Jānis Naglis trešo reizi izcīna uzvaru rallijreidā Latvian Baja

 
21.jūlijs 2008 10:10

Ar komandas RE Autoklubs braucēju Jāņa Nagļa/Jāņa Nagļa juniora uzvaru, svētdien, 20. jūlijā Madonā noslēdzās 5. Starptautiskais rallijreids „Latvian Baja 2008”.

Bez konkurējošās komandas Rīga RRT  un OSCar automobiļu līdzdalības, Nagļu ekipāža ar T1 grupas Mitsubishi Pajero bija šo sacensību viennozīmīgi favorīti, vadībā izvirzījās jau pirmajā dienā un stabili aizvadīja auto līdz uzvarai arī otrās dienas abos 77,22 km garajos ātrumposmos.



Vienīgie, kas spēja noturēt uzvarētājiem puslīdz līdzvērtīgu tempu, bija N1 ieskaites grupas uzvarētāji Raivis Zeltiņš ar stūrmani Mārtiņu Tūteru (Mitsubishi Pajero), kuri rallijreida pēdējos divos ātrumposmos zaudēja attiecīgi 16 un 52 sekundes, turklāt SS4 sākumā ātrumposma lielāko daļu pat veica ar piecu līdz astoņu sekunžu pārsvaru pār RE Autoklubs ekipāžu. Arī Zeltiņš/Tūters sacensības aizvadīja ļoti stabili, ne mirkli neļaujot citiem konkurentiem pietuvoties bīstamā attālumā. Finālā pirmās un otrās vietas ieguvējus pēc ātrumposmos veiktiem 296,35 km šķīra nepilnas trīs (2,53) minūtes, bet trešās vietas īpašnieki līderim kopvērtējumā zaudēja gandrīz pusstundu (28,25 min.).

Visai sīva cīņa iedegās par trešo vietu absolūtajā vērtējumā un par godalgu sadalījumu N1 grupā. Veiksmīgāki un ātrāki sāncensībā ar pieredzējušākajiem konkurentiem Guntaru Laugali/Māri Deklausu (Mitsubishi Pajero), kuri trešajā vietā bija izvirzījušies pēc pirmā dienas trim ātrumposmiem, izrādījās Kristaps Ķirsons ar Igo Mucinieku (Mitsubishi Pajero). Pirmajā svētdienas ātrumposmā Ķirsona ekipāža sasniedza trešo labāko laiku, bet otrajā piekto. Savukārt Laugalis ar Deklausu vispirms palika piektie un vēl saglabāja gandrīz piecas minūtes no iepriekš iekrātā pārsvara, bet SS5 pārsita riepu un zaudēja vairāk nekā desmit minūtes. Iepriekš sestdien ar riepas plīsumu saskārās arī Ķirsons un Mucinieks, taču mainot riteņus, acīmredzot, zaudēja mazāk laika, nekā konkurenti.

Augstu SS4 pacelties izdevās Emīlam Jakrinam/Mārtiņam Priedei, kuri ar jaudas ziņā krietni pieticīgāko Fiat Panda, sasniedza ceturto laiku. Pēdējā SS5 ātrumposmā ātrāko pilotu trijniekā vienīgo reizi visā sacīkstē ierindojās ārzemju sportisti, un to paveica Arūns Lekjavičs/Arūns Lekjavičs juniors.

Rallijreida kopvērtējumā T1 grupas godalgoto vietu trijnieks sarindojās šādā secībā:
1.    Jānis Naglis/Jānis Naglis jun. (Latvija) Mitsubishi Pajero
2.    Arturs Ardavičs/Antans Jukņevičs (Kazahstāna/Lietuva) Toyota Hilux
3.    Gregoržs Skaržinskis/Marcins Skaržinskis (Polija) Bowler
N1 grupā uzvarētāju trijnieks bija šāds:
1.    Raivis Zeltiņš/Mārtiņš Tūters (Latvija) Mitsubishi Pajero
2.    Kristaps Ķirosns/Igo Mucinieks (Latvija) Mitsubishi Pajero
3.    Arūns Lekjavičs/Arūns Lekjavičs jun. (Lietuva) Mitsubishi Pajero

No mazskaitlīgā divriteņu un kvadraciklu braucēju pulciņa par veiksmīgākajiem kļuva Jānis Auziņš un Intars Kvants, kuri ar lielākām (kā I. Kvants) vai mazākām grūtībām sasniedza finišu un tātad arī izcīnīja pirmās vietas savās ieskaites grupās.

Atliek piebilst, ka Jānis Naglis seniors par rallijreida Latvian Baja uzvarētāju kļuva jau trešo reizi rallija piecu gadu vēsturē. 2005. gadā ekipāžas stūrmanis bija Aleksandrs Innus, 2006. gadā, kad Latvian Baja  bija līdz šim visspēcīgākais un skaitliski arī vislielākais dalībnieku sastāvs, stūrmaņa pienākusmus veica Agris Pētersons, bet šogad pie otra uzvarētāju kausa tika Jāņa Nagļa dēls Jānis Naglis juniors.

Starptautiskā rallijreida “Latvian Baja”
preses dienesta vadītājs Ainārs Zariņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti