CSDD: Bīstamajās vietās uzstādītie fotoradari teju par pusi samazinājuši ceļu satiksmes negadījumu skaitu 20

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.decembris 2018 17:32

Iepriekš bīstamajās vietās, kurās tagad ir uzstādīti stacionārie fotoradari, ceļu satiksmes negadījumu kopskaits ir samazinājies par 47%, bet par 45% - smago ceļu satiksmes negadījumu skaits, liecina VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) statistika.

Ceturtdien satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) tikās ar CSDD vadību, kas informēja par CSDD paveikto šī gada deviņos mēnešos un 2019.gada plāniem. Ministrs atzinīgi novērtēja uzņēmuma paveikto pakalpojumu pieejamības un modernizācijas jomā, jaunu e-pakalpojamu ieviešanā un satiksmes drošības uzlabojumu jomā.

Šogad CSDD ir realizējusi divus valstiski nozīmīgus projektus - valdības apstiprināto fotoradaru ieviešanas plānu un elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izveides pirmo kārtu. Uz Latvijas ceļiem darbojas 100 stacionārās ātruma mērierīces un elektromobiļu īpašniekiem un tūristiem pieejamas 70 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas, informēja CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

CSDD vadītājs norādīja, ka stacionārie radari ir sevi attaisnojuši, jo statistika liecina, ka iepriekš bīstamajās vietās, kur uzstādīti fotoradari, negadījumu kopskaits ir samazinājies par 47%, bet par 45% - smago ceļu satiksmes negadījumu skaits. Tomēr vēl joprojām daudz autovadītāju neievēro ceļu satiksmes noteikumus un turpina pārsniegt atļauto braukšanas ātrumu. 2018.gadā ir sastādīti vairāk nekā divi miljoni protokolu par ātruma pārsniegšanu un valsts budžetā iemaksāti vairāk kā seši miljoni eiro.

Savukārt Augulis norādīja, ka 2019.gadā CSDD sadarbībā ar Valsts policiju jāturpina uzlabot satiksmes drošību, izglītojot autovadītājus, pasažierus, īpašu uzmanību pievēršot gājēju drošības jautājumiem. Svarīgi turpināt automobiļu kontroli uz ceļiem, lai pārbaudītu to tehnisko stāvokli un novērstu bīstamu transportlīdzekļu pārvietošanos.

Lukstiņš informēja, ka 2018.gadā veiktajā aptaujā 98% CSDD klientu atzina, ka ir apmierināti ar saņemtajiem pakalpojumiem. Tas panākts, turpinot attīstīt sniegto pakalpojumu kvalitāti, atklājot jaunus klientu apkalpošanas centrus reģionos, kā arī vairāk pakalpojumu piedāvājot e-vidē. Piemēram, Jelgavā atklāta lielākā reģionālā tehniskās apskates stacija un uzsākta jaunas būvniecība Tukumā.

Šogad pilnveidota CSDD mobilā aplikācija, padarot to draudzīgāku un ērtāku lietotājiem. Šobrīd ar aplikācijas palīdzību ir iespējams pieteikties CSDD pakalpojumu saņemšanai, apskatīties nodaļu noslodzi un izvēlēties izdevīgāko, kā arī veikt samaksu par pakalpojumiem, apmaksāt nodokļus un sodus. Savā ziņā unikāls pakalpojums Eiropas mērogā ir transportlīdzekļu pārreģistrācija citam īpašniekam.

Kā apliecinājums e-pakalpojumu kvalitātei ir 2018.gadā saņemtā galvenā balva "Platīna pele" kategorijā "Valsts digitālā transformācija". CSDD e-pakalpojumu sniegtās priekšrocības ikdienā izmanto vairāk nekā 630 000 reģistrēto klientu.

Lai pievērstu mobilā telefona "nozombēto" autovadītāju uzmanību un mainītu viņu paradumus, CSDD decembrī uzsāka satiksmes drošības kampaņu "Izkāp no telefona!". Līdzīgi 2018.gadā autovadītājiem tika skaidrota bīstamība braukt nogurušam kampaņā "Apstājies, pirms atslēdzies!" un atgādināts, kādas sekas var sagādāt braukšana reibumā kampaņā "Viena kļūda - salauzta dzīve!".

Rīgas Motormuzejā šogad notikušas trīs dažādas tematiskās izstādes, kopskaitā muzejā bijuši 135 000 apmeklētāju. Šogad par 30% palielinājies individuālo tūristu skaits. Muzeja veltījumu Latvijas simtgadei - izstādi par leģendāro Latvijas bruņumašīnu "Imanta" - mēneša laikā apskatījuši vairāk nekā 10 000 apmeklētāju.

Lukstiņš iepazīstināja ar paveikto Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) attīstībā. 2018.gadā Biķernieku trasē aizvadītas 73 sacensības, kas ir lielākais starptautisko un nacionālo sacensību skaits trases vēsturē. 2019.gada Starptautiskās automobiļu federācijas FIA kalendārā jau ir iekļauts pasaules čempionāta posms Biķerniekos, kas būs ceturtais pēc kārtas un kurš jau divus gadus atzīts par labāko posmu pasaulē. Trase turpina attīstīties un piedāvāt iespējas izmantot to tautas sporta cienītājiem. Sākoties ziemas sezonai, tiks uzsāktas bezmaksas konsultācijas braukšanai ziemas apstākļos.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
N 13.decembris 2018 18:53
8 0 Atbildēt

Bojāgājušo skaits gan pieaudzis

Freijers 14.decembris 2018 11:32
8 0 Atbildēt

Tu varbūt tā dari, man arī par +10 nekad un neviens nav neko sūtījis, bet eksistē tāda nervozā suga, kam šķiet, ka jāmin uz bremzēm un jāpabrauc ar -10 km/h tām kastēm garām, varbūt medāli ar ierakstītu vēstuli un zifftinga autogrāfu atsūtīs pa pastu gaida...tie lūk reāli traucē. Ir jau radari ari labās vietās, kur intensīva satiksme ir un tādējādi vieglāk iekļauties...bet tos, kuri ir uzlikti lai izcūkotu taisnu apdzenamo gabalu (kuru nav daudz starp citu)- nekā citādāk kā par kaitniecību uzskatīt nevar. Ir dažas vietas (piem Tīnūži - Koknese un Ķegums - Sigulda krusts), kur radaru pozītīvā ietekme ir klaja tiršana, jo krustojums no vienlīmeņu ir daudzlīmeņu estakādēm pārbūvēts - līdz ar to melnais punkts tur nav a priori..bet laikam ļoti ērta točka gaidāmajai "vidējā ātruma" kontrolei.

Vernons 13.decembris 2018 20:08
6 13 Atbildēt

Juridiski pareizi sabraukts! Jeb Naves sods par CSN parkapumu uz vietas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti