CSDD aptauja: 73% Latvijas iedzīvotāju neļauj savējiem braukt reibumā (+ video) 4

 
CSDD | 8.jūnijs 2017 12:45

Latvijas iedzīvotāji kļūst aizvien atbildīgāki un 73% aptaujāto apgalvojuši, ka atturētu iedzērušus draugus no sēšanās pie stūres, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Savukārt 18% aptaujāto atzinušies, ka viņi līdzcilvēku lēmumā tomēr neiejauktos. Pētījuma apkopojums liecina, ka ne visā Latvijā situācija ir vienāda. Vislabākā situācija ir Vidzemē un Rīgā, kur 75% līdzcilvēku neļautu draugam braukt reibumā, bet mazāk atbildīga sabiedrība mīt Kurzemē, kur līdzcilvēku lēmumā vadīt transportlīdzekli reibumā iejauktos vairāk nekā puse iedzīvotāju - 62%. Zemgalē 74% sabiedrības iestājas pret sēšanos pie stūres reibumā, bet Latgalē 70%.

Lai mudinātu cilvēkus uzņemties atbildību - pašam reibumā nebraukt un neļaut to darīt citiem, CSDD jau piekto gadu organizē kampaņu "Dusmīgs, toties dzīvs!". Šogad kampaņā ir iesaistījušies Latvijā pazīstami mūziķi, aktieri, dīdžeji un viedokļu līderi, kuri aicina savus novadniekus lustīgi svinēt, bet vienlaikus arī atturēt jebkuru iereibušu cilvēku no sēšanās pie stūres reibumā. Tāpat CSDD sabiedrībai ar video klipa palīdzību rāda jaunus paņēmienus, kā neļaut draugiem sēsties iedzērušam pie auto stūres.

Kampaņas video klipi pieejami vietnē "youtube.com/user/CSDDLatvia".
Tāpat ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO atbalstu ir izveidota interaktīva tiešsaistes karte, kurā norisināsies balsojums: Kurš novads atbildīgāks? Interaktīvajā kartē ikviens var iepazīties ar savā reģionā pazīstamu cilvēku video vēstījumiem un pievienoties tiem, apņemoties, ka arī viņš vai viņa būs sava iereibušā drauga, tuvinieka vai paziņas "sargs".

ERGO "Dusmīgā karte" pieejama vietnē "draugiem.lv/csdd/api/ergo-dusmiga-karte".

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ww 11.jūnijs 2017 6:40
2 0 Atbildēt

Tikpat labi tiesības atņemt uz mūžu var arī par braukšnu ar neatbilstošām riepām,par automašīnas izmantošanu,ja tās tehn. stāvoklis nav normāls,par telefona lietošanu braukšanas laikā utt.

Es 9.jūnijs 2017 10:33
1 0 Atbildēt

Iedzēris ir līdz 0,49 vai virs? :D

Ja ir pārbaudīts, ka cilvēkam ir līdz 0,4 un nekāpj, tad lai brauc. Likums to atļauj.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti