Saeimas komisija uzklausīs nozares pārstāvjus par iniciatīvu auto tehnisko apskati veikt reizi divos gados 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.septembris 2016 16:16

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma nākamnedēļ uz komisijas sēdi aicināt autopārvadātāju un autotirgotāju pārstāvjus, lai uzklausītu viņu viedokļus par ierosinājumu pagarināt termiņu, kurā tiek veikta transportlīdzekļu tehniskā apskate.

Kā aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā, komisija šodien sāka skatīt Saeimai iesniegto kolektīvo iesniegumu "Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados".

Pēc nozares pārstāvju uzklausīšanas uz komisijas sēdi vērtēt ierosinājumu plānots aicināt atbildīgo institūciju pārstāvjus no Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas.

Darbu pie kolektīvā iesnieguma izskatīšanas komisija šodien sāka bez iniciatīvas autoru klātbūtnes.

"Ivars Stieģelis, kurš iesniegumu iesniedzis Saeimā, iepriekš informēja, ka uz sēdi, kurā plānojām uzklausīt plašāku informāciju par ierosinājumu, neieradīsies. Esam neizpratnē par šādu rīcību un uzskatām, ka tas ir bezatbildīgi pret tiem vairāk nekā 10 000 cilvēku, kuri iniciatīvu parakstījuši. Turklāt var jau arī deleģēt kādu citu ierasties, lai pamatotu ierosinājumu," skaidro komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S).

Iniciatīva "Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados", ko parakstījuši 10 570 pilsoņi, Saeimā iesniegta šī gada augustā.

Saeimas kārtības rullis iedzīvotājiem paredz iespēju vērsties parlamentā ar vismaz 10 000 pilsoņu parakstītu iesniegumu. Kolektīvajā iesniegumā ietverams prasījums Saeimai, īss tā pamatojums, kā arī norādāms, kura fiziska persona ir pilnvarota pārstāvēt kolektīvā iesnieguma iesniedzējus. Iesniegums nedrīkst saturēt tādu prasījumu, kurš ir acīmredzami nepieņemams demokrātiskā sabiedrībā vai klaji aizskarošs. Tas nedrīkst pārkāpt vērtības, kas respektē cilvēka cieņu, brīvību, demokrātiju, vienlīdzību, tiesiskumu un cilvēktiesības, tostarp minoritāšu tiesības.

iAuto jau rakstīja: "Saeimas komisija vērtēs iniciatīvu par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados" lasi šeit >>>

Lasi arī iAuto forumāTehniskā apskate reizi divos gados - Jā vai Nē? šeit >>>

 
Visi komentāri
 
drava 28.septembris 2016 22:17
0 0 Atbildēt

Zinot pēdējos pieņemtos likumus, Nekes labs nebūs. Pieņems, ka apskate jāiet 2 reizes gadā:(

REXX 29.septembris 2016 11:35
0 0 Atbildēt

CSDD tūlīt piesauks statistiku par to, cik LV autoparks ir slikts. Man personīgi ir radies iespaids, ka dažkārt teh. apskate ir visai subjektīvs pasākums (izbrāķē auto par būtībā sīkumiem- bojāti atstarotāji, nedegoša 1 lampiņa no divām, utt.). Kam tas ir izdevīgi un vajadzīgi? Statistikai. Lai būtu, ko piesaukt. Un arī- atkārtotā apskate iedod noslodzi TA stacijai un ienes naudiņu. Samazinot TA bioežumu, samazināsies noslodze TA stacijām, līdz ar to daudzas kļūs nerentablas, būs jāslēdz. Tad būs jābrauc uz citu, iespējams, tālāku. Atkal visi bļaus, ko ta tā- lai izietu apskati, jābrauc 50+ kilometri kaut kur, diena jātērē,.

Kanāls 30.septembris 2016 14:29
1 0 Atbildēt

Es piekrītu, ka CSDD godprātība dažkārt ir apšaubāma, bet ja auto ir uzturēts kārtībā, tad īpašu problēmu nav.

Bet ja runa par reizi divos gados veikt apskati - mani ļooti biedē 15, 20 gadīgi auto ar pusplikām riepām un kas man liek secināt, pie kopēja auto tehniskā stāvokļa. Kamēr mums liksies, ka ar ziemas riepām varam braukt arī vasarā, vai pirkt lietotas riepas ar 3-4mm protektoru, tikmēr apskati veikt divos gados ir neprāts un bezatbildība pret citiem satiksmes dalībniekiem.

Es būtu par to, ka ja man 3 gadus pēc kārtas nav piezīmes, varu nākamo skati iet pēc diviem gadiem.

aa 29.septembris 2016 14:42
0 0 Atbildēt

kas tas par autinju bilde?

Kanāls 30.septembris 2016 14:31
0 0 Atbildēt

Seat Exceo?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti