Vai šādas "drošības saliņas" veicina satiksmes drošību? (+ FOTO) 43

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.maijs 2018 10:17

Kāds autobraucējs iesūtījis attēlus ar Bauskas-Grenctāles šosejas posmā redzamo drošības risinājumu, kas izveidots, lai šoferi pēc iespējas drošāk varētu izdarīt kreiso pagriezienu.

Šādas drošības saliņas ir viegli pamanāmas un aprīkotas ar sarkanbaltiem atstarojošajiem signālstabiņiem, kas ir izgatavoti no elastīga poliuretāna, kas arī trieciena rezultātā nedeformējas, bet atgriežas savā sākumstāvoklī.

Jāteic, ka tieši šāds risinājums (ar stabiņiem nevis tikai uzkrāsotām līnijām) pie mums ir salīdzinoši jauns un reti sastopams, kamēr, piemēram, Lietuvā, tāds sastopams uz visām lielākajām maģistrālēm. 

 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 2.maijs 2018 10:47
22 0 Atbildēt

Jā! Kaut vai tāpēc, lai izvairītos no kāda steidzīgāka vēlmes apdzīt tajā brīdī, kad kāds gatavojas nogriezties pa kreisi.

viencexperc 2.maijs 2018 14:37
17 13 Atbildēt

Es domāju, ka ja tie stabiņi būtu betona, tad uzlabotu vēl vairāk. Pirmie, kuriem ir tikai divas rievas ( viena smadzenēs, otra pakaļā) protams, ka nokļūs tur, kur viņi sapņo nokļūt, bet pārējie redzot to drošības saliņu apkārtni izrotātu ar puķītēm un vainadziņiem, bremzēs jau 1 km iepriekš.

Cilveeks 2.maijs 2018 20:38
10 8 Atbildēt

Tās ir MANAS divas minūtes!!! Un man ir visas tiesības izlietot SAVAS divas minūtes savā labā, nevis dāvināt Tev!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti