Folkreisā Bāriņš uzvar vēlreiz, Biķerniekos kūleņo

 
15.marts 2010 10:25

Jelgavnieks Artūrs Bāriņš izcīnīja ceturto uzvaru sešos posmos, uzvarot LAF Folkreisa Ziemas kausa pēdējā sacīkstē Rīgā, Biķernieku trasē. Līdz ar to viņš apstiprināja savu pārākumu arī kausa izcīņas kopvērtējumā.

Tikmēr sacīkste bija aizraujoša, skatītājus iepriecinot ar atraktīvām cīņām un pāris apgāztām mašīnām.


FOTO: Aigars Tīdmanis (Go4speed.lv)

Artūrs Bāriņš (Folkreisa Fabrika) izcīnīja uzvaru kvalifikācijā, bet fināla starta laukumā viņam blakus pirmajā rindā stāvēja arī Jānis Nikels. Trešais kvalifikācijā bija pārsteigušais debitants Viesturs Plētiens (Rīga, Raunas Bruģakmens), taču finālā viņš nestartēja, nodot mašīnu pārinieka Armanda Zariņa rīcībā. Līdz ar to pie starta no pirmās rindas tika arī sezonas vicelīderis Artūrs Vecgailis (Rauna, Raunas Bruģakmens).

Finālā Bāriņš jau ar pirmajiem apļiem izveidoja pārsvaru un pārliecinoši uzvarēja. Taču nākamo pozīciju dalīšana bija īpaši aizraujoša – nemitīga pozīciju maiņa notika starp Nikelu, Vecgaili un otro Folkreisa sacīksti aizvadījušo Ričardu Pavlovski. Vecgailis izrādījās ātrākais un sasniedza otro vietu gan pēdējā sacīkstē, gan kopvērtējumā. Nikels pieļāva pāris kļūdas, līdz ar to trešajā vietā Pavlovskis, svinot pirmo pjedestāla pozīciju jau otrajā Folkreisa sacīkstē.

Nikels, kurš ar Armandu Zariņu (Rauna, Raunas Bruģakmens) pēdējā sacīkstē cīnījās par kopvērtējuma trešo vietu, izšķirošo kļūdu pieļāva priekšpēdējā aplī, apdzenot Zariņu dzelteno karogu darbības zonā. Līdz ar to viņa finiša rezultāts – ceturtā vieta – pārvērtās par pēdējo pozīciju braucienā. Tas ļāva kopvērtējuma trešo vietu gūt Zariņam.

Junioru cīņā pēdējā posmā uzvaru guva Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika), bet otrajā vietā finišēja Evija Vītola (Carnikava). Junioru kausa kopvērtējumā uzvaru jau bija nodrošinājis Sandis Džeriņš (Vecpils), bet aiz viņa Vītola un Dainis. Komandu vērtējumā pēdējā posmā uzvaru guva Folkreisa Fabrika (Bāriņš, Mareks Dainis, Rihards Dainis). Taču kopvērtējumā uzvaru nodrošināja Raunas Bruģakmens vienība (Vecgailis, Zariņš, Plētiens, Mārtiņš Lapsa).

Biķernieku izrādi spilgtāku padarīja aizraujoši momenti. Savu pirmo kūleni kvalifikācijā piedzīvoja Vecgailis, bet kvalifikācijas pēdējā braucienā automašīnu uz jumta novietoja arī Evija Vītola. Jāpiebilst, Ziemas kausa sešos posmos šie bija pirmie vāki, jo iepriekšējās piecās sacīkstēs visas mašīnas bija noturējušās uz riteņiem.

Tuvākajā laikā tiks izstrādāts LAF Folkreisa vasaras sezonas kalendārs, taču šobrīd skaidrs, ka liels uzsvars tiks likts uz sporta veida attīstību Latvijas reģionos. Visa informācija tiks publicēta Autocross.lv.

LAF Folkreisa Ziemas kausa 6. posms, rezultāti

LAF Folkreisa Ziemas kausa noslēguma kopvērtējums

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti