Fotoradari pastiprināti kontrolēs OCTA un tehniskās apskates derīguma termiņus 30

 

Foto: Ilustratīvs attēls

LTAB | 23.janvāris 2018 13:46

Laika posmā no 22.janvāra līdz 4.februārim LTAB, sadarbībā ar CSDD un VP, īstenos sociālu kampaņu, kuras mērķis ir skaidrot sabiedrībai OCTA un tehniskās apskates savlaicīgas veikšanas nepieciešamību, kā arī mazināt to autovadītāju skaitu, kas neiegādājas OCTA vai nokavē tehniskās apskates derīguma termiņus.

Kampaņas ietvaros paredzēts veikt plašu profilaktisko darbu, skaidrojot autovadītājiem, ka OCTA vai tehniskā apskate nav tikai formalitāte, ko valsts uzspiedusi autovadītājiem, bet gan drošības garants pašam autovadītājam, pasažieriem un citiem satiksmes dalībniekiem. Tāpat, lai precīzāk izvērtētu to autovadītāju īpatsvaru, kas ceļu satiksmē piedalās bez derīgas OCTA vai tehniskās apskates, kampaņas laikā stacionārie fotoradari pastiprināti kontrolēs OCTA un tehniskās apskates derīguma termiņus.

LTAB apkopotā informācija rāda, ka šobrīd kopējais neapdrošināto transportlīdzekļu skaits uz Latvijas ceļiem ir ap 1,5%. Iecerēts, ka kampaņas laikā apkopotie dati ļaus LTAB un CSDD efektīvāk informēt aizmāršīgos autovadītājus par OCTA vai tehniskās apskates derīguma termiņa beigām.

 

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 23.janvāris 2018 14:48
10 2 Atbildēt

Kas traucē to darīt ikdienā, nevis kampaņveidīgā pastiprinātā režīmā?

dsa 24.janvāris 2018 14:54
8 1 Atbildēt

Ko tas snabags Pļurkšķis te dirš par Spāniju un citām ārzemēm! Viņam nav naudas pat lai aizbrauktu pārdesmit km uz vietējo TA staciju. Pat caurteku nevar ar lāpstu iztīrīt, jo lāpsta ieķīlāta lombardā, lai nomaksātu kārtējo maksājumu par internetu.

arko2 24.janvāris 2018 10:29
6 0 Atbildēt

Tas nodrāztais vārds PASTIPRINĀTI! Tad iepriekš fotoradari pārbaudīja katru desmito auto, bet tagad pastiprināti - katru piekto? Manuprāt fotoradars vai nu strādā, vai nē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti