Stājas spēkā izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos 20

 

Foto: Ekrānšāviņš no Balticlivecam

Nozare.lv | 1.septembris 2017 11:45

Piektdien, 1.septembrī stājas spēkā grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos. Tajos tiks precizētas normas attiecībā uz distanci starp transportlīdzekļiem, topošo autovadītāju braukšanas apmācību, kā arī uz transportlīdzekļu maksimāli pieļaujamiem gabarītiem autopārvadājumos.

Ceļu satiksmes noteikumu grozījumos, atbilstoši Ceļu satiksmes drošības padomes 2015.gada 10.decembra sēdē nolemtajam, ir precizēta norma par to, kāda distance starp savu un priekšā braucošo transportlīdzekli ir jāietur kravas automobiļu vadītājiem, braucot ārpus apdzīvotām vietām. Turpmāk kravas automobiļu vadītājiem būs jāietur distance, kas, izteikta metros, ir ne mazāka par pusi no transportlīdzekļa braukšanas ātruma. Piemēram, ja kravas auto brauc ar ātrumu 70 kilometri stundā, distancei jābūt ne mazākai kā 35 metriem. Līdzīga prakse ir arī citās valstīs. Izmaiņas bija nepieciešamas, jo kravas auto vadītāji bieži neievēroja drošu distanci, radot paaugstinātus draudus ceļu satiksmei, turklāt šādas cieši kopā braucošus kravas automobiļus faktiski nebija iespējams droši apdzīt.

Tāpat grozījumi paredz atcelt aizliegumu veikt braukšanas apmācību dzīvojamās zonās. Priekšlikums pamatots ar to, ka apmācāmajām personām jāapgūst braukšanas iemaņas arī dzīvojamās zonās un citās valstīs nepastāv šāds ierobežojums. Izanalizējot situāciju, kā arī citu valstu noteikumus, tika pieņemts lēmums atcelt braukšanas apmācības aizliegumu dzīvojamās zonās.

Ceļu satiksmes noteikumu grozījumos tiek pārņemtas Eiropas Savienības Direktīvas prasības, precizējot transportlīdzekļu maksimāli pieļaujamos gabarītus iekšzemes un starptautiskajos autopārvadājumos, kā arī šo transportlīdzekļu maksimālo pieļaujamo masu starptautiskajos autopārvadājumos. Ņemot vērā zinātnes un tehniskos sasniegumus, īpaši saistībā ar alternatīvo degvielas izmantošanu, ir pārskatīti pieļaujamie transportlīdzekļu gabarīti, faktiskās masas un ass slodzes.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 1.septembris 2017 13:35
33 3 Atbildēt

Kādā diez veidā Valdība izmērīs šo distanci? Ar riepu dziļuma mērīšanai sertificētiem mēraparātiem? Vai (iespējams) kārtējais meesla leemums, kuru izpildi nevar nedz izkontrolēt nedz reāli piespiest izpildīt? Es saprotu tā, ka ja ir 5m distance, tas ir acīmredzami, ok, sodām nost, bet ja ir 32m un tajā šķirbā vel nekavējoties ielien kāds vieglais? Noteikumi gandrīz tikpat bargi kā Monblāna tunelī.Tikai nav LV videokameras un nav naudas pat priekš stabiņiem gar ceļa malu, pēc kā varētu orientēties.

kasinsh79 2.septembris 2017 11:07
33 4 Atbildēt

Mana pieredze. Gaujas ielā par to piešķīra 6 punktus un 90 EUR sodu, kad fūres (neievēroja distanci) apdzinu ar 130 manevra beigās, pēc tam apdzinu arī pāri līnijai (kad CP jau man sekoja). Agresīva braukšana.

Reāli CP priekšniece man vēl pārmeta, ka esmu piebremzējis, ielienot starp fūrēm, par to liecinot arī fūres bremžu signāli redzami video...

Principā, ja būtu atstarpes - es neapdzītu rindu vienā piegājienā, nebrauktu tik ātri, mani neuzķertu CP, es nebūtu uzrāvies vēl utt.

Palaidniex 1.septembris 2017 14:09
23 12 Atbildēt

vieglais auto vidēji ir līdz 5 m garš

tiešām nevari "iespraukties" 35 m gasā šķirbā?

varbūt tad auto vadīšana nav priekš tevis, vai tad neapdzen!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti