Mūsdienas pret pagātni – jauna un tehnoloģiski novecojuša "Nissan" kraštests (+ video) 9

 

Foto: ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto | 1.novembris 2016 14:32

ASV Ceļu drošības apdrošināšanas institūts (IIHS) publicējis video, kurā salīdzināta mūsdienīga un tehniski novecojuša “Nissan” automobiļa drošība.

Triecot vienu pret otru jaunu un mūsdienu prasībām atbilstošu modeli un automobili, kas praktiski bez izmaiņām tiek ražots nu jau 25 gadus, ražotājs vēlējies parādīt, cik liels bezdibenis šķir autobūves pagātni un tagadni.

Video patiešām uzskatāmi redzams, cik 25 gadus vecā  Nissan virsbūve ir neizturīga, kā trieciena rezultātā tā salokas un deformējas, iespiežot vadītāju, kamēr jaunā "Nissan" salons praktiski paliek bez izmaiņām.

Eksperimentam tika izmantots 2016.gada "Nissan Versa", kas paredzēts ASV tirgum un "Nissan Tsuru", kas praktiski bez izmaiņām tiek ražots Meksikā jau 25 gadus kā "Sentra" trešās paaudzes modelis.

2017.gada maijā “Nissan Tsuru” tiks noņemts no ražošanas stingrāko drošības prasību dēļ. Ražotājs neslēpj, ka tika izskatīta modernizācijas iespēja, taču tas izmaksātu pārāk dārgi un projekts neatmaksātos.

 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rt 1.novembris 2016 15:35
7 1 Atbildēt

Manekenu vietā varēja iesēdināt uz nāvi notiesātos. Būtu reālāki rezultāti.

experc 1.novembris 2016 15:24
6 8 Atbildēt

Bet tika veikti citi testi?

Piemēram - braukšana bez eļļas. Auto noslīcināšana, bet tad atkārtota braukšana, braukšana bez apstājas miljons kilometru, utml.?

Diez vai. Tas jaunais sūds to tikai prot, kā braukt "ekoloģiski" un droši.

solaris 1.novembris 2016 21:36
4 4 Atbildēt

Kāpēc tu lamājies? Kas tieši tev nepatīk attiecībā uz jaunajiem auto, ka tos sauc par sūdiem? Vari, lūdzu, konkretizēt?!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti