CSDD sadarbībā ar samariešiem gājējiem izdalīs sešus tūkstošus gaismu atstarojošas vestes 2

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 14.februāris 2018 11:58

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotā statistika liecina, ka bojā gājušo gājēju skaits gadu no gada samazinās, bet attiecībā pret kopējo ceļu satiksmē bojā gājušo skaitu šis rādītājs vēl aizvien ir augsts -38%.

2017.gadā uz Latvijas ceļiem bojā gāja 51, bet ievainoti 889 gājēji. Tādēļ arī šogad CSDD sadarbībā ar Latvijas Samariešu apvienību gājējiem dāvinās košas un drošas gaismu atstarojošas vestes, jo viens no galvenajiem traģēdiju iemesliem vēl aizvien ir tas, ka gājējs tumsā ir neredzams. Pēc Valsts policijas datiem 65% no traģēdijām notiek diennakts tumšajā laikā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi katru nedēļu dodas vairākos izsaukumos, lai sniegtu palīdzību satiksmes negadījumos cietušiem gājējiem. Traumas visbiežāk ir ļoti smagas un dzīvībai bīstamas – galvas traumas, iekšējo orgānu bojājumi, komplicēti kaulu lūzumi, mugurkaula bojājumi, kas prasa ilgstošu un sarežģītu ārstēšanu vai rada invaliditāti, atstājot sekas uz visu turpmāko dzīvi. Kā norāda NMP dienesta mediķi – sadursmē ar auto, gājējs nekad neuzvarēs. Tāpēc jādara viss, lai no šādas nelaimes sevi pasargātu. Daudzos gadījumos tieši gājēja piesardzība uz ceļa un savai drošībai veltīts mirklis, uzvelkot gaismu atstarojošu vesti, būs izšķirošs.

Pirmais gājēju drošības reģionālais reids notiks 15. februārī. plkst. 17:30, Valmierā un tas sāksies pie CSDD nodaļas E. Lācera ielā 3. Reidā piedalīsies gan samariešu un CSDD pārstāvji, gan arī policijas ekipāžas. Medijiem lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 29471115.

Lai pasargātu gājējus, CSDD un Latvijas Samariešu apvienību arī šogad nodrošinās atstarojošo vestu nogādi līdz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem tās ir visvairāk vajadzīgas un kuriem, iespējams, trūkst līdzekļu, lai vesti nopirktu. “Jau daudzus gadus, sadarbojoties ar CSDD, esam palīdzējuši vestes nogādāt līdz pat tālākajiem Latvijas punktiem, kur strādā mūsu aprūpes brigādes un bieži tumšajā diennakts laikā sastop vientuļus un tumšus gājējus,” skaidro Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš. Detalizētu vestu izdales vietu sarakstu iespējams atrast Samariešu apvienības mājaslapās www.samariesi.lv un www.paedusailatvijai.lv, kā arī sociālajos tīklos. Vestēm iespējams pieteikties norādītajās Samariešu apvienības nodaļās.

Lai arī ik gadu pie cilvēkiem nonāk vairāki tūkstoši gaismu atstarojošo vestu, tomēr vēl aizvien ir gadījumi, kad cilvēki aizmirst uzvilkt vesti vai to lieto nepareizi. Piemēram, reģionālo reidu laikā kāda sieviete atzinās, ka viņai veste ir, bet tā tiek nēsāta rokassomiņā. Savukārt cits gājējs uzvelk vesti, bet tai pa virsu uzliek mugursomu. Tieši tādēļ CSDD un Latvijas Samariešu apvienība ir sagatavojusi īsu apkopojumu – kā pareizi nēsājama veste.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vadims 15.februāris 2018 15:57
1 0 Atbildēt

Samarieši OCTAs nevar izdalīt ar ?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti