Folkreisā «333» trasē uzvar rīdzinieks Ivars Kerns

 
31.augusts 2010 9:12

LAF Folkreisa sacīkstē 333 trasē Ropažos uzvaru izcīnīja rīdzinieks Ivars Kerns, aiz sevis atstājot Raivi Riekstiņu un Dzintaru Jakimenko.

Sacīkstē, kura tika vērtēta Folkreisa Vidzemes kausa un Zemgales kausa ieskaitēs, finiša karogu finālā pirmais gan sasniedza raunietis Gvido Miglinieks, taču viņa rezultāts tika anulēts par incidentu dzelteno karogu darbības zonā. Tikmēr folkreisa dalībnieki gatavojas sezonas vienam no lielākajiem notikumiem – Folkreisa Vasaras kausa 4. posmam, kas sestdien norisināsies sporta kompleksā Mūsa pie Bauskas. Cīņai par vienu uzvaru pieteikušies jau vairāk nekā 30 dalībnieki.

<250>333 trasē finālbraucienu no pirmās starta vietas sāka Gvido Miglinieks, kurš uzvarēja visos četros kvalifikācijas braucienos. Par viņa nopietnākajiem konkurentiem kļuva Ivars Kerns un Dzintars Jakimenko. Izšķirošs brīdis bija finālbrauciena vidus, kad Miglinieks dzelteno karogu darbības zonā nevarēja izvairīties no sadursmes ar Jakimenko. Rezultātā Dzintars zaudēja vairākas pozīcijas, bet Gvido, lai arī finišēja pirmais, saņēma trīs pozīciju sodu par bīstamas situācijas radīšanu paaugstinātas bīstamības zonā.

Pēc rezultātu pārskatīšanas par uzvarētāju tika atzīts Ivars Kerns. Bijušais Latvijas autokrosa un rallijkrosa braucējs aizvadīja pirmo sacīksti folkreisā, taču pieredze ļāva nekavējoties sasniegt panākumus. Sacīkste bija bagāta ar folkreisa debitantiem – no deviņiem dalībniekiem četri aizvadīja pirmo sacīksti šajā sporta veidā. Bez Kerna debitēja arī Jakimenko, Jānis Matulēns un Kristaps Bērziņš.

Vidzemes kausa izcīņā šis bija trešais posms. Sacīksti pirms sezonas beigām par reģiona kopvērtējuma līderi kļuvis Raivis Riekstiņš. Vidzemes reģiona pēdējais posms notiks 23. oktobrī turpat 333 trasē. Zemgales reģiona kausam šī bija pirmā no trim sacīkstēm, līdz ar to uzvarētājs Kerns kļuvis arī par šī reģiona līderi. Zemgaliešiem vēl divas sacīkstes – šonedēļ Mūsā un 23. oktobrī 333 trasē.

4. septembra cīņas Mūsas trasē būs grandiozas, jo sacīkstei leģendārajā trasē pieteikušies jau 32 dalībnieki. Cīņas notiks kopā ar autokrosa Latvijas čempionāta un Baltijas kausa posmu, līdz ar to kļūs par vienu no lielākajiem krosa pasākumiem Latvijā.

Folkreisam atlikušas divas sacensības šajā sezonā. 4. septembra Bauskas posms tiks vērtēts LAF Folkreisa Vasaras kausa, Zemgales un Kurzemes reģiona ieskaitē. Otra cīņa notiks 23. oktobrī 333 trasē, kur notiks pēdējais Vasaras kausa posms, kā arī izšķirošās Vidzemes un Zemgales sacīkstes.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti