Pirmo reizi Biķerniekos norisināsies rallijkrosa sacensības

 
19.jūlijs 2010 10:00

Jau 25. jūlijā, jaunizveidotajā Biķernieku rallijkrosa trasē norisināsies NEZ Ziemeļeiropas valstu čempionāta 3. posms un Baltijas rallijkrosa čempionāta 3. posms, kurās spēkiem mērosies spēcīgākie šo reģionu braucēji.

Lai arī Biķerniekos šobrīd vēl notiek pēdējie rallijkrosa trases veidošanas darbi, organizatori uzsver, ka līdz sacensību dienai tā būs pilnībā pabeigta, turklāt šī būs pirmā, tieši rallijkrosam, veidotā trase Latvijā. Sacensību trases atklāšana paredzēta vienlaicīgi ar pirmo rallijkrosa automašīnas startu.

Latvijas posmā sacensības norisināsies piecās ieskaites klasēs: kroskarti, Divīzija 1A, S2000, Open un Divīzija 1. Dalību sacensībās jau apstiprinājuši sportisti no deviņām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Norvēģijas, Krievijas, Zviedrijas, Dānijas un Somijas.

Divīzijas 1 klasē sagaidāma aizraujoša cīņa, jo uz starta stāsies vismaz desmit šīs klases automašīnas. Dalību sacensībās ar Divīzija 1 klases automašīnu apstiprinājis arī labi zināmais Latvijas autosportists Aldis Zēbergs. Arī pārējās klasēs plānots ievērojams ārzemju sportistu īpatsvars.

„Gan skatītājiem, gan sportistiem sagaidāma aizraujoša sacensība pilnīgi jaunā un nevienam nepazīstamā trasē. Interesei par dalību sacensībās izrāda daudzi ārvalstu sportisti, tādēļ aicinām arī vietējos rallijkrosa braucējus izmantot iespēju piedalīties šajās vēsturiskajās sacensībās,” saka sacensību organizators Uģis Pauriņš.

NEZ Ziemeļeiropas valstu čempionāts ir viens no spēcīgākajiem rallijkrosa čempionātiem Eiropā. Latvijā tas ir 3. NEZ čempionāta posms, kas norisināsies 24. un 25. jūlijā. 24. jūlijā notiks treniņbraucieni un 1. kvalifikācijas braucieni, 25. jūlijā no pulksten 11:00 kvalifikācijas braucieni un fināli. Ieejas biļetes būs nopērkamas sacensību dienā pie ieejas Biķernieku trasē. Biļetes cena 4 Ls, bērniem līdz 13 gadu vecumam un pensionāriem 1 Ls. Ar iegādāto biļeti būs iespējams vērot sacensības 25. jūlijā, gan arī kvalifikāciju un treniņus 24. jūlijā. Sīkāka informācija atrodama sacensību mājaslapā www.rallycross.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti