Ziemas braukšanas konsultācijas apmeklējuši vairāk nekā 600 autovadītāju

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 26.janvāris 2017 10:12

Pagājušajā nedēļā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju (LTAB) piedāvāja autovadītājiem Rīgā un reģionos uzlabot savas braukšanas iemaņas ziemas apstākļos. Bezmaksas konsultācijas Rīgā, Biķernieku trasē, kā arī Rēzeknē, Gulbenē un Talsos apmeklēja vairāk nekā 600 autovadītāju.

Vienlaikus ar konsultācijām tika veikts arī pētījums par reālo automobiļu riepu stāvokli. Konsultāciju antirekordi bija šādi: mazākais riepu protektors tika fiksēts Rīgā - tikai 2mm, bet Rēzeknē un Talsos divi spēkrati bija aprīkoti ar vairāk nekā 15 gadus senām riepām.

Biķernieku trases drošas braukšanas eksperts un konsultāciju vadītājs Normunds Lagzdiņš, komentējot situāciju, secina: "Kopumā autovadītāji kļūst zinošāki kā braukšanas prasmju ziņā, tā arī ziemas riepu lietošanas jomā. Tomēr vēl aizvien katram desmitajam auto, kas piedalās apmācībās, riepu protektora dziļums ir 4 vai mazāk milimetri. Un ja vēl riepa ir vecāka pa desmit gadiem, tad tā auto uz ledaina ceļa noturēt nevar. Šādos gadījumos autovadītāji neapzinās savas rīcības sekas!"

Braukšanas apmācībās piedalās kā vīrieši tā arī sievietes. Būtiski, ka tās ir iecienījuši autovadītāji, kuru stāžs ir ap 10 gadiem. "Autovadītājs ir sapratis, ka braukšanas iemaņas ir jāpilnveido regulāri," papildina N.Lagzdiņš. "Pats svarīgākais ir saprast, kā uz ledus uzvedas tavs auto un kā tu to spēj savaldīt."

Drošas braukšanas speciālisti nodarbību dalībniekiem skaidro drošas braukšanas pamatprincipus, bremzēšanas ceļa garumu ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā censties izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem tiek sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli, to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

CSDD jau kopš 2015.gada piedāvā autovadītājiem bez maksas uzlabot savas braukšanas iemaņas ziemas apstākļos. Trīs gadu laikā šajās apmācībās piedalījušies vairāk nekā divi tūkstoši autovadītāju. Tiklīdz kā atgriezīsies ziema un stabila sniega sega, CSDD turpinās bezmaksas ziemas drošas braukšanas konsultācijas.

Ar iAuto apmeklēja šo apmācību un mums gāja tā >>>

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti