Būtiski palielinās auto zādzību skaits 5

 

Foto: iAuto.lv

If | 16.maijs 2015 10:36

Kopš gada sākuma Latvijā būtiski palielinājies auto zādzību skaits. Laikā no janvāra līdz maija sākumam zādzību skaits, salīdzinot ar 2014.gada pirmajiem mēnešiem, palielinājies par gandrīz 70%. Visbiežāk zādzības reģistrētas Rīgā un Pierīgas rajonos, liecina If Apdrošināšana apkopotā informācija.

Zādzību intensitāte īpaši palielinājās aprīlī, kad faktiski katru nedēļu saņemti vairāki KASKO klientu atlīdzību pieteikumi. Arī maijā jau pieteiktas vairākas auto zādzības. “Esam novērojuši tendenci, ka zog dažādu marku automašīnas gan tradicionāli populāros BMW X5 un Toyota Land Cruiser modeļus, gan arī Volkswagen Sharan, Honda Civic un Honda Accord modeļus,” informē If Apdrošināšana Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Pāvels Valainis.

Šobrīd no nozagtajiem auto ir atrastas divas automašīnas. Abos gadījumos tas noticis pateicoties papildus uzstādītajām pretaizdzīšanas iekārtām. Viens auto bija aprīkots ar papildus bezkontakta imobilaizeru, savukārt otram bija uzstādīta uz radioviļņiem balstīta meklēšanas un objektu atgūšanas sistēma.

“Esam pamanījuši, ka ar Keyless Go sistēmu aprīkoti auto (tā autovadītājam ļauj ērti iekļūt salonā un iedarbināt motoru ar panelī integrētu "Start & Stop" pogu, neizņemot aizdedzes atslēgas un/vai signalizācijas pultis no kabatas vai somas) tiek zagti salīdzinoši biežāk. Tāpēc iesakām ierīkot arī kādu no papildu pretaizdzīšanas sistēmām, kas ne tikai kavēs auto iedarbināšanu (piemēram, Skybrake, Blac Bug, Basta u. c.), bet arī palīdzēs atrast auto pēc nozagšanas (piemēram, Sherlog, Trackguard, GPS raidītāji u. c.),” informē Pāvels Valainis.

If Apdrošināšanā pieteikto KASKO atlīdzību apmērs svārstās no 5 500 eiro līdz pat 40 000 eiro. Nozagto transportlīdzekļu vecums nepārsniedz 9 gadus, taču biežāk tiek zagti 3-5 gadus veci auto. Automašīnu zādzības ir reģistrētas Rīgā un vairākos Pierīgas rajonos – Baložos, Ķekavā un Mārupē.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 16.maijs 2015 23:11
1 1 Atbildēt

Tak bildē redzemās grabažas neviens nezog!

Tralala 17.maijs 2015 8:43
1 1 Atbildēt

Izskatas ka tev laikam Baltezera villa stav ferari seta!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti