Esi uzmanīgs atvaļinājumā - lai apzagtu auto, pietiek ar 30 sekundēm (+ VIDEO) 7

 
IF | 20.jūlijs 2018 10:34

Vasaras festivāliem un atvaļinājumiem turpinoties, If Apdrošināšana aicina, dodoties prom no sava auto, neatstāt tajā savas personīgās mantas. Veiktais eksperiments parāda, ka ielaušanās automašīnā un mantu nozagšana var notikt sekunžu laikā.

If Apdrošināšana veiktajā eksperimentā tika noskaidrots, ka, izsitot sāna loga stiklu, automašīnā iespējams ielauzties un tur esošās mantas nozagt 30 sekunžu laikā. Video var apskatīt ŠEIT.

“If Apdrošināšana atlīdzību gadījumu dati rāda, ka tīša sānu stiklu izsišana un personīgo mantu zādzības no auto biežāk notiek tieši vasaras laikā,” komentē If Apdrošināšana Atlīdzību nodaļas vadītāja Līga Bērziņa. “Lai nepiesaistītu iespējamo zagļu uzmanību, neatstājiet auto vērtīgas mantas, ko viegli pamanīt garāmejot. Pat auto salonā atstāta sporta soma var būt iemesls zaglim izsist logu, lai pārbaudītu tās saturu. Ja ikdienā par to piedomājam vairāk, tad atvaļinājuma laikā, braucot uz festivāliem vai pludmali to vieglāk aizmirst.”

Pēc Personu vai sabiedrības drošību apdraudējušo notikumu statistikas 2017. gadā Latvijā notikušas vairāk nekā 4300 zādzības no transportlīdzekļiem (gan automašīnu detaļu zādzības, gan mantu zādzības no transportlīdzekļa). Šogad 6 mēnešu laikā no transportlīdzekļiem veiktas jau 1700 zādzības, bet, atpūtas sezonai turpinoties, šis skaits varētu pieaugt.

“Pēdējā laikā tendences rāda, ka visbiežāk zādzības no automašīnām tiek izdarītas Rīgas reģionā, īpaši, Rīgas mikrorajonos, ārpus pilsētas centra un ar vislielāko iedzīvotāju blīvumu. Tiek apzagtas ne tikai tās automašīnas, kas atrodas namu pagalmos, bet arī tās, kas atrodas daudzdzīvokļu namu pazemes stāvvietās,” stāsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Sprudzāne.

“Vasarā biežāk novietojam auto nepazīstamās vietās. Ja pagalmā vai stāvlaukumā pamanāt sadauzītu stiklu lauskas, pastāv varbūtība, ka tur jau iepriekš auto ir izsists logs. Tāpat drošāk auto novietot labi apgaismotās vietās,” uzmanību vērš Līga Bērziņa. Ja auto ir KASKO apdrošināšanas polise, nozieguma gadījumā tiks segti zaudējumi un izsisto stiklu nomaiņa, tomēr nozagtās mantas izdodas atgūt reti.

Arī Valsts policijas pārstāve aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neatstāt automašīnu salonos personīgās mantas. Bet, lai izvairītos no automašīnu detaļu zādzībām, ieteicams arī nostiprināt automašīnas detaļas un tās iezīmēt, lai nozagšanas gadījumā policisti varētu tās identificēt. Valsts policija aicina pievērst uzmanību notiekošajam namu pagalmos un pazemes autostāvvietās. Situācijās, kad tiek pamanīta aizdomīga persona, kura ložņā gar automašīnu, nekavējoties ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110.

Padomi, kā pasargāt savu automašīnu un tajā esošās personīgās mantas:

·         Pirms došanās prom no auto vienmēr pārbaudi, vai tā ir aizslēgta. Ja auto ir drošības sistēma, aktivizē to.

·         Pat, ja pamet automašīnu uz dažām minūtēm, ņem līdzi vērtīgās lietas, kā telefonu, maku un dokumentus.

·         Neatstāj automašīnā personīgās mantas redzamā vietā:

o    telefona lādētāju vadi, kas sniedzas līdz cimdu nodalījumam, var piesaistīt nelabvēļu uzmanību;

o    tukša sporta soma var mudināt noziedznieku izsist logu, lai pārbaudītu tās saturu;

o    auto atstāta sīknauda redzamā vietā var piesaistīt nevēlamu uzmanību;

o    video reģistratoru ieliec cimdu nodalījumā vai zem krēsla.

·         Ievieto somu ar mantām bagāžas nodalījumā pirms iebraukšanas stāvlaukumā. Zagļi mēdz novērot auto novietnes, lai redzētu, vai vadītājs no auto pārliek vērtīgas mantas bagāžniekā.

·         Novieto automašīnu stāvvietas daļā, kas ir labi apgaismota. Neatstāj auto aiz krūmiem vai lielākiem transportlīdzekļiem, kas to noslēpj no garāmgājēju skatiena.

·         Neatstāj auto vietās, kur uz zemes redzamas stiklu šķembas, ir varbūtība, ka tur jau iepriekš auto ir izsists logs.

·         Apdrošini savu auto.

·         Ja auto tuvumā pamani aizdomīgas personas, ziņo policijai.

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
. 20.jūlijs 2018 11:51
5 0 Atbildēt

Arī ar uzlīmētu bruņuplēvi?

usaexperc 20.jūlijs 2018 10:51
4 2 Atbildēt

Normālam auto stiklu nevar izsist:

Didzis 20.jūlijs 2018 16:38
3 0 Atbildēt

Ir taču speciālās līmplēves arī (caurspīdīgas) ja nevēlas tonējumu.

Tādas uzlīmē un viss kārtibā. Protams ielausties var jebkur, tikai tas aizņems daud zvairāk laika. Arī tajos video ar BMW ir izmantota ši līmplēve, ja līmplēves nebūtu tad to logu varētu izsist ļoti viegli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti