Atbalsta soda palielināšanu par drošības jostu nelietošanu un drošas distances neievērošanu 41

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.jūnijs 2018 12:53

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz palielināt sodu par drošības jostu nelietošanu, drošas distances neievērošanu, kā arī par citiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Attiecīgos grozījumus rosinājusi Satiksmes ministrija.

Par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu vai aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu, kā arī tāda pasažiera vešanu, kurš nav piesprādzējies vai kuram galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres, turpmāk plānots izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 30 līdz 70 eiro. Pašlaik par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu 30 eiro apmērā.

Par drošas distances vai intervāla neievērošanu varēs izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 25 līdz 140 eiro. Patlaban par to var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu 15 eiro apmērā.

Par to noteikumu pārkāpšanu, kuri reglamentē brīdinājuma signāla došanas kārtību, transportlīdzekļa vadītājam, kurš nebūs velosipēda vai mopēda vadītājs, izteiks brīdinājumu vai uzliks naudas sodu no 15 līdz 30 eiro. Pagaidām par to paredzēts izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu 15 eiro apmērā.

Par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu lietošanu, paredzēts izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 30 līdz 70 eiro. Savukārt tagad par šādu pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu 15 eiro apmērā.

Attiecīgās izmaiņas atbalstītas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Saeimai par šiem grozījumiem vēl būs jābalso galīgajā lasījumā.

 
41 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 7.jūnijs 2018 13:14
27 2 Atbildēt

Reiz jau te pacēlās jautājums- ar kādu ierīci vai ar kuru ķermeņa daļu tiks mērīta un pierādīta tā "drošā distance" ?

Jānis 7.jūnijs 2018 19:15
17 4 Atbildēt

Te ar drošību maz sakara, kārtējais naudas slaukšanas palielinājums!

Bils 7.jūnijs 2018 18:56
15 7 Atbildēt

Profesionālam autosportistam, piemēram, pie 70 km/h drošā distance būs kāds +1-2 auto korpusi. Penžam ar 50 auto vadītāja gadu stāžu un vienu kāju kapā vismaz 50m...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti