Pērn pieaudzis pieķerto ātruma pārkāpēju skaits, bet bijis mazāk dzērājšoferu 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.janvāris 2017 13:13

Neskatoties uz bargākiem sodiem, pērn autovadītājiem noformēto administratīvo pārkāpumu protokolu skaits pieaudzis par gandrīz 7% - kopumā noformēti 99 582 protokoli, pastāstījis Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Attiecīgi 2015.gadā tika noformēti 93 126 administratīvā pārkāpuma protokoli. Iepriekšminētajos rādītājos gan neietilpst to protokolu skaits, kas noformēti par fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem, taču Krapsis norādīja, ka noteikti arī šajā ziņā "aina ir līdzīga un līkne pieaugoša".

Policija arī vēl nav apkopojusi kopējo naudas summu, kas uzlikta par ātruma pārkāpumiem.

Tomēr pozitīvi, ka pērn samazinājies aizturēto dzērājšoferu skaits. Krapsis pastāstīja, ka 2015.gadā pieķerti 4152 dzērājšoferi, bet pērn tādu bija 3839.

Attiecībā par ātruma pārkāpšanu, Valsts policijas pārstāvis pauda, ka šoferu vidū tiesiskais nihilisms ir saglabājies un acīmredzot jāpaiet kādam laikam, lai šo satiksmes dalībnieku apziņā nostiprinātos cieņa pret likumu.

"Pērn dienā, kad tika iedarbināti 20 stacionārie fotoradari, tika konstatēti vairāk nekā 800 pārkāpumi. Paradokss ir tajā, ka Latvijā cilvēku skaits nav palielinājies, jo daudzi ir izbraukuši dzīvot ārpus valsts, tāpēc ātruma pārkāpumiem vajadzētu samazināties. Vienlaikus reģistrēto transportlīdzekļu skaits nav samazinājies un pat ir nedaudz palielinājies. Tas nozīmē, ka acīmredzot ģimenē vairs nav viena, bet divas mašīnas. Acīmredzot jāpaiet kāda laikam, lai iepriekš ieviestie pasākumi - bargāki sodi par ātruma pārkāpšanu un fotoradaru ieviešana, dotu rezultātu. Vienā dienā acīmredzot izmaiņas nenotiks," norādīja Krapsis.

Krapsis arī norādīja, ka pietiekami daudz šoferu joprojām lieto mobilos tālruņus braukšanas laikā. Tas novērojams teju katrā trešajā mašīnā. Tāpat bažīgu dara tas, ka cilvēki automašīnās nav piesprādzējušies, īpaši pasažieri aizmugurējos sēdekļos, uzsvēra policijas pārstāvis.

Viņš cer, ka šogad satiksmes dalībnieku kontrole būs vēl intensīvāka, jo plānots beidzot noslēgt iepirkuma konkursu par 15 pārvietojamo fotoradaru iegādi. Tāpat šogad pavasarī plānots iegādāties 40 netrafaretās policijas automašīnas.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ghj 10.janvāris 2017 17:08
2 1 Atbildēt

Dzert nevar ,normāli braukt nevar ,ko vispār te var ,labi ka pirst vel atļauj

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti