Glābsim 3500 dzīvības ik dienu (+ video) 10

 
LAMB | 17.marts 2017 9:50

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) ir uzsākusi satiksmes drošības kampaņu "3500 dzīvības" (#3500Lives) http://www.fia.com/3500lives , kuras mērķis ir samazināt ceļu satiksmē bojāgājušo skaitu, jo tieši tik daudz cilvēku ik dienas iet bojā uz ceļiem visā pasaulē.

FIA un tās dalīborganizācijas uzskata, ka ir jārīkojas nekavējoties, lai pārtrauktu šo humāno, ekonomisko un sociālo katastrofu, un tādēļ izstrādājusi 10 uzdevumus un apkopojusi tos Manifestā. FIA un LAMB kā tās dalīborganizācija aicina visus, kam rūp drošība uz ceļiem šo manifestu parakstīt (http://www.fia.com/3500lives#form ).

FIA 10 uzdevumi:

1. Atbalstīt ANO izvirzīto mērķi satiksmes drošībā, līdz 2020. gadam uz pusi samazināt negadījumos bojā gājušo skaitu.

2. Uzlabot ceļu infrastruktūru, jo aptuveni 50% negadījumi pasaulē notiek tikai 10% no ceļiem.

3. Visām jaunajām automašīnām ir jāatbilst ANO izstrādātajiem automašīnu drošības standartiem.

4. Likumdošanai jābūt efektīvākai, jo tikai 7% pasaules iedzīvotāju ir pakļauti adekvātai likumdošanai attiecībā uz ātrumu, braukšanu dzērumā, ķiveru un drošības jostu lietošanu.

5. Jāpārtrauc braukšana virs atļautā ātruma.

6. Jāmazina braukšana dzērumā. FIA uzskata, ka alkohola industrijai ir jārosina likumdošanas iniciatīvas, jāveic neatkarīgi pētījumi, aktīvāk jāuzrunā autovadītāji un jāsper citi soļi, lai šo braukšanu mazinātu.

7. Efektīvāk jāapkopo ceļu negadījumu statistika un analītiskāk tā ir jāizmanto.

8. Jārada jauns Globālais fonds drošākiem ceļiem, kuru izmantotu satiksmes drošības stiprināšanā dažādās pasaules valstīs.

9. Aktīvāk jāiesaista privātais sektors.

10. Jāattīsta un jāpilnveido savstarpējās koordinācijas tīkls.

Kampaņu atbalsta un tajā ir iesaistīti 13 satiksmes drošības vēstnieki – pasaulē pazīstami sportisti kā Rafaels Nadals, Felipe Massa, Fernardo Alonso un citi.

 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rt 17.marts 2017 16:38
2 0 Atbildēt

Tas cilvēks, kas sevi tēlo par expercu, pat rakstīt savu vārdu nemāk. Tēlo gudro, mētājas ar dažādām gudrībām un faktiem. Ne tā kā visi normālie cilvēki dara. Es, piemēram, balstos uz tā, ko redzu jūtūba video, ko stāsta mani draugi, ko stāsta RTR un ORT. Kā experc var zināt, ka tie viņa stulbie statistikas dati, fakti un cipari ir pareizi. Pazūdi, labāk, no šejienes.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 20

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti