Kočlamazašvili - divkārtējais Igaunijas Dragreisa čempions 2

 
24.augusts 2010 11:40

21.augustā Igaunijā Tartu Raadi lidlaukā notika vērienīgas 402 m garas dragreisa sacensības - Igaunijas Dragreisa Čempionāta pēdējais 3 posms, kur jau otro gadu pēc kārtas, čempiona titulu A klasē aizstāv mūsu autosportists no Latvijas - Artjoms Kočlamazašvili.

<250>Šis posms bija tiešām vienreizīgs un apskates vērts, jo šajās sacensībās pulcējās ātrākie autosportisti, jeb kā pasākuma organizatori nodēvēja „Speedest Legends” no tādām valstīm, kā Somija, Lietuva, Igaunija un, protams, autosportisti no Latvijas: Artjoms Kočlamazašvili ar BMW Z3, Agris Biezais ar BMW 325 un Ilmārs Zausajevs ar Audi S2. Skatītāju acis priecēja arī tādi spēkrati, kā: Datsun 240z, BMW M1, Nissan 300zx, somu Plymouth Duster, Chevrolet Chevelle, "Москвич" ar 800 Zs u.c. Kopumā reģistrējās ap 65 braucēju. Bija padomāts ne tikai par skatītājiem, bet arī par dalībniekiem - šoreiz piedalīšanās maksa sacensību dalībniekiem ārpus Igaunijas bija bez maksas.

Jau kvalifikācijas otrajā braucienā Latvijas pārstāvis Artjoms parādīja pārliecinošus rezultātus – uzstādot jaunu ātruma rekordu savā klasē (A klase līdz 4l) – 11.191 sekundes. Jāpiemin, ka iepriekšējais labākais rezultāts tika uzstādīts Igaunijas čempionāta 2.posmā - 11.259 sek. un šajās sacensībās Latvijas dragreisists ieguva titulēto 1.vietu. Apsveicamus rezultātus ieguva arī otrs Latvijas braucējs Ilmārs, kas Igaunijas Čempionātā šogad piedalījās gan tikai šinī posmā, uzstādot kārtējo ātruma rekordu – 9.15 sekundes.

Laika apstākļi darīja savu darbu – jau kvalifikācijas braucienu laikā sākās stiprs vējš un lietus. Trase bija tik slapja, ka nebija zināms, vai vispār sacensības turpināsies. Braucēji un skatītāji palīdzēja, cik varēja – ar saviem auto visi draudzīgi braukāja no vienas trases gala uz otru, lai ātrāk to ižžāvētu un sacensības varētu atsākties. Trasi tomēr neizdevās izžāvēt, jo nepārtraukti smidzināja lietus. Pasākuma organizatori nolēma sacensības pārtraukt un uzvarētājus šajā posmā noteikt pēc kvalifikācijas braucienu laikiem. A klasē pirmais ierindojās Artjoms, aiz sevis atstājot Agri Biezo un Andreju Šabalinu. Pateicoties Artjoma Kočlamazašvili labajiem startiem un uzvarām visos līdzšinējos šīs sezonas posmos, viņš šogad izcīna arī Igaunijas Dragreisa čempiona titulu.

Lietus un slapjās trases dēļ arī superfināls notika tikai „skata pēc”, lai papriecētu skatītāju acis ar spēcīgajiem un ātrākajiem auto. Šoreiz sacensību organizatori superfinālā iekļāva tikai dalībniekus no „Speedest Legends” saraksta. Par cik trase bija salijusi, tad superfināla braucieni notika bez jebkāda ātruma un konkurences.

Latvijas braucēju rezultāti:
A klase:
1.Artjoms Kočlamazašvili BMW Z3
2.Agris Biezais BMW 325
3.Andrei Shabalin Honda Civic

Ps-street klase:
1.Ilmārs Zausajevs Audi S2
2.Viljar Maesepp Nissan 300zx
3.Ville Oksanen Moskvitch 2140

 

 
Visi komentāri
 
278402. viesis 24.augusts 2010 17:30
0 0 Atbildēt

Plašāku info + foto galeriju skaties www.viptuning.lv

278414. viesis 25.augusts 2010 11:08
0 0 Atbildēt

plašāku info + foto galeriju un vēl daudz ko interesantu skaties www.viptuning.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti