Sestdien vasaras autosprints Biķerniekos

 
17.jūnijs 2010 4:01

Sestdien, 19. jūnijā Rīgas „Biķernieku” trasē tiks aizvadīts Latvijas vasaras autosprinta čempionāta trešais posms. Pēdējais treniņš pirms sacensībām risināsies ceturtdien, 17. jūnijā no plkst. 19 līdz 21. Sacīkšu starts sestdien plkst. 14.

Jau iepriekšējā nedēļā tika aizvadīts pirmais no diviem treniņiem pirms 19. jūnijā „Biķernieku” trasē paredzētā Latvijas vasaras autosprinta čempionāta trešā posma. Pagājušajā ceturtdienā trasē, kas apvieno daļu no autoapļa un kartinga trases, devās 28 braucēji. Paredzams, ka šajā ceturtdienā, 17. jūnijā dalībnieku treniņā būs vairāk, jo ikvienam, kurš plāno sestdien startēt sacīkstēs, ir obligāti jāpiedalās vismaz vienā treniņā. Jāatzīmē, ka treniņā, kas risināsies no plkst. 19 līdz 21, ar savu ielas automašīnu var piedalīties ikviens brauktgribētājs.  Sestdien dalībnieku ierašanās un reģistrācija no plkst.11, bet sacensību starts paredzēts plkst. 14. Ieejas maksa skatītājiem – 1 lats.

Vienīgais, kuram izdevies uzvarēt abos pirmajos posmos, ir 1800 klases kopvērtējuma līderis Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”). Tomēr tuvākie sāncenši, ar vienu automašīnu „Toyota Corolla” braucošie Ķekavas pārstāvji Imants Firsts un Andris Slišāns ar šādu situāciju nedomā samierināties, piestrādājot pie tehnikas uzlabošanas. Tiesa, plānotie uzlabojumi, visticamāk, tiks īstenoti tikai pirms nākamā posma 17. jūlijā Kandavā.

2500+ grupā sezonas divās pirmajās sacensībās uz goda pjedestāla kāpa pieci sportisti. Vienīgais, kuram tas izdevās abos posmos (pirmā un trešā vieta) ir Mareks Štolcermanis („Nissan 350 Z”) un loģiska ir viņa vieta kopvērtējuma tabulas galvgalī. Tomēr vadošā sešinieka spēku samēri ir ļoti līdzvērtīgi un sestdien paredzama spraiga cīņa. Pērn abas reizes „Biķerniekos” uzvarēja bijušais rallija braucējs Ainars Eikerts („Mitsubishi Lancer EVO VIII”). Arī šosezon Eikerta kontā viena pirmā vieta – pirms trim nedēļām Jelgavā.



2500 klasē kopvērtējuma līdera Mareka Matvejeva („Opel Corsa”) pārsvars pār otrajā vietā esošo Normundu Orlovu („BMW Compact 323ti”) ir tikai viens punkts, tomēr trasē Matvejeva ātruma pārākums ir krietni lielāks. Cīņā par vietu labāko trijniekā var iesaistīties vairāki sportisti, ieskaitot otrā posma ātrāko braucēju kuldīdznieku Jāni Ivanovski („BMW Compact 323ti”).

Paralēli čempionāta ieskaites klasēm tiek apkopots arī kopvērtējums sportistiem, kuri startē ar ielas riepām. Savās grupās līderpozīcijā šobrīd atrodas Mārtiņš Gūtmanis („BMW 323ti”, „2500 Street”),  Guntis Lapiņš („VW Golf”, „1800 Street”) un Einārs Juškovskis („Subaru Impreza GT”, „2500+ Street”).

Arī šogad vasaras sprinta rīkotāji turpina sadarbību ar „Kumho” riepu piegādātajiem un sacensību dalībniekiem tiek piedāvāta īpaša cena. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: „Point Transaction Systems”, „Tehniskaisveikals.lv”, „Auto24.lv”, „Autodekor.lv”, „Baltikums apdrošināšana”, „Fixbox”. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”, „iAuto.lv”, „jauniauto.lv”, „nightlife.lv”, „burnout.lv”.

Latvijas čempionāts vasaras autosprintā
Kopvērtējums pirms 3. (no 6) posma
1800
Jānis Skujiņš 50, Imants Firsts, 39, Andris Slišāns 39.
2500
Mareks Matvejevs 43, Normunds Orlovs 42, Ēriks Ozoliņš 34.
2500+
Mareks Štolcermanis 43, Ainars Eikerts 41, Aivars Ezeriņš 38.
Kausa izcīņa
„1800 Street”
Guntis Lapiņš 46, Jānis Strazdiņš 43, Raimonds Smeilis 37.
„2500 Street”
Mārtiņš Gūtmanis 41, Ēriks Ozoliņš 39, Kaspars Pakše 32, Aivo Gailītis 32.
„2500+ Street”
Einārs Juškovskis 38, Agris Štikāns 32, Gunārs Greiža 25, Andrejs Švagris 25.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti