Vasaras autosprinta čempionāta turpinājums Kandavā

 
14.jūlijs 2010 11:33

17.jūlijā Kandavas lauksaimniecības tehnikuma braukšanas mācību poligonā tiks aizvadīts Latvijas vasaras autosprinta čempionāta ceturtais posms.

Kad aizvadīta puse čempionāta, 1800 klases vadībā izvirzījies Jānis Skujiņš, 2500 grupā pirmais Mareks Matvejevs, bet 2500+ ieskaitē līderpozīcijā Mareks Štolcermanis.

Latvijas vasaras autosprinta čempionātā pēc aizvadītiem trim posmiem no sešiem paredzētajiem lielāko pārsvaru pār konkurentiem šobrīd iekrājis 1800 grupas kopvērtējuma līderis Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”), kurš pirmajos posmos ieguvis maksimālo punktu skaitu. Tuvākais sekotājs Imants Firsts kopā ar komandu gan nav atmetis cerības sezonas otrajā pusē tomēr iejaukties cīņā par čempiona titulu. Viņa „Toyota Corolla” pēc iepriekšējās sacīkstes Biķernieku trasē piedzīvojusi dažus tehniskos uzlabojumus, kā arī sāncenšiem tiek gatavots pārsteigums taktiskajā cīņā. Visnotaļ stabilā trešajā vietā atrodas ar to pašu „Toyota Corolla” braucošais Andris Slišāns.
2500 klasē līderpozīcijā ar divām pirmajām vietām un vienu trešo atrodas Mareks Matvejevs („Opel Corsa”). Pārējie braucēji, ņemot vērā Matvejeva pārākumu ātruma ziņā, vairāk koncentrējušies cīņai par otro kopvērtējuma pozīciju. Labākās sekmes šobrīd Normundam Orlovam („BMW Compact 323ti”) un Atim Līcim („Renault Clio”).

Vienīgi 2500+ grupā pirmajos trīs posmos ir bijuši dažādi uzvarētāji – pa panākumam Mareka Štolcermaņa („Nissan 350 Z”), Ainara Eikerta („Mitsubishi Lancer EVO VIII”) un Uģa Geides („Mitsubishi Lancer EVO”) kontā. Stabilākus un augstvērtīgākus rezultātus no šī trio uzrādījis Štolcermanis, izvirzoties kopvērtējuma vadībā. Sekotāju kvartets satilpis divu punktu intervālā: Geide, Aivars Ezeriņš („Subaru Impreza”), Eikerts, Andris Slava („Mitsubishi Lancer EVO”). Pērn, kad sacensības Kandavas poligonā risinājās pirmoreiz, iespaidīgu uzvaru izcīnīja Štolcermanis, divu braucienu summā tuvāko sekotāju apsteidzot par gandrīz desmit sekundēm.

„Street” ieskates klasēs, kurās sportisti startē ar ielas riepām, lielākais dalībnieku skaits ir „2500 Street” grupā. Pēc uzvaras Biķernieku lietus sacīkstēs, kopvērtējuma vadībā izvirzījies Ēriks Ozoliņš („VW Golf III”). „1800 Street” klasē līdera godā Guntis Lapiņš („VW Golf”), bet „2500+ Strreet” pirmais Einārs Juškovskis („Subaru Impreza”).

Latvijas vasaras autosprinta čempionāta ceturtais posms risināsies jau šīs nedēļas nogalē, sestdien 17. jūlijā Kandavas lauksaimniecības tehnikuma braukšanas mācību poligonā. Reģistrēties sacensībām ar savu ielas automašīnu var jebkurš braukt gribētājs un tas izdarāms www.vasarassprints.lv vai arī sestdien no rīta (no plkst. 10 līdz 12) sacīkšu norises vietā. Maču starts plkst. 13. Kandavas sacīkstēs papildus intrigu rada fakts, ka pirms tam nenotiek treniņi un pirms starta visi braucēji ir vienādās pozīcijās, turklāt šogad trases konfigurācija atšķirsies no pērn lietotās. Starts Kandavas posmā būtu interesants arī rallija braucējiem, jo distance ar savu tehniskumu un sarežģītību atgādina klasisku rallija „Superspecial” tipa ātrumposmu, vien ar atšķirību, ka braukšana notiek pa apli.

Arī šogad vasaras sprinta rīkotāji turpina sadarbību ar „Kumho” riepu piegādātajiem un sacensību dalībniekiem tiek piedāvāta īpaša cena. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: „Point Transaction Systems”, „Auto24.lv”, „Baltikums apdrošināšana”, „Fixbox”. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”, „iAuto.lv”, „jauniauto.lv”, „nightlife.lv”, „burnout.lv”.

Latvijas čempionāts vasaras autosprintā

Kopvērtējums pirms 4. (no 6) posma
1800
Jānis Skujiņš 75, Imants Firsts, 60, Andris Slišāns 57.
2500
Mareks Matvejevs 68, Normunds Orlovs 59, Atis Līcis 50.
2500+
Mareks Štolcermanis 64, Uģis Geide 55, Aivars Ezeriņš 55.
Kausa izcīņa
„1800 Street”
Guntis Lapiņš 67, Jānis Strazdiņš 61, Raimonds Smeilis 53.
„2500 Street”
Ēriks Ozoliņš 64, Mārtiņš Gūtmanis 56, Edgars Poriņš 49.
„2500+ Street”
Einārs Juškovskis 55, Agris Štikāns 48, Gunārs Greiža 43.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti