Teng Tools Rallijs Madona – pārsteidzoši asa cīņa N4 klasē 2

 
7.jūnijs 2010 9:37

Ar spīdošu Ivara Vasaraudža un Pētera Spredža, kā arī Mika Ernstsona un Kārļa Kļaviņa ekipāžu uzvaru ir noslēdzies Latvijas Rallija čempionāta un Latvijas Rallijsprinta čempionāta 4. posms Teng Tools Rallijs Madona.

Tas - vienlaikus ar Madonas pilsētas svētkiem 5. un 6. jūnijā notika Madonā un tās apkārtnē.

Divu dienu garumā gan rallija, gan rallijsprinta dalībnieki demonstrēja savu meistarību un lielā ātrumā cīnījās par sekundes desmitdaļām. Ārkārtīgi sīvu cīņu no starta līdz pat finišam sagādāja N4 klases rallija ekipāžas.

Rallijsprintā cīņu netrūkst

Rallijsprinta kopvērtējumā un 4WD+ ieskaitē lielisku sniegumu Teng Tools instrumentu atbalstītajā rallijā demonstrēja Mika Ernstsona un Kārļa Kļaviņa ekipāža. Tā līdera pozīcijas ieņēma jau sākot no rallija starta un, uzvarot pirmajos četros ātrumposmos, pārliecinoši atrāvās no sekotājiem. Pēc pirmās sacensību dienas otro vietu ieņēma Rolands Mēnesis ar Māri Ziediņu, taču otrās dienas sākumā viņi savas pozīcijas zaudēja. Līdz rallija finišam viņi tās atguva, taču līderi bija pārāk tālu, lai tos noķertu. Trešo vietu šajā klasē izcīnīja Nauris Berķis un Arvils Piķis.

Klasē 4WD pārliecinoši uzvarēja Ali Jansona un Ivara Krieva ekipāža, kuriem tuvākie sekotāji Didzis Blūms un Aigars Rencis, kā arī Ints Jeršovs un Jurģis Ozols zaudēja aptuveni divas minūtes. Daudz sīvāka cīņa bija vērojama 1600+ klasē. Tajā pirmās dienas līderus Ģirtu Torganu un Rolandu Liazānu pēdējā ātrumposmā izdevās apsteigt Ulda Brieža un Monvida Austruma ekipāžai. Zaudējot tikai 1,2 sekundes, trešajā vietā finišēja Kaspars Brencis un Armands Ziemelis. 1600 klasē uzvaru izcīnīja Raivis Ozoliņš un Jānis Veilands, taču no viņiem ne mirkli neatpalika ne Arvo Himičs ar Gintu Lasmani, ne Toms Zeleznevs ar Gaidaru Aunu, kuri šādā secībā arī sadalīja atlikušās godalgotās vietas.

Rallijsprinta 4WD Open ieskaitē uzvaru izcīnīja Jānis Vorobjovs ar Gunti Zicānu, apsteidzot Jāni Feldmani un Anriju Jessi, kā arī Alekseju Mersijanovu un jevgēņiju Kalačevu. 2WD Open klasē uzvaru izcīnīja Ivars Norberts un Modris Žeimuts.

Rallijsprinta Road klases sportistiem šoreiz nācās sacensties ļoti garos ātrumposmos, no kuriem garākais bija pat 125,95 km garš. Tas neliedza uzvarēt Mārim Freibergam un Edgaram Trūpam, kuri šosezon ir uzvarējuši visos čempionāta posmos. Otro vietu izcīnīja Kaspars Borgs un Andris Pāpe, trešo – Uldis Dūka un Pēteris Dūka.

Rallisti savērpj intrigu

Ivara Vasaraudža, Pētera Spredža un viņu Mitsubishi Lancer WRC ātrums ir neapšaubāms. Šo trijotni Latvijā nespēj noķert neviens, līdz ar to uzvara rallija kopvērtējumā un A Plus ieskaitē ar pamatīgu pārsvaru pār sekotājiem ir tikai un vienīgi pašsaprotama. A Plus ieskaitē otro vietu izcīnīja Raimonds Kisiels un Gatis Panavs, kuriem šoreiz vēl nesanāca finišēt arī otrajā vietā rallija absolūtajā vērtējumā, kaut arī pietrūka pavisam nedaudz – aptuveni 15 sekundes. Trešo vietu šajā klasē izcīnīja Mārtiņš Svilis un Aivis Aizsilnieks, kuri visu ralliju cīnījās ar lietuviešiem Roku Lipeiķi un Ingu Lapeikīti.

Cīņa N4 klasē šoreiz bija spraigāka par spraigu – par godalgoto vietu sadalījumu līdz pat finišam sekundi sekundē cīnījās piecas ekipāžas. Sākot no rallija starta līderi šajā cīņā bija Aivis Egle un Mārtiņš Jerums, taču viņi nedrīkstēja atslābināties ne mirkli, jo viņiem aiz muguras notika ļoti asa cīņa. Abas sacensību dienas otro pozīciju centās noturēt Māris Neikšāns un Raivis Jansons, kuriem uz papēžiem mina Jānis Vorobjovs un Guntars Zicāns, kā arī Jānis Feldmanis ar Anriju Jessi. Savukārt Andis Neikšāns ar Pēteri Dzirkali, kuri pirmajā dienā piedzīvoja likstas ar sava rallija automobiļa bremžu sistēmu, otrajā burtiski lidoja, lai atgūtu iepriekš zaudēto – Andis visos otrās dienas ātrumposmos uzrādīja labākos N4 klases rezultātus un, apsteidzot Jāni Feldmani, bīstami pietuvojās pirmajam trijniekam. Visa cīņa izšķīrās pēdējā ātrumposmā – Vorobjovs neizturēja spriedzi un kādā krustojumā smagi kļūdījās, pabraucot garām krustojumam, savukārt Andis Neikšāns uzrādīja tik labu rezultātu, ka apsteidza savu brāli un finišēja otrajā vietā Eglem zaudējot tikai 3,83 sekundes. Trešajā vietā finišēja Māris Neikšāns, Andim zaudējot 4,42 sekundes.

Otrajā dienā 2WD ieskaitē fantastisku sniegumu demonstrēja Ivo Ķilpis ar Arti Ceriņu, kuri pirmajā dienā zaudēja daudz laika dzinēja defekta dēļ. Viņi centās noķert līderus – Artūru Priednieku un Jāni Kirkovaldu, samazinot vairāk kā minūti lielo laika deficītu uz pusi, tādējādi izcīnot otro vietu un izpelnoties nemazums ovāciju no skatītāju puses. Trešajā vietā šajā ieskaitē finišēja Ivo Priedītis ar Mārtiņu Vitkovski.

Ātruma Cilts Lukss balva Ķilpim

LTV7 raidījuma Ātruma Cilts īpašo balvu par labāko un skaistāko lēcienu Klasnavas ātrumposma tramplīnos apbalvošanas ceremonijā saņēma Ivo Ķilpis un Artis Ceriņš. Raidījuma vadītāja Sanita Pelēķe, pasniedzot balvu, gan atzina, ka Ātruma Cilts Lukss balvai ir bijis arī otrs pretendents – Ivars Vasaraudzis, kurš ar saviem lēcieniem tramplīnos pārsteidza nevienu vien WRC pazinēju un Somijas rallija biežu viesi.

Sacensības turpinās! Skatītāji pret Vasaraudzi, Egli un Priednieku

10. jūnijā, pulksten 19:00 Ātruma Cilts kartinga hallē notiks nebijušas sacensības, kurās jebkurš Teng Tools Rallijs Madona skatītājs varēs pierādīt savu spēju stāties pretī īstiem rallija pilotiem - Teng Tools Rallijs Madona visu trīs ieskaišu uzvarētājiem – Ivaru Vasaraudzi, Aivi Egli un Artūru Priednieku. Šiem pilotiem pretī gan stāsies tikai trīs ātrākie rallija skatītāji, kuri no sešiem labāko kvalifikācijas braucienu autoriem tiks noskaidroti priekšsacīkstē, kas notiks tieši pirms skatītāju un rallija pilotu sacīkstes. Visi sacensties gribētāji tiek aicināti no pirmdienas līdz trešdienai, paņemot līdzi Teng Tools Rallijs Madona skatītāja karti, doties uz Ātruma Cilts kartinga halli un, uzrādot labākos apļa laikus, mēģināt kvalificēties priekšsacīkstei. Kvalifikācijas laiki tiks apkopoti katru vakaru un tiks publicēti gan www.rallymadona.lv, gan www.autorally.lv mājas lapās.

 
Visi komentāri
 
277438. viesis 7.jūnijs 2010 15:47
0 0 Atbildēt

KAD VIENREIZ BEIGS PIEMINĒT TO PUIŠELI VASARRAUDZI,KURS BRAUC AR 2 REIZES JAUDĪGĀKU AUTO NEKĀ N4 MAŠINAS ...BESĪ ...

Virsrakstā bija jābūt " Atkal uzvar talantīgākais rallists Latvijā -Egle"

277442. viesis 8.jūnijs 2010 10:23
0 0 Atbildēt

277438. viesis pirms 19 stundām

KAD VIENREIZ BEIGS PIEMINĒT TO PUIŠELI VASARRAUDZI, KURS BRAUC AR 2 REIZES JAUDĪGĀKU AUTO NEKĀ N4 MAŠINAS... BESĪ...

----------------------------------

Tu kaut ko jeedz no automobilju klaseem? Cik peec FIA noteikumiem jaabuut max rallija auto jaudai (N / A / WRC) un max aatrumam? Jeb tu domaa, ka Vasaraudzha mashiinai ir 600 ZS? :-) BESII IDIOTI! :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti