Kartinga čempionāts iziet finiša taisnē

 
23.augusts 2010 8:22

Sestdien, 21.augustā, Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa notika Latvijas kartinga čempionāta pirmspēdējais piektais posms. Sacensībās piedalījās 28 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Sacensību pusfināls notika sausā trasē, taču finālbraucieni jau notika pa lietu. Kā jau šogad ierasts ar aizraujošām cīņām klātesošos priecēja Rotax Max DD2 klases braucēji. Atzinības vērts ir arī jaunā Roberta Vītola (Provento Racing) sniegums mazajā Micro klasē (sportisti vecumā no 6 līdz 10 gadiem), kurš savā otrajā sacīkstē kartingā sarežģītajos laikapstākļos izcīnīja pirmo uzvaru.

Micro klasē pusfinālā pārliecinoši ātrākais bija Mihails Budovskis (BO Oil Racing), arī finālbraucienā viņš bija līderis, taču izstājās, līdz ar to brīvs ceļš pretī uzvarai bija Robertam Vītolam, kurš pusfinālā finišēja trešais. Otrais finālā Valters Zviedris (Steinerts RT), bet trešajā vietā Veronika Golovačova (JTSVC).

Rotax Mini Max klasē nepārspēts bija igaunis Franks Merilahts, kurš uzvarēja abos braucienos. Otrais Ernests Veismanis (Steinerts RT), bet trešais Vadims Dzjubenko (Kika Motorsport).

Rotax Max Junior klasē sausajā pusfinālā uzvarēja Reinis Nitišs (Kika Motorsport), bet finālā viņš piekāpās Mārtiņam Steinertam (Steinerts RT), kurš pusfinālā finišēja trešais. Trešā vieta igaunim Fredam Jonasam Aliksāram. Rotax Max klasē abos braucienos pārāks par saviem konkurentiem bija Haralds Garkaklis (Kika Motorsport), otrais finišēja Ingus Žvibulis (Autosport Lukss), bet aiz viņa komandas biedrs Mārtiņš Krūze.

Rotax Max DD2 klase kā jau minēts bija bagāta ar aizraujošām cīņām, pusfināla sākumā līderis mainījās katru apli, līdzīgi notika arī finālā. Mūsu lielākā cerība Konstantīns Calko (BO Oil Racing) pusfinālā bija trešais, bet finālā pāris apļus līdz beigām vēl bija vadībā, taču piekāpās Simam Juodviršim no Lietuvas. Pusfinālā savukārt uzvarēja igaunis Georgs Vanns, kurš finālā divus apļus līdz finišam izstājās no trešās vietas, līdz ar to pirmais pjedestāls Arago Motorsport pārstāvim Arturam Ribko. Rotax Max DD2 klases brauciens bija apvienots ar Rotax Max Masters DD2 un KZ2 klasēm, kurās startēja pa vienam dalībniekam.

Komandu ieskaitē savu pirmo uzvaru šogad izcīnīja pagājuša gada čempionvienība Kika Motorsport ar Reini Nitišu, Vadimu Dzjubenko un Haraldu Garkakli sastāvā. Otrie pašreizējie līderi Steinerts RT, bet trešajā vietā BO Oil Racing.

Pēdējais Latvijas čempionāta posms notiks 18.septembrī Swedbank kartodromā Kandavā, šis posms vienlaikus būs arī Baltijas kausa sacensības.

Informācija par sacensībām www.kartings.org.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti