Latvijas kartinga sezona sākusies

 
10.maijs 2010 0:00

Sestdien, 8.maijā, Sporta kompleksā 333 Ropažu novadā pie Rīgas apvedceļa, notika Latvijas kartinga čempionāta 1.posms. Sacensībās piedalījās 36 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Sportisti sacenstās septiņās ieskaites klasēs. Viskuplāk bija pārstāvēta Rotax Max DD2 klase – 8 sportisti, kur uzvarēja spēcīgais lietuviešu braucējs Sims Jodviršis. Mūsu sportisti guva panākumus Micro, Rotax Mini Max, Rotax Max Junior, Rotax Max Masters DD2 un KZ2 klasēs.

Pašā mazākajā Micro klasē notika sīva cīņa starp čempionu Valteru Zviedri (Steinerts RT) un Mihailu Budovski (BO Oil Racing). Kvalifikācijā un pusfinālā ātrāks bija Budovskis, tomēr finālā uzvarēja Zviedris.

Rotax Mini Max klasē bija gaidāma sīva spēkošanās starp Vadimu Dzjubenko (Kika Motorsport) un Ingusu Beļakovu (Luxe Racing). Vadims nedaudz ātrāks bija kvalifikācijā. Pusfinālā abi cīnījās, bet Beļakovam nācās izstāties. Finālā Dzjubenko nosargāja pirmo pozīciju, bet Beļakovs, uzrādot ātrāko apļa laiku, aizcīnījās līdz trešajai vietai. Otrais abos braucienos Ernests Veismanis (Steinerts RT).

Rotax Max Junior turpinājās jau 2008.gada Rotax Mini Max kalses skatāmākais duelis starp diviem principiāliem sāncenšiem Reini Nitišu (Kika Motorsport) un Mārtiņu Steinertu (Steinerts RT). Pirmo starta vietu izcīnīja Reinis, bet abos braucienos sīvā cīņā uzvarēja Steinerts.

Rotax Max klasē, parliecinoši esot ātrākais visos braucienos, uzvarēja igaunis Āvo Talvars, kurš bija Latvijas čempions pirms diviem gadiem Rotax Max Junior klasē. Šoreiz otro vietu izcīnīja Renārs Ēķis (JTSVC), bet Baltijas čempions Haralds Garkaklis finišeja trešais. Rotax Max Junior un Rotax Max klases startēja apvienotā braucienā.

Rotax Max DD2 klasē nepārspēts palika lietuvietis Sims Jodviršis, otrais finišēja igaunis Georgs Vanns, bet trešā vieta mūs Raivo Luhsem (Luxe Racing), kurš pērn kļuva par čempionu KZ2 klasē. Abi Kika Motorsport kluba sportisti, kuri sekmīgi šogad startē Eiropas trasēs, Konstantīns Calko (BO Oil Racing) un Mārtiņš Lapiņš (Kika Motorsport) šoreiz palika uzreiz aiz pjedestāla. Rotax Max Masters DD2 klasē šoreiz tikai divi dalībnieki, ātrāks par savu igauņu konkurentu bija Rūdolfs Bērziņš (Arago Motorsport), kurš kartingā atgriezās pēc gadu ilgas prombūtnes. Arī KZ2 klasē bija tikai divi dalībnieki, kuru vidū ātrāks bija šosejnieks Mārcis Birkens (Steinerts RT). Jāsaka, ka abas DD2 klases un KZ2 startēja kopīgā braucienā.

Komandām šoreiz labākie Steinerts RT (Zviedris, Veismanis, Steinerts), otrie viņu sīvākie sāncenši no Kika Motorsport (Nitišs, Dzjubenko, Lapiņš), bet trešie viņu kluba biedri BO Oil Racing (Budovskis, Jakušenoks, Calko).

Tagad sportisti dosies uz Igauniju, kur nākamsestdien Raplas trasē notiks sezonas pirmais Baltijas kausa posms, bet pēc divām nedēļām 21. un 22.maijā Swedbank kartodromā Kandavā risināsies Latvijas kartinga čempionāta otrais posms.

Informācija par sacensībām www.kartings.org.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti