Palielinās avāriju skaits uz nesen atjaunotiem autoceļiem 11

 
Nozare.lv | 27.janvāris 2015 15:35

Vairākos ceļu posmos, kur atjaunota infrastruktūra, fiksēti biežāki ceļu satiksmes negadījumi, šodien Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē atzina Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš minēja piemēru Maltā, kur, atjaunojot ceļu, nav izbūvētas ietves. Automašīnu ātrums uz atjaunota ceļa palielinās, savukārt gājēji ir apdraudētāki. Līdz ar to Krapsis uzskata, ka būtu jāmaina pieeja, veidojot infrastruktūru un, iespējams, jāizvieto guļošie policisti.

Foto: iAuto.lv

Tāpat viņš skaidroja, ka jaunizbūvētajā ceļa posmā Tīnūži-Koknese pērn bojā esot gājuši četri cilvēki, bet šogad bijuši divi negadījumi.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) norādīja, ka bedrainos ceļos satiksmes negadījumu ir mazāk, jo mazāks ir ātrums, un ironizēja, ka bedres ir kā gulošie policisti. Ātruma problēmas risinājumu Matīss redz radaru izmantošanā, arī uz jaunajiem ceļu posmiem.

Kā piemēru viņš minēja šīs dienas rītu, ka vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem fiksēts virs 90 kilometriem stundā, kas nav atbilstošs esošajiem laikapstākļiem.

Savukārt Krapsis norādīja, ka ceļu uzturētājiem jāveic regulāra tuneļu apsekošana, kas ļauj droši šķērsot ceļu, kā arī pāreju apgaismošana. Viņš arī uzsvēra, ka ceļu uzturētāji ne vienmēr savlaicīgi reaģē uz mainīgiem laikapstākļiem.

Kā ziņots, vakar notika CSDP sēde, kuras laikā tika uzklausīti atbildīgo institūciju ziņojumi par situāciju ceļu satiksmes drošībā ziemas periodā, kā arī notika konkrētu priekšlikumu apspriešana tās uzlabošanai.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Afoņa 27.janvāris 2015 19:30
7 1 Atbildēt

Malta ir apdzīvota vieta LV.Paskaties kartē.

Pļurkt 28.janvāris 2015 10:03
6 0 Atbildēt

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) norādīja, ka bedrainos ceļos satiksmes negadījumu ir mazāk, jo mazāks ir ātrums

---------------

Pilnīgas muļķības! Nevajag sačakarēt ielas un ceļus rekonstrukcijas laikā. Ielu krustojumos masveidā pēc rekonstrukcijas uztaisa "pudeles kaklus", kā dēļ daudzviet nogriezties no galvenās ielas nemaz nevar, ja tajā šķērsielā kāds stāv un gaida kārtu izgraukšanai uz galv enās ielas!

Tā pat masveidā ir sačakarēti krustojumi ar šaurajiem apļiem, atseviušķu joslu likvidācijā pie iebrauktuvēm benzīntankos.

Shamejais 27.janvāris 2015 18:45
2 0 Atbildēt

ehh Matīss - žēl ka vairs nestrādāju satmin...., bāc..., būtu tev pastāstījis par 90km ātrumu uz mūsu ceļiem :( Kāda starpība - ieliec radarus sev GUĻAMISTBĀ - tur mēri savu ātrumu!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti