav vienkāršs diagnostikas dators arī ir pārsteidzoša. Mūsdienās jebkurā automašīnā ir iebūvēti nopietni vadības bloki, un servisos bez apmācīta personāla un diagnostikas iekārtām mūsuprāt var veikt tikai riepu maiņu vai līdzīgus, nenozīmīgus remontus," atzīst DBS valdes loceklis Artūrs Priednieks.

Veiktā aptauja uzrāda arī pozitīvas iezīmes, piemēram, 82% aptaujāto piekrīt, ka nesertificētos un nepazīstamos servisos, nav iespējams atjaunot stipri sasistas automašīnas tā, ka tās ir tikpat drošas kā pirms avārijas. Autoīpašnieki gadu gaitā ir sapratuši arī to, ka remonta procesā ir svarīga rezerves daļu kvalitāte – tikai mazāk kā 10% aptaujāto ir atklājuši, ka neuztraucas par rezerves daļu kvalitāti un izvēlas lētākās. Tieši tikpat daudz respondentu ir atklājuši, ka savas automašīnas tehniskā stāvokļa diagnostiku veic tikai pirms tehniskās apskates. Pārējie ir atklājuši, ka veic regulāru diagnostiku vai to dara tad, kad rodas aizdomas par kādu bojājumu. 76% auto īpašnieku ir atklājuši, ka pirms remontdarbu uzsākšanas mēdz lūgt servisam sastādīt tāmi, kas, protams, ļauj izvairīties no pārsteigumiem saņemot automašīnu pēc remonta.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
draco 23.aprīlis 2014 12:59
1 0 Atbildēt

>servisos bez modernām diagnostikas iekārtām un >regulāri apmācītiem mehāniķiem ir iespējams >saremontēt mūsdienu automašīnas

daljeeji - murgs. meerkakji var apmaaciit cik gribi - taapat vish briivi domaat un analizeet neiemaaciisies. a sheit tiek pasniegta doma ka "apmaciits un sertificeets speciaalists" ir veertiigaaks par taadu, kas no dabas ir apveltiits ar vajadziigajaam iipashiibaam, un vajadziigaas zinaashanas apguvis pasmaaciibas celjaa - kas, protams, ne tuvu taa nav.

kaa spilgts piemeers - tagad katram otrajam ir augstaakaa izgliitiiba.

vai taapeec gudru cilveeku iipatsvars, teiksim, saliidzinot ar Njuutona vao Lomonosova laikiem ir izmainiijies?

spriezhot peec ikdienaa noveerotaa - necik...

as so jaaskataas peec taa, cik cilveeks jeedz, un maak domaat, salikt faktus un izdariit secinaajumus, nevis kaadi vinjam papiiriishi pie sienas karaajas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti