Trīskārtējais Lielbritānijas čempions gatavs cīņai ar Latvijas ātrākajiem rallistiem

 
24.augusts 2010 11:52

Viens no ātrākajiem rallija braucējiem Lielbritānijā, trīskārtējais šīs valsts čempions Marks Higinss ir ieradies Latvijā un ir kaujinieciski noskaņots pirms nedēļas nogalē paredzētā starta rallijā Kurzeme 2010.

<250>"Esmu ieradies Latvijā, lai piedalītos rallijā Kurzeme. Braukšu ar MML sagatavoto Mitsubishi Lancer EVO X N4 grupas mašīnu un domāju, ka šīs būs labas sacīkstes. Nevaru sagaidīt startu," sacīja Higinss tūlīt pēc ierašanās Latvijā. "Latvijā esmu bijis jau divas reizes, taču uz sacensībām esmu ieradies pirmoreiz. Esmu arī daudz laba dzirdējis par ralliju Kurzeme - runā, ka tas ir ļoti ātrs un esmu pozitīvi uztraukts."

Marks Higinss uz starta rallijā Kurzeme 2010 stāsies ar kompānijas MML sagatavotu Mitsubishi Lancer EVO X, kas priekš viņa ir maz pazīstams auto.

"Man līdzšinējā pieredze ar EVO X nav liela, jo Ķīnas čempionātā izmantoju EVO IX. Ar EVO X esmu braucis tikai vienu reizi Francijā un man tas ļoti patika. Cerams, ka auto būs pietiekami ātrs. Cik man zināms, arī vietējie braucēji ir visai ātri. Man būs jāuzmanās," norāda Higinss. "Mums tuvākajās dienās paredzēti vairāki treniņi un testu sērijas, tostarp izmēģināsim jaunu balstiekārtu sadarbībā ar Ohlins inženieriem. Nākamajās dienās izmantošu, lai aprastu ar mašīnu un gatavotos trases pierakstīšanai, kam būs ļoti liela nozīme."

Atbildot uz jautājumu, kā viņš vērtē savas izredzes cīnīties par vietu uz goda pjedestāla, Higinss uzsver, ka pagaidām vēl ir pāragri spekulēt par iespējamajiem rezultātiem.

"Man Kurzemes ātrumposmi ir sveši. Tie krasi atšķiras no Anglija ceļiem, bet tā kā esmu vairākas reizes braucis Somijā un uzskatu, ka ceļi šeit ir līdzīgi, domāju - būs labi. Ir pāragri runāt par iespējamajiem rezultātiem pirms esmu redzējis trasi. Esmu šo to redzējis televīzijā, bet tas arī ir viss. Kaut kādu iznākumu varētu sākt prognozēt pēc trases pierakstīšanas, bet vispirms man arī kaut kas jāuzzina par saviem konkurentiem. Mēs brauksim, cik vien ātri varam un es ceru, ka visā pasaulē iekrātā pieredze mums palīdzēs. Katrā ziņā mūsu nostāja pirms rallija ir braukt tik ātri, cik vien varam," - tā Higinss.

Tikmēr kompānijas MML pārstāvis Pēteris Spredzis šodien Radio 101 studijā notikušajā rallijam Kurzeme 2010 veltītajā preses konferencē sacīja, ka Higinsa rokās nodotais EVO X pēdējā gada laikā ir ļoti progresējis un britam ir visas iespējas izcīnīt uzvaru. Tai pašā laikā svarīgi atcerēties, ka konkurence par uzvaru absolūtajā vērtējumā būs visnotaļ sīva, jo uz Kurzemi dosies arī Latvijas ātrākie rallisti, ieskaitot divas Skandi rallija komandas WRC klases ekipāžas. Tāpat rallijā Kurzeme 2010 startēs WRC klases braucējs Georgs Gross no Igaunijas, Lietuvas ātrākie rallija piloti - Vītauts Šveds, Roks Lipeiķis, Dominiks Butvilas, kā arī Ukrainas spēcīgākā rallija komanda - Mentos Ascania Racing Team.

Viens no Ukrainas komandas pārstāvjiem ir Oleksandrs Saļuks, kura vārds rallija pasaulē skaļi izskanēja šā gada pasaules autorallija čempionāta Turcijas posma laikā pēc 4,5 metrus augstā lēciena kādā no tramplīniem. Pēc rallija Kurzeme 2010 direktora Ulda Hmieļevska teiktā, Saļukam varētu patikt Vecpils ātrumposms, jo tajā esot sagatavots jauns tramplīns. "Testos pārbaudījām, ka braucot ar 150 kilometriem stundā, auto var nolidot pat 20 metru tālumā," preses konferencēs sacīja rallija direktors un piezīmēja, ka sacensību režīmā rallija mašīnu ātrums šeit var sasniegt pat 180 kilometrus stundā.

Ātruma festivāls Rallijs Kurzeme 2010 notiks augusta pēdējā nedēļas nogalē. Tas sāksies ar testa ātrumposmu jeb tā dēvēto shakedown Kalvenē 26. Turpināsies ar diviem ātrumposmiem Liepājas ielās 27. augusta pievakarē un noslēgsies pēc tam kā sestdien, 28. augustā būs aizvadīti atlikušie septiņi grants ātrumposmi.

Ieejas kartes par iepriekšpārdošanas cenu Ls 4,90 uz ralliju un visiem ātruma festivāla pasākumiem var iegādāties Skandi Motors Ģimenes autocentrā (Rīgā, Lielirbes ielā 32 un Liepājā, Brīvības ielā 146c). Savukārt visi, kas veiks remontdarbus Skandi Motors servisos vismaz 50 latu vērtībā, saņems divas ieejas kartes bez maksas (akcija spēkā no 05.08.-26.08.2010). Vairāk informācijas www.skandimotors.lv un www.skandimotorsliepaja.lv.

LMT klienti uz ralliju Kurzeme 2010 var iegādāties biļetes par trešdaļu lētāk, 7 latu vietā maksājot 4.90 latus. Vēl bez tam LMT klientiem būs iespēja arī savā mobilajā telefonā redzēt labākos rallija momentus no pilsētas ātrumposma Liepājā 27.augustā.

Rallija norises laikā divu dienu skatītāju kartes cena būs 7 lati. Ar to varēs apmeklēt visus piektdienas un sestdienas ātruma festivāla pasākumus – rallija ātrumposmus, ātrumlaivu sacensības, noslēguma ceremoniju, Labvēlīgā tipa koncertu un Radio 101 dīdžeju šovu. Ieejas maksa uz atsevišķiem ātruma festivāla pasākumiem – 3 lati.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti