Pabeigts 100 stacionāro fotoradaru uzstādīšanas projekts 35

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 30.novembris 2018 15:23

Uz Latvijas ceļiem uzstādīts pēdējais – 100. stacionārais fotoradars - līdz ar to Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir sekmīgi izpildījusi valdības apstiprināto fotoradaru ieviešanas plānu - līdz šī gada beigām uz Latvijas ceļiem uzstādīt 100 ātruma mērierīces.

Stacionārie fotoradari jau pierādījuši savu efektivitāti – ceļu satiksmes negadījumu kopskaits radaru tuvumā samazinājies par 47%, bet par 45% samazinājies smago ceļu satiksmes negadījumu skaits. Savukārt radaru vietās nav bojāgājušo negadījumos, kas saistīti ar ātruma pārsniegšanu.

Valdība lems, vai turpināt stacionāro fotoradaru uzstādīšanu, un, iespējams, jau tuvākajā nākotnē CSDD būs jānodrošina papildu stacionāro fotoradaru izvietošana uz Latvijas ceļiem.  

Papildus tam, CSDD tuvākajā laikā plāno īstenot Latvijā vēl nebijušu jaunumu – vidējā braukšanas ātruma kontroles pilotprojektu. Ātruma kontroles pilotprojekts ar vidējā ātruma noteikšanas sistēmu paredz, ka automašīnas ātrums tiek mērīts, ņemot vērā laiku, ko auto pavada no viena punkta līdz nākamajam. Sākotnēji tas tiks īstenots uz šosejas Tīnūži – Koknese. Ja pilotprojekts būs veiksmīgs, tad šādas sistēmas tiks ieviestas arī citos ceļu posmos.

Radaru uzstādīšana un ar to saistītie darbi bija apjomīgi un komplicēti; tajā tika iesaistītas vairākas institūcijas – Valsts policija, VAS „Latvijas Valsts ceļi” un pašvaldības.

Stacionārie fotoradari ir tikai viens no satiksmes drošības uzlabošanas instrumentiem. Tikpat nozīmīga ir infrastruktūras uzlabošana, policijas klātbūtne, t.sk. netrafarētie auto un pārvietojamie radari, sabiedrības izglītošana un informēšana.

 

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 30.novembris 2018 17:30
17 4 Atbildēt

Es arī nesen tiku uz viena.

Bet atšķirībā no puņķainajiem mīkstpēdiņiem es neraudu un nežēlojos uz radariem, kā arī nedomāju par to nodedzināšanu.

Ātruma pārsniegsana - tas ir maksas pakalpojums. Ja nav naudas, tad nav ko pārkāpt. punkts.

Freijers 30.novembris 2018 15:54
14 3 Atbildēt

Līkne vnk iespārda...CSDD darboņi lepni par to, ka vidēji par 2 km/h lēnāk brauc - episks sasniegums, ka cilvēki vairāk laika ceļā pavada, nevis strādājot/atpūšoties/pie ģimenes utt.

Tāds panaivs jautājums - ja reiz ir tie 89kmh vidējais (tiešām tā arī daudzi tagad brauc), ko tad domā ķert uz tām vidējā ātruma kamerām ? Un ķert jau īsti vēl par laimi nevarēs, jo šāda kases papildināšana vēl nav likumos iestrādāta

cxxr 30.novembris 2018 16:47
13 3 Atbildēt

diezgan absurdi lielīties, ka ātrums samazinājies.. Ekonomiskai aktivitātei, jo lielāks ātrums, jo labāk!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti