Ziemas autosprinta čempionāta posms - «Brīvkalnu» trasē

 
24.janvāris 2010 15:11

31.janvārī tiks aizvadīts Latvijas ziemas autosprinta čempionāta ceturtais posms. Par sacensību norises vietu izvēlēta „Brīvkalnu” trase, kas, neapšaubāmi, ir populārākā no visām trasēm ziemas autobraukšanas cienītāju vidū. Sacīkšu starts plkst. 9.

Tradicionāli par Latvijas ziemas autosprinta čempionāta prestižāko posmu tiek uzskatītas sacensības „Brīvkalnu” trasē, kas atrodas Rīgas-Liepājas šosejas 21.km – tā ir ļoti ātra un tieši šeit ir meklējami ziemas autosprinta pirmsākumi (tiesa, citas konfigurācijas aplī). Jāņa Štrausa veidotajā „Brīvkalnu” trasē regulārus treniņus aizvada gan zināmi autosportisti, gan arī vienkārši satiksmes dalībnieki, kuri uz slidenā seguma uzlabo savas braukšanas prasmes. Regulāri notiek dažādi korporatīvie pasākumi.

Svētdien, 31.janvārī „Brīvkalnos” viesosies Latvijas ziemas autosprinta čempionāta ceturtā posma dalībnieki. Līdzās jau ierastajām ieskaites klasēm (kā zināms, čempionāta ieskaitē drīkst braukt tikai ar bezradžu riepām) braucējiem tiks piedāvāta iespēja startēt arī ar radžu riepām. Kā pirmie trasē dosies 4WD klases braucēji bezradžu un radžu riepu grupās – reģistrācija no plkst. 7.30 līdz 8.30, bet starts plkst. 9. RWD, FWD un 2WD ar radzēm sacensības uzsāks plkst. 13.30 (reģistrācija no plkst. 10.45 līdz 12.45). Radžu klasēs drīkst izmantot CSN atbilstošas riepas, vien nevajadzīgu strīdu izslēgšanas nolūkā pieļautas nelielas atkāpes radžu garumā – līdz 2,5 mm. Atgādinām, ka svētdienas sacensībās ar savu ielas automašīnu ir iespējams piedalīties ikvienam braukt gribētājam.

Šobrīd aizvadīta puse no sešiem paredzētajiem čempionāta posmiem. FWD klasē favorīta statusā iejuties Vilmārs Krivads – divas uzvaras un viena trešā vieta. Šķiet, ka sekotāju trijniekam, kurā ietilpst Raivis Bartušauskis („Honda Civic”), Atis Līcis („Renault Clio”) un Valters Liepiņš („Renault Clio”) vairāk sanāks koncentrēties uz savstarpēju cīņu par atlikušajām vietām uz goda pjedestāla, nekā centieniem panākt Krivadu. 4WD grupā pēc trešā posma kopvērtējuma vadībā izvirzījies pilnpiedziņas debitants Jānis Slišāns („Subaru Impreza”), par pieciem punktiem apsteidzot Valtu Zvaigzni („Mitsubishi EVO IX”). Divu pirmo posmu uzvarētājs Kārlis Nebars („Subaru Impreza”) pēc neveiksmīgā Jelgavas posma (izstāšanās otrajā braucienā) atkritis uz trešo pozīciju. RWD grupā mazā dalībnieku skaita dēļ visticamāk čempionāta medaļas netiks sadalītas, taču tas nenozīmē, ka spraiga cīņa nevarētu izveidoties atsevišķās sacensībās. Komandu vērtējumā vadībā atrodas „Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs).

Sestdien, 30.janvārī „Aleksandra muižas” trasē Ogres rajona Rembates pagastā tiks aizvadīts „LatvianBaja ziemas kausa izcīņas” otrais posms. Dalībnieki klasēs tiks iedalīti pēc automašīnu piedziņas veida un riepu tipa (radžu vai bezradžu), interesanti, ka atsevišķa ieskaites grupa izveidota apvidus automobiļiem, kā arī krosa spēkratiem. RWD, FWD un Krosa klasei reģistrācija no plkst. 8.30 līdz 10.30, starts plkst. 11, bet 4WD un džipiem reģistrācija no plkst. 12  līdz 13.30, starts plkst. 14.

Plašāka informācija www.laf.lv un www.autosport.lv.

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
4. posms, „Brīvkalnu” trase (Rīgas-Liepājas šosejas 21 km)

Sacensību dienaskārtība
7.30-8.30    Reģistrācija 4WD klasei un 4WD klasei ar radzēm
9.00        Starts 4WD klasei un 4WD klasei ar radzēm
10.45-12.45    Reģistrācija FWD klasei, RWD klasei un 2WD klasei ar radzēm
13.30        Reģistrācija FWD klasei, RWD klasei un 2WD klasei ar radzēm

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
Kopvērtējums pirms 4. (no 6) posma
FWD
Vilmārs Krivads 202, Raivis Bartušauskis 187, Atis Līcis 173.
4WD
Jānis Slišāns 177, Valts Zvaigzne 172, Kārlis Nebars 169.
RWD*
Normunds Orlovs 70, Modris Cīrulis 64, Andrejs Tjasto 60.
Komandas
„Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs) 537, „Svētavots/4 Racing” (Modris Cīrulis, Vigo Rubenis, Normunds Orlovs) 522, „Point Transaction System” (Agris Štikāns, Ints Dimiņš, Andrejs Tjasto) 321.
*RWD klasē nepietiekamā dalībnieku skaita dēļ ieskaites punkti nav piešķirti otrajā un trešajā posmā.
 
LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti