Noskaidroti visi Latvijas autokrosa čempioni

 
7.septembris 2010 7:56

Sestdien sporta kompleksā Mūsa pie Bauskas noslēdzās Latvijas autokrosa čempionāts. Par 2010. gada Latvijas čempioniem sešu posmu seriālā kļuvuši Andris Priedītis (1600 klase), Jānis Spīķis (2000 Super), Jānis Kozlovskis (Open) un Ģirts Zīle (B600).

Pēdējie trīs čempiontitulus apstiprināja ar uzvaru pēdējā posmā, vienīgi 1600 klasē pirmo panākumu čempionāta sacīkstē guva Kaspars Silenieks. Baltijas kausa ieskaitē uzvaras Mārim Līcim, Sileniekam, Spīķim, Vitaljum Plastininam, VAZ klasē – lietuvietim Donatam Krasauskam, bet folkreisa cīņās labākais – Artūrs Bāriņš.

1600 klasē čempiontitulus izšķīrās starp Andri Priedīti un Andi Kļavu. Pirms fināla bija skaidrs – uzvarēs tas, kurš otram finišēs priekšā sezonas pēdējā braucienā. Jau kvalifikācijā Priedītis bija ātrāks par Kļavu, bet finālā Andris guva otro vietu aiz Kaspara Silenieka, ar ko pilnīgi pietika, lai kļūtu par Latvijas čempionu. Kļava pēdējo sacensību aizvadīja ļoti rezervēti, gūstot piekto vietu un sezonā paliekot otrais.

Priedītim šis ir pirmais čempiona tituls, lai arī pēdējos gados viņš bieži bija favorītu pulkā. 2009. gadā čempiontituls tika zaudēts pēc tehnikas defekta, kas lika izstāties pārsimts metrus pirms pēdējā posma finālbrauciena finiša karoga.

Kaspars Silenieks pārsteidza ar pārliecinošu startu un guva pirmo uzvaru Latvijas čempionāta posmā. Priedītis otrais, trešajā vietā Reinis Lilienšteins, kam šis panākums ļāva nodrošināt bronzas medaļu.

2000 Super klasē galvenie titula pretendenti bija Jānis Spīķis un Jānis Berķis, teorētiskas izredzes bija arī Mārim Ločmelim un Aldim Kasparovičam. Diena tehnisku problēmu dēļ nebija veiksmīga Ločmelim, līdz ar to viņš zaudēja iespēju cīnīties pat par bronzu.

Čempiontitula dalīšana noslēdzās jau fināla pirmajā aplī: drīz pēc starta Berķa automašīnai radās motora defekts, kā rezultātā Jānis drīz izstājās. Pēc tam, kad pāris apļus vēlāk ar tehniskām problēmām izstājās arī Kasparovičs, Spīķis varēja sākt svinības.

Aiz jaunā čempiona sacīksti otrajā vietā noslēdza 2009. gada Latvijas čempions Ainārs Kenigsbergs, bet trešo vietu guva tikai otro čempionāta sacīksti aizvadījušais Ritvars Zobens.

Open klasē pēdējais posms čempiontitula ziņā bija svarīgs Jānim Kozlovskim, Jānim Vanagam un Raimondam Jerānam. Pirmais no cīņas bija spiests atteikties Jerāns, kura mašīnai jau sacensību rītā radās motora defekts. 2008. un 2009. gada Latvijas čempions gan darīja visu, lai sagrābtu aizslīdošo titulu, ar kūpošu motoru riņķojot pa trasi, cerībā uz konkurentu kļūdu. Taču tādu nebija – Kozlovskis uzvarēja, kļūstot par Latvijas čempionu, Vanags – otrais, šo pozīciju gūstot arī kopvērtējumā. Jerānam pēc divu gadu valdīšanas klasē šogad bronzas medaļa.
Pēdējā posmā uz pjedestāla nokļuva arī Normunds Skribis, sasniedzot trešo vietu.

B600 klasē bija trīs čempiontitula pretendentu – Ģirts Zīle, kā arī Otto Vočtavs un Jānis Baumanis. Jau fināla pirmajos apļos bija skaidrs, ka no cīņas jāatsakās Baumanim, jo viņš piedzīvoja sadursmi, pēc kuras sāka laista gaisu viena no riepām. Tikmēr Zīle guva uzvaru un kļuva par čempionu, bet Vočtavs ar otro vietu apstiprināja savu vicečempiona titulu. Trešo vietu Mūsā guva Dmitrijs Kabanovs.

Baltijas kausa cīņās D-3A bagiju klasē uzvaru guva Māris Līcis, aiz sevis atstājot lietuvieti Aļģirdu Aleksiejus un tautieti Armandu Hohfeldu. Tā kā kopvērtējuma līderis lietuvietis Raimunds Pupienis finālā izstājās, Līcim ir labas izredzes pacīnīties par Baltijas kausu seriāla pēdējā posmā Kauņā. D-1A klasē uzvara Kasparam Sileniekam, aiz kura finišēja Andris Priedītis un Reinis Lilienšteins. Sileniekam Baltijā šī ir jau otrā uzvara pēc kārtas. 2000 Super klasē uzvara Jānim Spīķim, sekoja lietuvieši Sims Kazbars un Artūrs Navicks. Open klasē uzvara Lietuvas braucējam Vitaljum Plastininam, aiz kura finišēja igaunis Jarmo Vēsa un vēl viens Lietuvas braucējs Darjuss Tamašausks. Komandu vērtējumā uzvara Latvijas vienībai.

28 dalībnieku folkreisa cīņās uzvaru guva jelgavnieks Artūrs Bāriņš, aiz sevis atstājot valmierieti Robertu Plūmi un Jāni Nikelu no Strenčiem. Bāriņš un Nikels kļuvuši par galvenajiem LAF Folkreisa Vasaras kausa favorītiem. Tikmēr Folkreisa Kurzemes kausā, kam Mūsas cīņas bija pēdējās sezonā, uzvaru kopvērtējumā nodrošināja Vecpilnieks Sandis Džeriņš, par vienu punktu pārspējot Jāni Nikelu.

VAZ Klasikas kausā tikās Latvijas un Lietuvas sportisti. Ātrākais izstādījās Donats Krasausks, bet otrajā un trešajā vietā finišēja latvieši Nauris Grīntāls un Kaspars Salnājs.

Latvijas čempionāta kopvērtējums »»
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti