1357 - Rīgā pārbaudīts rekordskaits automobiļu; vecākais - 1950.gada Moskvich 400

 

Foto: Publicitātes foto

CSDD | 28.augusts 2017 11:00

Sestdien, 26.augustā Rīgas tehniskās apskates stacijā uzstādīts “Tehniskās apskates nakts” pasākumu apmeklētības rekords - 10 stundās pārbaudīti 1357 auto. Pērn šajā pasākumā tika pārbaudīti 1210 spēkrati.

“Tehniskās apskates nakts” devīze ir "Mēs par drošu auto!" un tajā CSDD aicina autovadītājus pievērst uzmanību auto tehniskajam stāvoklim un tā nozīmei ceļu satiksmes drošībai ikdienā.

Šogad lielākā daļa jeb 1357 auto izmantoja iespēju veikt bezmaksas transportlīdzekļa diagnostiku, bet tehniskās apskates uzlīmi saņēma 225 spēkrati. Rīgā pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 16 gadi. Vecākais auto, kas pagājušajā naktī ieripoja tehniskās apskates stacijā, bija 1950.gada Moskvich 400.

Kopumā tehniskās apskates darbinieki visvairāk aizrādījumus izteica par nenoregulētiem lukturiem, balstiekārtas un bremžu sistēmas bojājumiem.

Autovadītāju lielā interese par pasākumu bija vērojama visas “Tehniskās apskates nakts” garumā. Klientiem tika piedāvāts ne tikai bez maksas pārbaudīt savu spēkratu, bet arī piedalīties dažādos izglītojoši – izklaidējošos pasākumos.

Pēc aptuvenām aplēsēm Rīgas tehniskās apskates staciju apmeklēja vairāki tūkstoši interesentu. Pasākuma apmeklētāji varēja klātienē vērot Slackline pasaules līmeņa šovu, kuru izpildīja igauņu kaskadieris Tauri Vahesaar. Pieprasīti bija arī citi ar satiksmes drošību saistīti pasākumi – piemēram, aktivitātē Opā kāp ārā vairāk nekā 500 interesentu pārliecinājās, kāpēc auto jālieto drošības josta. Savukārt Pit-stop sacensībās savu veiklību auto riteņu maiņā pierādīja 172 cilvēku. Ātrākais uzstādītais laiks vīru konkurencē bija 1 minūte 22 sekundes. Savukārt ātrākā daiļā dzimuma pārstāve auto riteni nomainīja 2 minūtēs un 42 sekundēs.

Pasākumā piedalījās arī vairāki vēsturiski spēkrati - par vienu no elegantākajiem “Tehniskās apskates nakts” apmeklētāji atzina 1979.gada Chevrolet Corvette C3.

Šogad “Tehniskās apskates nakts” pasākumi notikuši arī citās pilsētās. "Tehniskās apskates naktis" noslēgsies 2.septembrī jaunajā Siguldas tehniskās apskates stacijā. Siguldā auto diagnostiku varēs veikt tikai pēc iepriekšējā pieraksta CSDD e-pakalpojumos (e.csdd.lv/tanaktspiet).

Pasākumu rīkoja CSDD sadarbībā ar SIA "Auteko&TŰV".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti