Krivads kļūst par Latvijas čempionu ziemas autosprintā 2

 
8.februāris 2010 12:03

Gūstot uzvaru svētdien „333” trasē aizvadītajā Latvijas ziemas autosprinta čempionāta piektajā posmā, čempiona titulu posmu pirms meistarsacīkšu noslēguma FWD grupā sev nodrošinājis Vilmārs Krivads.

4WD klasē ātrākais bija Jānis Slišāns („Subaru Impreza”), bet RWD grupā pirmā vieta Normundam Orlovam („Toyota MR-2”). Komandu vērtējumā atkal pirmā „Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs).

Pirms Latvijas ziemas autosprinta čempionāta priekšpēdējā, piektā posma, kas svētdien risinājās „333” trasē pie Zaķumuižas, lielākās izredzes jau priekšlaicīgi nodrošināt čempiona titulu bija FWD klases kopvērtējuma līderim Vilmāram Krivadam („Opel Astra”). Pirmajā braucienā savus pretargumentus gan nodemonstrēja Raivis Bartušauskis („Honda Civic”), pēc astoņu minūšu brauciena apsteidzot Krivadu par vienu (!) sekundes desmitdaļu. Pirms otrā brauciena Bartušauska automašīnai „izbeidzās” sajūgs un nācās palienēt spēkratu no sīvākā sāncenša Krivada. Atcerēsimies, ka pirms divām nedēļām Jelgavas „Rullīša” trasē abi sportisti bija pretējās lomās – toreiz ar konkurenta mašīnu brauca Krivads.

Tāpat kā toreiz, arī šoreiz ātrāks izrādījās automašīnas saimnieks, šajā gadījumā Krivads, bet Bartušauskim otrā pozīcija. Šāds rezultātu salikums otrajā braucienā Krivadam atnesa uzvaru posmā, kā arī padarīja jelgavnieku neaizsniedzamu kopvērtējumā – otrais čempiona tituls pēdējo trīs sezonu laikā (čempions 2008. gadā, vicečempions 2009.gadā). Bartušauskis savā pirmajā ziemas autosprinta sezonā nodrošinājis sev sudraba medaļu. Svētdien trešais Valters Liepiņš („Renault Clio”), saglabājot labas izredzes par šo pozīciju pacīnīties arī kopvērtējumā. Šajā cīņā viņa galvenais konkurents būs ar to pašu automašīnu braucošais Atis Līcis. Teorētiskas izredzes uz bronzas medaļu saglabā arī Ģirts Vītiņš („Renault Clio”) un Guntars Brauns („Opel Kadett”).

Pēc „333” posma tikai divi pretendenti uz čempiona titulu atlikuši 4WD klasē - svētdien uzvaru izcīnījušais Jānis Slišāns („Subaru Impreza”) un otrās vietas ieguvējs Kārlis Nebars („Subaru Impreza”). Kopvērtējumā šobrīd 11 punktu pārsvars ir Slišānam, taču, atmetot vienu sliktāko rezultātu, par četriem punktiem vairāk sanāk Nebaram.

Kurš pēdējā posmā uzvar abos braucienos, iegūst zelta medaļu. Slišāns sev nodrošinājis jau vismaz sudraba medaļu, bet Nebars vismaz bronzu. Negaidīti trešo vietu „333” trasē ieguva Raivis Ranks („Audi S2”), braucienos sasniedzot otro un piekto rezultātu. Šogad tā ir pirmā reize, kad uz pjedestāla kāpj ar „Audi” marku braucošs sportists. Kopvērtējumā trešais ir Ints Jeršovs („Subaru Impreza”), kurš svētdien palika tikai piektais, jo, veicot otro braucienu ar Nebara automašīnu, pieļāva kļūda. Teorētiskas izredzes uz trešo pozīciju saglabā Valts Zvaigzne – „333” trasē, šoreiz startējot ar „Subaru Impreza”), sestā vieta.

RWD klasē abos braucienos ātrākais bija Normunds Orlovs („Toyota MR-2”). Otrais Modris Cīrulis („Toyota MR-2”), bet trešais Andrejs Tjasto („VAZ 21053”).

Komandu vērtējumā kārtējo uzvaru guva „Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs), saglabājot drošas līderpozcīcijas kopvērtējumā.

Svētdien notika braucieni arī „Open” klasēs, kurās bija atļauta radžu riepu lietošana. „4WD Open” grupā pārliecinošu uzvaru svinēja Ints Dimiņš („Audi 90”), bet „2WD Open” klasē ātrākais izrādījās Vilmārs Krivads („Opel Astra”).

Latvijas ziemas autosprinta čempionāta noslēdzošais, sestais posms tiek plānots 28.februārī tajā pašā „333” trasē pie Zaķumuižas. Taču šīs sacensības atšķirsies ar to, ka risināsies pēc supersprinta formāta – trase nebūs  apļveida un starts un finišs būs dažādās vietās, un dalībnieki distancē dosies viens pēc otra ar zināmu intervālu. Ņemot vērā nosacījumu, ka daļa trases virzīsies arī pa kartodromu, kuru klāj asfalta segums, visticamāk, ka nebūs iespējams papildus iekļaut radžu riepu klases.

Plašāka informācija www.laf.lv un www.autosport.lv. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”.

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
5. posms, „333” trase
FWD
Vilmārs Krivads („Opel Astra”) 67 punkti (2.vieta pirmajā braucienā./1.vieta otrajā braucienā), Raivis Bartušauskis („Honda Civic”/„Opel Astra”) 67 (1./2.), Valters Liepiņš („Renault Clio”) 60 (3./3.).
4WD
Jānis Slišāns („Subaru Impreza”) 67 (1./2.), Kārlis Nebars („Subaru Impreza”) 65 (3./1.), Raivis Ranks („Audi S2”) 58 (2./5.).
RWD
Normunds Orlovs („Toyota MR-2”) 70 (1./1.), Modris Cīrulis („Toyota MR-2”) 64 (2./2.), Andrejs Tjasto („VAZ 21053”) 60 (3./3.).
Komandas
„Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs) 184,  „Svētavots/4 Racing” (Modris Cīrulis, Vigo Rubenis, Normunds Orlovs) 181, „Point Transaction System” (Agris Štikāns, Ints Dimiņš, Andrejs Tjasto) 163.
Kausa izcīņa
4WD Open
Ints Dimiņš („Audi 90”) 70 (1./1.), Agris Štikāns („Audi S2”) 64 (2./2), Valts Zvaigzne („Subaru Impreza”) 58 (4./3.).
2WD Open
Vilmārs Krivads („Opel Astra”) 70 (1./1.), Atis Līcis („Renault Clio”) 64 (2./2.), Valters Liepiņš („Renault Clio”) 60 (3./3.).
 
Kopvērtējums pēc 5. (no 6) posma
FWD
Vilmārs Krivads 334, Raivis Bartušauskis 318, Atis Līcis 257.
4WD
Jānis Slišāns 305, Kārlis Nebars 294, Ints Jeršovs 282.
RWD*
Normunds Orlovs 70, Modris Cīrulis 64, Andrejs Tjasto 60.
*RWD klasē ieskaites punkti piešķirti tikai pirmajā posmā. Pārējos posms – nepietiekams dalībnieku skaits.
Komandas
„Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs) 910, „Svētavots/4 Racing” (Modris Cīrulis, Vigo Rubenis, Normunds Orlovs) 882, „Point Transaction System” (Agris Štikāns, Ints Dimiņš, Andrejs Tjasto) 630.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Visi komentāri
 
274628. viesis 8.februāris 2010 17:12
0 0 Atbildēt

Kur ir šī pasākuma nolikums, 333.lv neatradu:( Kāds var pastāstīt, kā tas notiek, cik maksā, cik apļi/laiks jābrauc, kādas prasības auto un braucējiem?

274629. viesis 8.februāris 2010 21:55
0 0 Atbildēt

paskaties so linku: autosport.lv/?id=11421

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti