Aktīvi iesaistoties mācību konkursos, bērni un pusaudži apgūst ceļu satiksmes noteikumus

 

Foto: ekrānšāviņš

Repute | 25.oktobris 2016 6:45

Ir veiksmīgi noslēgušās priekšsacīkstes mācību konkursam par ceļu satiksmes drošību “Gribu būt mobils”. Turpmāko nedēļu laikā 6.-8. klašu skolēnu komandas no visas Latvijas turpinās dalību neklātienes sacensībās, gūstot jaunas zināšanas un padziļinātu izpratni par ceļu satiksmes drošības jautājumiem.

Mācību konkurss “Gribu būt mobils” gadu laikā ir iemantojis popularitāti daudzās Latvijas skolās, par ko liecina ar katru gadu pieaugošais dalībnieku skaits. Pirmā konkursa daļa – priekšsacīkstes – ir noslēgušās, kā rezultātā 509 komandas no visas Latvijas turpinās dalību neklātienes daļā. Tās laikā dalībniekiem būs jāsniedz atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes drošību, tādejādi gūstot padziļinātu izpratni par norisēm uz ceļa un katra satiksmes dalībnieka tiesībām un pienākumiem. Jautājumi un uzdevumi ir veidoti tā, lai bērni tos spētu asociēt ar ikdienā sastopamām situācijām un prastu pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus.

Kad vaicāti, kāpēc piedalās šajā konkursā, vairums no dalībniekiem atbild, ka vēlas iemācīties ceļu satiksmes drošības noteikumus un justies droši uz ceļa. Jolanta Bardovska, skolotāja no Ogres sākumskolas un 5 komandu koordinatore konkursa “Gribu būt mobils” ietvaros, atzīst: “Kā viens no galvenajiem momentiem ikdienas dzīvē ir drošība. Tāpēc mūsu skola regulāri piedalās dažādos pasākumos, konkursos, aktivitātēs, kas ar to ir saistīti. Dzīvojot Ogrē, ļoti bieži dzirdam satraucošas ziņas par nelaimes gadījumiem uz dzelzceļa sliedēm, kā arī uz gājēju pārejām un ielām. Tāpēc aicinām ciemos uz skolu cilvēkus, kuri mūs izglīto un mūsu ikdienas dzīvi padara drošāku!” Tāpat konkursa dalībnieki uzskata, ka šāda veida konkursi ir aizraujošs veids, kā apgūt ceļu satiksmes drošības noteikumus.

Bērni un pusaudži veido būtisku daļu no kopējā satiksmes dalībnieku skaita, tāpēc šīs sabiedrības daļas izglītošanai ir jāpievērš tikpat liela uzmanība, kā pieaugušo izglītošanai. Ir būtiski rīkot aktivitātes, kas spēj uzrunāt attiecīgo mērķauditoriju - lai bērniem būtu interese tajās iesaistīties un ne tikai gūt zināšanas, bet to darītu ar patiesu interesi. Dažādi konkursi, interaktīvas spēlēs, informatīvi materiāli, kas pieejami tīmeklī un izglītojoši pasākumi, ir veids, kā uzrunāt gan bērnus, gan pusaudžus un panākt, lai viņu rīcība uz ceļa vai ielas, būtu atbildīga.

Konkursa “Gribu būt mobils” neklātienes daļa noslēgsies 21. novembrī, bet, sākot ar nākamā gada 16. janvāri, labākās komandas tupinās sacensības reģionālajos pusfinālos dažādās Latvijas pilsētās - Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī, Madonā un Jēkabpilī. Savukārt jau martā, konkursa fināla sacensībās Rīgā, par erudītākās komandas titulu cīnīsies septiņu reģionālo pusfinālu uzvarētāji.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti