Kravas automašīna kā ierocis - iebrauc pūlī, nogalinot vismaz 84 cilvēkus Nicā (+ video) 15

 
Nozare.lv | 15.jūlijs 2016 16:51

Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 84 cilvēki, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu, sacīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Pjērs Anrī Brandē.

Šofera identifikācija vēl turpinās, bet kravas mašīnā tika atrasti 31 gadu veca tunisiešu izcelsmes francūža personas dokumenti. Tajos norādīts, ka šis vīrietis bija Nicas iedzīvotājs, pavēstīja ziņu avots policijā.

Asiņainais uzbrukums Nicā, kas jau atzīts par teroraktu, notika pēc tam, kad Bastīlijas diena ceturtdien tika atzīmēta ar bruņoto spēku parādi Parīzes Elizejas lauku avēnijā un uguņošanām Francijas pilsētās. Šajā dienā Francija rīkoja svinības par godu sekulārajai republikai un tās vērtībām ''Brīvība, vienlīdzība, brālība'' ("Liberte, Egalite, Fraternite").

Provansas-Alpu-Azūra krasta reģiona padomes prezidents Kristiāns Estrozī paziņojumā par reģiona galvaspilsētā Nicā notikušo uzbrukumu sacīja, ka kravas automašīnā bija ''šaujamieroči'' un ''lielāki ieroči''.

Uzbrucējs vairākas reizes izšāva ar pistoli, pirms viņu nogalināja policija, pavēstīja izmeklēšanai tuvs ziņu avots.

Cits izmeklēšanai tuvs ziņu avots sacīja, ka kravas mašīnā tika atrastas "vairākas neīstas šautenes" un "neaktīva" granāta.

ASV prezidents Baraks Obama nosodīja ''šausmīgo teroraktu'', par kuru gan neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību.

Nicā notikušais uzbrukums ir trešais liela mēroga terorakts Francijā nepilnu 18 mēnešu laikā. Prokuratūra paziņoja, ka to izmeklēs pretterorisma izmeklētāji.

"Pašlaik notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai šis cilvēks rīkojās viens vai viņam bijuši līdzzinātāji, kas varētu būt aizbēguši,'' sacīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš pauda ''atbalstu un solidaritāti'' Nicas iedzīvotājiem, piektdienas rītā uzrunā valsts iedzīvotājiem paziņoja, ka šim uzbrukumam bija ''nenoliedzams terorakta raksturs''.

Prezidents paziņoja, ka valstī spēkā esošais ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts par trim mēnešiem un viņš iesaucis armijas rezervistus, lai pastiprinātu policiju un žandarmēriju, kā arī robežapsardzi.

Olands sacīja, ka Francija pastiprinās savu lomu Irākā un Sīrijā, kur tā starptautiskas koalīcijas sastāvā cīnās pret ''Islāma valsts'' džihādistiem.

Olands piektdien vadīs valsts aizsardzības un drošības dienestu vadītāju sanāksmi, lai lemtu par iespējamiem tālākiem pasākumiem.

Francijā ir ārkārtas stāvoklis kopš džihādistu grupējuma ''Islāma valsts'' 13.novembrī sarīkotajiem teroraktiem Parīzē, kuros tika nogalināti 130 cilvēki. Pērnā gada janvārī citā teroristu uzbrukumā Parīzē tika nogalināti 17 cilvēki.

Pēc Nicā notikušā uzbrukuma tika atcelts šajā pilsētā piektdien plānotais popzvaigznes Riannas koncerts, kā arī Nicas Džeza festivāls.

ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps pēc uzbrukuma Nicā nolēma atlikt paziņojumu par savu izraudzīto viceprezidenta kandidātu.

''Šī ir skumja diena Francijai, Eiropai, mums visiem. Uzbrukuma subjekti bija cilvēki, kas svinēja brīvību, vienlīdzību un brālību,'' paziņoja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

ANO Drošības padome nosodīja "barbarisko un gļēvo teroraktu" Nicā.

Angļu promenādi pēc šī uzbrukuma norobežoja policija, un Piejūras Alpu departamenta iestādes aicināja iedzīvotājus palikt mājās.

Brīdinām, ka video ir nepatīkami skati (+18):

 

 
Visi komentāri
 
Uldis 15.jūlijs 2016 10:43
15 0 Atbildēt

Un divu kilometru posmā NEBIJA NEVIENS RĪCĪBAS SPĒJĪGS KĀRTĪBAS SARGS, kurš izbeigtu slepkavošanu ?!?!?!

rt 15.jūlijs 2016 11:10
8 0 Atbildēt

Kurš kārtības sargs uzņemtos risku šaut pa pūli taranējošu auto? Tu zini kas notiktu, ja kārtības sargs (baltās rases) šaujot pa auto, rikošetā nošautu kādu no pūlī esošajiem, piemēram, afroamerikāņiem? Tur beigās skandāls un līķu būtu vēl vairāk. Tā ir Eiropa, tā nav Krievija, kur OMON-am ir atļauta nevainīgu cilvēku nogalināšana teroristu likvidācijai.

mnde 15.jūlijs 2016 12:11
4 0 Atbildēt

Kā tieši esi iedomājies - veicot kādas tieši darbības ierindas kārtības sargs - patruļpolicists, da kaut pieci tādi patruļnieki, varētu viņu momentāni apstādināt?

Vai nošauts (nomiris/beigts) šoferis nozīmē tūlītēju transportlīdzekļa apstāšanos?

Esi mēģinājis trāpīt ar pistoli 15 metru attālumā pa A3 formāta kustīgu mērķi? Un tad 20-30 metru attālumā pa tādu pašu mērķi, bet aizslēptu aiz triplex stikla?

mnde 15.jūlijs 2016 12:15
2 0 Atbildēt

lai labāk saprotās lieta, tad pieņemot, ka tas autiņgalva brauca 36 km/h - t.i. 10 m/s, 2 km tiek pieveikti 3:20

Nepilnas trīsarpus minūtes brauciena.

Nebrauca jau cauri vietai ar čuguna stabiem, kas izvirzās no zemes, prettanku ierobežojumu vai betonētu/neizkustināmu satiksmi traucējošu puķupodu ar tur nebija...

Ko var un kā var ātrāk noreaģēt 2 km garumā izkaistīti parastas sabiedriskās kārtības nodrošināšanai paredzētie policisti?

Bils 15.jūlijs 2016 19:48
2 0 Atbildēt

TV zinās izskanēja versija, ka tas viss ir ievilcies uz ~20 min, to 2km garumā. Lūk tas gan man nav skaidrs, kā 20 min to jefiņu nedabūja aukstu?!

Mnde 16.jūlijs 2016 16:47
0 0 Atbildēt

Izskanēja versijas, ka tas vis risinājies ~3 minūtes

juris 15.jūlijs 2016 11:38
5 1 Atbildēt

tas vēlreiz parāda cik idiotiska, stulba ir franču drošības sistēma, kur 2 km ceļā bij kādi policisti/ko viņi darīja/ tiešām EIROPAS valdības apdirsušās no bailēm,, TAUTAS gan iznīcinātu tās krāsainās migrantu cūkas ŠIS koments nav rasisms ,tā ir bazizeja- diemžēl,,,

Kanibaals 15.jūlijs 2016 12:52
3 0 Atbildēt

Viņš jau brauca ar policistu atļauju. Brīvdienās ar kravas auto nedrīkst piegādāt preces, bet šim piemēroja izņēmumu.

Bils 15.jūlijs 2016 19:51
2 0 Atbildēt

Aha, ielada kā saldējuma piegādātāju, nu tak būtu vismaz poliči kravas nodalījumā degunu iebāzuši. Moš tur 20 dvieļugalvas ar kalašiem un brīnumsvecīšu jostam... IDIOTISMS! It sevišķi, redzot muslimu pie ruļļiem!

Kanibaals 16.jūlijs 2016 20:27
0 0 Atbildēt

Saldējumu ar tenta kravinieku.

Anonīms 15.jūlijs 2016 13:54
1 0 Atbildēt

Pirmajā video var redzēt/dzirdet, ka šauj pa kravas auto vēl pirms auto ir iebraucis pūlī, bet domāju ņemot verā atrumu sašutumu utt. nav trāpīts

Kanibaals 16.jūlijs 2016 20:30
0 0 Atbildēt

Tas nevis pa viņu šauj, bet viņš šauj pa motorolleri kurš mēģina viņam patraucēt.

kasinsh79 15.jūlijs 2016 17:00
5 0 Atbildēt

Ja godīgi, tas ir PIPEC*****!!!!!

nomiks 15.jūlijs 2016 18:40
10 1 Atbildēt

Cerams vismaz šoreiz Vernons necentīsies pārliecināt, ka priekšā esošajiem gājējiem bija jāgarantē drošība.

Kanibaals 16.jūlijs 2016 20:31
4 2 Atbildēt

nepārsteigtu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti