CSDD rosina WAZE ieviest brīdinājumu “Laiks atpūtai”. Ikviens tiek aicināts balsot! 7

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 2.marts 2018 10:59

Lai palīdzētu novērst traģiskas avārijas un glābtu cilvēku dzīvības, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kampaņas “Apstājies, pirms atslēdzies!” laikā rosina pasaules lielākajā sabiedrības veidotajā satiksmes un navigācijas lietotnē “Waze” ieviest atgādinājumu – laiks atpūtai!

Pēc divu stundu nepārtraukta brauciena lietotne atgādinās par nepieciešamību apstāties vismaz desmit minūšu pauzei. Savukārt, pārsniedzot četru stundu braucienu, “Waze” brīdinās, ka spēkrata vadītājam nepieciešama 20 minūšu spēka snauda. Patlaban ir uzsākts balsojums, kas pieejams “Waze” mājaslapā bit.ly/atputas_pazinojums
“Ar šo ierosinājumu un kampaņu “Apstājies, pirms atslēdzies!” vēlamies mainīt sabiedrības attieksmi pret nogurumu pie auto stūres. Autovadītāja spēkos nav pretoties miegam – šī nav tā reize, lai lepotos ar savām spējām.

Cīņa ar nogurumu pie auto stūres ir kā balansēšana uz naža asmens, kas var beigties letāli,” uzsver CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, atgādinot, ka aizmidzis autovadītājs apdraud ne tikai sevi un pasažierus, bet ikvienu satiksmes dalībnieku.

CSDD pētījumā* noskaidrots, ka katram astotajam autovadītājam Latvijā ir augsts iemigšanas risks, savukārt katrs trešais autovadītājs gada laikā pie auto stūres ir piedzīvojis sekundes miegu. Turklāt 40% šoferu, kuriem fiksēts augsts iemigšanas risks, uzskata, ka viņiem nav problēmu vadīt transportlīdzekli.

Nereti autovadītājiem par apgrūtinājumu ir atrast drošas vietas atrašana snaudai. CSDD kampaņas “Apstājies, pirms atslēdzies!” sadarbības partneris “Circle K” aicina šoferus izmantot arī degvielas uzpildes staciju teritorijās esošās autostāvvietas. ““Circle K” ir svarīga autobraucēju labsajūta un drošība. Mūsu stacijas izvietotas uz nozīmīgākajiem Latvijas autoceļiem un iekārtotas, rūpējoties par klientu ērtību un nodrošinot visu ceļā nepieciešamo. Aicinām autovadītājus pavadīt pilnvērtīgu atpūtas pauzi “Circle K” stacijās un garākos braucienos droši un mierīgi nosnausties mūsu autostāvvietās – tās ir apgaismotas, turklāt visu diennakti tajās notiek videonovērošana,” stāsta “Circle K Latvia” mārketinga un komunikācijas vadītāja Kristīne Lazdiņa.

Ja esi pie auto stūres un tevi sāk pārņemt nogurums, neriskē! Atceries – miegu neaizstās nekas!
• Atrodi tuvāko drošo vietu, kur apstāties un izkustēties.
• Uzliec modinātāju, lai tas skan pēc 20 minūtēm, un paguli spēka snaudu.
• Svarīgi – ja guļot pārsniegsi 20 minūtes, sāksies dziļā miega fāze, pēc kuras jutīsies vēl vairāk neizgulējies.
• Pirms spēka snaudas ieteicams iedzert kafiju – kofeīns sāks iedarbību tieši pēc 20 minūtēm.
• Ņem vērā – spēka snaudu iespējams trenēt tāpat kā transportlīdzekļa vadīšanas prasmes.
• Atceries – ilgtermiņā cīņā pret nogurumu līdzēs miega higiēnas pamatprincipu ievērošana!
Ceļu satiksmes drošības kampaņu “Apstājies, pirms atslēdzies!” organizē CSDD, to atbalsta apdrošināšanas sabiedrība ERGO un Latvijā lielākais degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums “Circle K”, sadarbības partneris – SIA “Domenikss”. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

*CSDD pētījums tika veikts sadarbībā ar RSU un Miega slimību centru. Ar pētījuma rezultātiem, kā arī kampaņas materiāliem iespējams iepazīties CSDD mājaslapā https://www.csdd.lv/socialas-kampanas/kampana-apstajies-pirms-atsledzies

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 2.marts 2018 13:35
5 1 Atbildēt

Lūdzu izvērstāk paskaidrojiet.Kristīne brauc oa ceļu Tīnūži-Koknese.Akkurāt 16-jā kilometrā viņai šausmīgi sagribās miizt.Ko darīt?Braukt atpakaļ uz Rīgu?Pēteris vada fuuri. Kur bij kur ne, bet Ogres novadā meža vidū šim sagribās drirst.Mežā braukt viņam bail- krava maksā pusmiljonu, apgriezties tur nevar, drirsu noslaucīt nav ar ko un ārā mīnus 28, vējš pūš,sniegs lidz kulei,garantēti hemoroīdi, iesnas, slimības lapa uttt.....Ko darīt?

driveris 2.marts 2018 12:47
2 2 Atbildēt

Es ieteiktu sakārtot dzīvi, tad nevajadzēs stundām sēdēt pie stūres, kur nu vēl gulēt.

650 3.marts 2018 0:06
1 0 Atbildēt

Ā, skaidrs.Es Atvainojos, ir ok.

Gaidām normatīvā Akta projektu "Kārtība, kādā ir ir īstenojama nobraukšana no autoceļa P80 dabisko vajadzību kārtošanai brīvā dabā uz mazākas nozīmes ceļiem diennakts Tumšajā laikā Lielvārdes novada Lielvārdes pagastā un tam pieguļošajās trešās šķiras administratīvajās teritorijās"

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti