Autoklubs LAMB: Bērnu autosēdeklīšu problēma jārisina valstiskā līmenī 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

LAMB | 12.jūnijs 2018 12:55

Noslēdzot sociāli izglītojošo kampaņu “150&12 Mazulis drošībā!”, tās organizatori atzīst, ka bērnu autosēdeklīšu lietošanas problēma izrādījusies pārsteidzoši daudzslāņaina un pat dramatiska.

Tādēļ Autoklubs LAMB aicina šai problēmai pievērst pastiprinātu uzmanību arī valstiskā līmenī un iesaistītās puses sēsties pie saruna galda, lai domātu par sistemātiskiem risinājumiem.

“Fakts, ka 33% aptaujāto vecāku atzīst savu vieglprātību pret bērnu drošību automašīnā, vispār nelietojot bērnu sēdeklīšus vai darot to nepareizi, ir graujošs. Kampaņas ietvaros saņemtā atgriezeniskā saite un atsaucība no sabiedrības, kampaņas partneriem un citām organizācijām apliecina, ka tēma tiešām ir pietiekami sasāpējusi,” norāda Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Arī Valsts policijas statistika liecina, ka šogad satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits ir pieaudzis un jau trīs bērni gājuši bojā. Kā intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” norādījis Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, pērn šāda statistika bijusi visa gada garumā.

“Nav būtiski, kurš, cik tālu un kāpēc bērnus pārvadā – vecākiem ir jāparūpējas par savu atvašu drošu un ērtu pārvietošanos ne tikai pašu, bet arī citu automašīnās, sagādājot atbilstošu autosēdeklīti vai paliktni. Satraucošie aptaujas rezultāti un aktuālā ceļu satiksmes negadījumu statistika liecina, ka par šo jautājumu ir nepieciešams turpināt runāt pēc iespējas plašākā mērogā, lai pastāvīga un pareiza autosēdeklīšu un paliktņu izmantošana kļūtu par normu ikvienā Latvijas ģimenē,” uzsver Ingus Savickis, apdrošināšanas sabiedrības BALTA Atlīdzību direktors.
Autokluba LAMB vadītājs Zvirbulis norāda: “Kampaņas laikā saņemtie indikatīvie signāli par nepilnībām bērnu pārvadāšanā ne vien personīgajos auto, bet arī sabiedriskajā transportā, taksometros, pašvaldību nodrošinātajos skolēnu autobusos un neatrisinātais autokrēsliņu pieejamības jautājums liecina par nepieciešamību rīkoties nekavējoties. Ar kampaņveidīgu informēšanu mēs katrs atsevišķi šo problēmu neatrisināsim. Jāņem vērā starptautiskā pieredze, jāsadarbojas valsts un privātajam sektoram, lai negatīvo statistiku steidzami uzlabotu.”
Vienlaikus Autoklubs LAMB izsaka pateicību visiem kampaņas partneriem - AAS BALTA, Valsts policijai, Ceļu satiksmes drošības direkcijai, Circle K Latvija, Braucamdroši.lv un LTAB/OCTA - par izrādīto vēlmi sadarboties un izplatīt kampaņas materiālus. Izglītojošie materiāli joprojām ir pieejami pie kampaņas partneriem filiālēs, kā arī kampaņas organizatoru sociālajos tīklos: 

Par kampaņu “150&12 Mazulis drošībā!”
Autokluba LAMB informatīvā kampaņa “150&12 Mazulis drošībā!” norisinājās no 21.maija līdz 8.jūnijam sadarbībā ar AAS BALTA, Valsts policiju, Ceļu satiksmes drošības direkciju, Circle K Latvija, Braucamdroši.lv, LTAB/OCTA. Dažādi kampaņas informatīvie materiāli izplatīti gan partneru filiālēs, gan sociālajos tīklos, kā arī nosūtīti dažādām organizācijām, kur uzturas bērnu vecāki.

Kampaņas nosaukumā izmantoti skaitļi 150 un 12, jo Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka autosēdeklītis vai paliktnis jāizmanto, līdz bērns sasniedz 150 centimetru augumu, kas vidēji notiek ap 12 gadu vecumu.

 
Visi komentāri
 
222 12.jūnijs 2018 16:02
1 2 Atbildēt

Cik tad bērnu ir cietuši dēļ napareizi piestiprinātiem bērnu sēdeklīšiem? Kaut kā liekas, ka šī kampaņa ir kādu biznesmeņu lobēšana.

Bradypus 12.jūnijs 2018 23:14
0 0 Atbildēt

Nebrīnos par netīro biznesu, kas nekautrējās jebkādus līdzekļus izmantot savai peļņai. Bet par LAMB un Zvirbuli patiešām kauns. Izlasi kaut reizi, propagandas mēslu vaboļu bara līdzskrējēj, kur bērni patiešām iet bojā www.lsm.lv/raksts/dzive-...dzivi.a132795/ Bet medicīniskās jau naudu nevajag - jāpūš tik Lukstinmafijas stabulē...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti