VAZ “klasika”un drošības testi – rezultāti ir šausminoši (+ video) 14

 

Foto: ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto | 24.septembris 2016 12:58

Ņemot vērā, ka “puse Krievijas brauc ar klasiskajiem žiguļiem,” krievu izdevums “Avtoreview” nolēmis pārbaudīt, cik droši var justies tos izmantojošie cilvēki, ja, nedod dievs, notiek avārija.

Drošības testi sarīkoti atbilstoši EuroNCAP noteiktajiem standartiem – automobilis ar katapultas palīdzību tiek paātrināts līdz 64 km/h un triekts ar priekšējo daļu pret nekustīgu barjeru ar 40% pārklājumu.

Vissliktāko rezultātu testos uzrādīja postpadomju teritorijā joprojām bieži sastopamais VAZ-2107, kas nopietnas avārijas gadījumā diezin vai saglabās tajā braucošo cilvēku dzīvības. Rezultāts – “apaļa nulle” no 16 iespējamām ballēm.

VAZ-2106 deformējās mazāk, pateicoties tā durvīs iemontētajām drošības stieņiem. Atzīme – 2 balles. IŽ 2126 “Moskvič” šokēja ar savu neizturīgo konstrukciju testa rezultātā “burtiski pārlokoties uz pusēm” un pārvēršoties par nenoteiktas formas lūžņu kaudzi.

Vilšanos sagādāja populārā “ģevjatka” VAZ-2109, kas avārijas gadījumā vislielākās traumas nodara braucēju kājām. Rezultāts – 3,7 balles. Taču izrādās, “devītnieka” modernākais analogs VAZ-2114 deformējas vēl vairāk, tādēļ atzīme – tikai 3,2 balles. Labi vien tas, ka, pateicoties “traumu drošajai stūrei” iespēja iedzīvoties galvas traumā šajā modelī sarūk uz pusi.

VAZ-2110 iepriecināja ar salīdzinoši stipro virsbūves konstrukciju, taču sliktās drošības jostas bez priekšsavilcējiem, priekšējais panelis bez drošības spilveniem un bīstamais pedāļu mezgls, kas sakropļo kājas, neļāva saņemt augstāku atzīmi par 2 ballēm. Starp citu, līdzīgu atzīmi saņēma arī japāņu Suzuki Baleno un Nissan Almera.

Tikpat daudz arī “GAZ 3110”, lai gan tieši no Volgas tika gaidīts vairāk. Cerība, ka lielais un masīvais automobilis avārijā labāk pasargās tajā braucošos cilvēkus ir velta – trieciena rezultātā virsbūve salocījās “V” burta veidā, bet stūre un vadītāja sēdeklis tiecās viens otram pretī.

Salīdzinājuma video beigās tiek nosauktas atzīmes, ko saņēma daži citi Eiropā populāri automobiļu modeļi: Renault Laguna — 15; Mercedes-Benz C-klase — 14; Audi A4, Opel Vectra, Volkswagen Passat — 12 balles.

Lūk, arī piemērs, tā teikt, no reālās dzīves - VAZ sadursmē ar kravas auto saplosīts gabalos. Bildes rāda to, ko apstiprina komentārs - izdzīvot žiguļa vadītājam nebija nekādu izredžu. 

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nelabojams 24.septembris 2016 18:08
13 1 Atbildēt

Mjā, tagad es saprotu kādus astoņus gadus vecu situāciju. Mana sieva iekļuva nelielā CSnG, bleķi bija mazliet apskrāpēti, šis tas mazliet ielocīts, bet nekāds traģiskais remonts nebija vajadzīgs - galvenie izdevumi uz baulēšanu un krāsošanu. Viens kekss, kas no pagasta regulāri brauca autokrosā, vecs profs ar stāžu, paskatījās situāciju, mašīnu u.c. un noteica - labi, ka nebrauca ar žiguli - dabūtu tagad rīkot bēres. Es toreiz padomāju, ka viņš bik sarkastiski joko.

smaka 25.septembris 2016 0:51
9 1 Atbildēt

Tu vari braukt kā pats Dievs, bet ja tev virsū uzskries dzērājs, aizmigušais vai vēl kāds aizmāršīgais, tad tu labāk gribētu atrasties drošā automobilī, nevis žigulī.

Kas ir tas ir 25.septembris 2016 12:04
8 0 Atbildēt

Šitie teksti man patīk "tā bija laba mašīna";"nebija ne vainas" utt. Tik nez kapēc pats sen jau brauc ar normālu auto:)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti