Savdabīgs rekords - policija diennakts laikā pieķer teju 400 ātruma pārkāpējus 13

 

Foto: CP

Nozare.lv | 22.septembris 2016 10:09

Vakar par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 397 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir teju par 100 gadījumiem vairāk nekā dienu iepriekš.

Salīdzinājumam - otrdien par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu valstī noformēti 298 administratīvā pārkāpuma protokoli, bet pirmdien - 262.

Policija aizvadītajā diennaktī rīkoja reidu 24 stundu garumā, pievēršot uzmanību mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmesdalībniekiem, bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietojumam, kā arī veica pastiprinātu ātruma kontroli.

Visvairāk protokolu par ātruma pārkāpšanu noformēti Rīgas reģionā - 157. Zemgales reģionā noformēti 110 protokoli, Kurzemes reģionā 69 protokoli, Vidzemes reģionā 43 protokoli un Latgales reģionā 18 protokoli.

Savukārt par sēšanos pie automašīnas stūres alkohola reibumā noformēti 10 protokoli, no tiem pa trim Rīgas un Kurzemes reģionā, bet pa diviem - Zemgales un Latgales reģionā. Rīgas reģionā pieķerts viens šoferis, kurš vadījis auto narkotisko vielu reibumā.

Rīgas reģionā arī apturēti trīs agresīvi šoferi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 88 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 14 cilvēki.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Abavnieks 22.septembris 2016 11:17
12 2 Atbildēt

Nu nebij vakar nekāda sevišķā diena, visi brauca kā pierasts. Droši vien policija bija sevišķi aktīva un rakstīja protokolus arī tiem, kas pārkapa mazāk ka +20km/h, ko parasti ne vienmēr dara.

Bet tas ir labs brīdinājums tiem, kas šo mazo pārkāpumu (+20km/h) izdara regulāri, apzināti un uzskata ka tas ir normāli.

Abavnieks 22.septembris 2016 11:27
12 2 Atbildēt

Vispār policijas automašīnas ir aprīkotas ar iekārtām, kuras maksā ap 20 000 eiro. Priekš kam 21.gs. ar tādu elektroniku aprīkotam policistam jāraksta protokols, jāstrīdas ar pārkāpēju, kas aizņem vismaz 15min. (ja ne vēl vairāk) laika? Pa to laiku var nofiksēt vēl 10x-20x vairāk pārkāpumu, uztaisīt foto un dators tik rakstītu un izsūtītu rēķinus. Tā pēc pāris mēnešiem visi brauktu vel pedantiskāk ka Igaunijā un policisti varētu nodarboties tiešām ar satiksmes drošības jautājumu risināšanu un palidzēt vadītājiem, kam tas ir nepieciešam.s

iJuris 22.septembris 2016 15:29
7 1 Atbildēt

pasausa statistika, pietrūkst apraksta par vietām kur tas fiksēts, dzīvojamā zona, vai taisna šoseja, cik procentuāli daudz ir pārsniegts. Vidējais viskētais ātrums utt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti