Piemēro naudassodu Vācijas uzņēmumam par automašīnu autonomo sildītāju cenu fiksēšanu 2

 
Nozare.lv | 17.jūnijs 2015 9:20

Eiropas Komisija (EK) trešdien piemērojusi naudassodu vairāk nekā 68 miljonu eiro apmērā Vācijas automašīnu rezerves daļu ražotājam "Eberspaecher" par vieglo un kravas automobiļu autonomo sildītāju cenu manipulēšanu, tam sadarbojoties ar vienīgo konkurentu šajā tirgū.

EK norāda, ka "Eberspaecher" un konkurents "Webasto", kas ir vienīgie uzņēmumi, kuri Eiropā piegādā automašīnu autonomos sildītājus, vienojušies par cenām un savā starpā sadalījuši klientu bāzi.

"Šī sadarbība būtiski ietekmējusi ievērojamu Eiropas automašīnu nozares daļu un tos, kuri iegādājas vieglās un kravas automašīnas," uzsver Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestāgere.

"Webasto" spējusi izvairīties no iespējama 222 miljonu eiro naudassoda, jo kompānija informējusi EK par šī karteļa esamību.

Savukārt "Eberspaecher" piemērotās soda naudas apmērs ticis samazināts, jo uzņēmums izmeklēšanā sadarbojies ar EK un piekritis panākt izlīgumu.

Izmeklēšanā konstatēts, ka "Eberspaecher" un "Webasto" kartelis pastāvējis desmit gadus, sākot no 2001.gada septembra.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 17.jūnijs 2015 19:55
2 0 Atbildēt

Tur gan strādā bet pie mums...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti