Skarbā folkreisa konkurencē uzvar Artūrs Bāriņš

 
8.septembris 2010 11:17

28 dalībnieku konkurencē par LAF Folkreisa Vasaras kausa priekšpēdējā – ceturtā – posma uzvarētāju Mūsas trasē kļuva jelgavnieks Artūrs Bāriņš. Aiz viņa finišēja valmierietis Roberts Plūme un Jānis Nikels no Strenčiem.

Bāriņš un Nikels posmu pirms folkreisa galvenā seriāla beigām kļuvuši par galvenajiem uzvaras pretendentiem. Mūsā tika noskaidrots, ka par LAF Folkreisa Kurzemes kausa ieguvēju kļuvis vecpilnieks Sandis Džeriņš, bet posmu pirms sezonas beigām rīdzinieks Ivars Kerns izvirzījies vadībā LAF Folkreisa Zemgales kausā.

Vienīgo folkreisa uzvaru Mūsā dalīja 28 sportisti. Skarbajā konkurencē kvalifikācijā uzvarēja cēsinieks Agris Upītis, taču finālā viņš bija spiests izstāties jau pēc pirmā līkuma degvielas sūkņa defekta dēļ. Līdz ar to Bāriņš nonāca līderpozīcijā, neatdodot to līdz pat finišam. Nemainīgas bija arī sekojošās pozīcijas, lai arī brauciena laikā notika vairākas apdzīšanas par sacensību galīgo vietu sadali.

Junioru ieskaitē sīvā cīņā uzvaru guva Sandis Džeriņš, kurš izrādījās ātrāks par galveno konkurentu Junioru kopvērtējumā Rihardu Daini. Trešo vietu junioriem guva Evija Vītola, bet ceturto – Gints Astrauskis. Kopvērtējumā Sandis Džeriņš ir priekšā Rihardam Dainim par pieciem punktiem.

Komandu vērtējumā straujš pavērsiens: līdervienība Raunas Bruģakmens dažādu likstu dēļ neizcīnīja nevienu ieskaites punktu. Komandā pirms sacīkstes pieteiktais Kristaps Bērziņš guva visaugstākos rezultātus, taču nevarēja startēt B finālā, jo mašīna bija cietusi pēc kūleņa. Mārtiņa Lapsas dienu sabojāja avārija pirmajā braucienā, kas atstāja iespaidu uz atlikušo dienas daļu. Savukārt trešais braucējs Artūrs Vecgailis tā arī netiek galā ar šīs sezonas tehnikas problēmām, līdz ar to pat nestartēja Mūsas posmā. Šo Raunas Bruģakmens postažu izmantoja Folkreisa Fabrika, kuras braucēji Jānis Nikels, Rihards Dainis un Mareks Dainis sarūpēja 22 punktus, par spīti brāļu tehnikas likstām. Rezultātā Folkreisa Fabrikas komanda 11 punktu deficītu kopvērtējumā pārvērtusi par 11 punktu pārsvaru.

Komandu ieskaitē Mūsā debitēja siguldiešu Aināra Bogdanovičs, Guntara Gabrāna un Normunda Tūtara pārstāvētā Kavita V vienība. Debija izdevusies ar pārliecinošu otro vietu posmā.

Mūsas sacīkste bija ne tikai visas Latvijas Vasaras kausa posms, bet tika vērtēts arī Kurzemes un Zemgales reģionu seriālos. Ar astoto vietu pēdējā sacīkstē pietika, lai kopvērtējumā uzvarētu Sandis Džeriņš. Viņš par vienu punktu apsteidza Jāni Nikelu. Trešo vietu guva Ainārs Bogdanovičs.
Zemgales kausa izcīņā šis bija otrais no trim posmiem. Pēc uzvaras Ropažos un sestās vietas Bauskā kopvērtējuma vadībā joprojām atrodas rīdzinieks Ivars Kerns, kuram seko Raivis Riekstiņš un Jānis Nikels.

LAF Folkreisa Vasaras kausa, Vidzemes un Zemgales reģionu kausu pēdējais posms notiks 23. oktobrī 333 trasē. Informācija un rezultāti: www.autocross.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti