Septembra vidū notikums autošosejā – «Dzintara Volga»

 
2.septembris 2010 9:46

Nāc, un esi liecinieks šīs sezonas lielākajam autošosejas festivālam Dzintara Volga 2010, kas divu dienu garumā - 18.-19.septembrī norisināsies Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Populārāko PSRS autosacensību atdzimšana

Tikko nosvinēta Biķernieku trases dibināšanas 44. gadadiena, tomēr tolaik leģendārā un šobrīd vēl daudzu auto entuziastu atmiņās esošā ikgadējā autošosejas notikuma -- Dzintara Volga pirmsākumi meklējami vēl pirms trases oficiālās atklāšanas. Sākotnēji sacensības risinājās Mežaparka autotrasē, vienreiz tās nācās rīkot pat vecajā Rīgas hipodromā, tomēr savu mājvietu atrada un skatītāju tūkstošu desmitus pulcēja jaunizveidotajā Biķernieku sporta trasē.

18. un 19. septembrī – autosporta svētki divu dienu garumā

18. un 19. septembrī, sākot jau no pulksten desmitiem rītā vienkopus motoru spēkiem mērosies vēsturiskie un mūsdienu sportam piemērotie spēkrati, kopumā sacenšoties par godalgotām vietām deviņās ieskaites klasēs. Savā starpā cīnīsies Latvijas autošosejai ierastie, bet nu jau vēsturisko auto klasē ietilpinātie VAZ markas auto (ar 1,3 un 1,6 dzinēju tilpumiem). Protams, nevar iztikt bez pasākuma goda nosaukuma nesējām Volgām (GAZ-21 un GAZ-24). Autosporta svētkiem, kas nes Volgas vārdu, par godu šajās sacensībās var piedalīties ikviens, kura rīcībā ir GAZ-24, vai jebkurš cits no minētajiem automobiļiem. Tiem auto un to vadītājiem, kuri nebūs gatavi doties trasē sacīkšu režīmā, ieplānoti paraugdemonstrējuma apļi, kuros varēs piedalīties ikviens interesents.

Četras ieskaites grupas, deviņas ieskaites klases

Sacensības notiks sekojošās ieskaitēs -- Dzintara Volga, Baltijas Jūras kausa izcīņa, Igaunijas čempionāts autošosejā, kā arī Latvijas čempionāts autošosejā. Baltijas Jūras kausa fināls sola skatītājiem interesantu sacensību. Pirmajā kausa posmā Pērnavā starptautiskā konkurencē uzvaru izcīnīja Latvijas autosportists Uldis Timaks, cīnoties plecu pie pleca ar Baltijas autošosejas čempionu Mārci Birkenu un autosportistu Oļegu Kvitku. Šobrīd Baltijas Jūras kausa noslēdzošajam posmam pieteikušies jau deviņi dalībnieki -- Uldis Timaks, Mārcis Birkens, Jānis Vanks, Rolands Dūda, Jānis Horeliks, Andrejs Kuvšinovs, Rolands Feodorovs (Igaunija), Pauļus Krukausks (Lietuva) un Oļegs Kvitka. Solās ierasties arī Krievijas pārstāvji.

Īpaši spraigs solās būt Nacionālās klases pēdējais posms, jo pašreizējie līderi Kārlis Ņikiforovs un Kristaps Mietulis intrigu, kuram kļūt par Latvijas čempionu, nolēmuši saglabāt līdz pat pēdējo braucienu cīņām. Super B2000 klasē ar stabilu un pārliecinošu braukšanu Mārcis Birkens jau pirms pēdējā posma ir sev nodrošinājis triju valstu autošosejas čempiona titulu un mēģinās iegūt arī Baltijas Jūras kausa čempiona titulu. Vai Uldis Timaks pārspēs čempionu?

Atbalsti autošoseju un noslēdz šo vasaru ar sezonas lielākajiem autosporta svētkiem Dzintara Volga 2010 18. un 19. septembrī Biķerniekos!

Informācija par biļešu maksu un iegādi

Ieejas maksa -- vienas dienas biļete - 5 Ls, divu dienu biļete - 8 Ls, bērni līdz 10 gadiem – bezmaksas, skolnieki un pensionāri (uz vienu dienu) - 3 Ls (pie ieejas jāuzrāda apliecības), vienas dienas biļete ieejai boksos - 3 Ls. Biļetes iespējams iegādāties uz vietas vai iepriekšpārdošanā Biļešu servisa kasēs.

LAF Šosejas komisija

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti