Šteinbergs, Karro un Freibergs ceļā uz Pasaules Nāciju motokrosu

 
23.septembris 2010 7:59

Trešdien, 22.septembrī uz ASV devās Latvijas izlases labākie motobraucēji Ivo Šteinbergs(MX1), Matīss Karro(MX2) un Lauris Freibergs(MX Open), lai piedalītos Pasaules Nāciju motokrosa sacensībās Denverā.


Latvijas izlase pirms došanās uz Ameriku (no kreisās): Ivo Šteinbergs, Matīss Karro, Lauris Freibergs   Foto: Arvīds Šteinbergs

Latvijas izlase Pasaules Nāciju motokrosa sacensībā piedalās no 1992. gada. Visu šo gadu laikā Latvija netika pārstāvēta tikai 1999.gadā, kad sacensības norisinājās Brazīlijā. Visaugstāk sasniegtā vieta ir 11-tā 1992. gadā Austrālijā 16 komandu konkurencē. Pēdējos gados komandu skaits ir dubultojies un 32 komandu konkurencē augsto 15-to vietu Latvijas izlase izcīnīja tieši Amerikā 2007. gadā, kad Latviju pārstāvēja Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs un Lauris Freibergs. Pagājušajā gadā, kad sacensības noritēja Itālijā, jaunizveidotā trasē, kur iepriekš braucis nebija neviens no sportistiem, Latvijas komanda, tieši tādā pašā sastāvā kā šogad – Ivo Šteinbergs, Matīss Karro un Lauris Freibergs, izcīnīja 17-to vietu.

Kā pastāstīja komandas menedžeris Arvīds Šteinbergs: “Visi sportisti jūtas labi un fiziski spēcīgi. Sezonas pēdējās sacensībās ir braukts prātīgi. Labi, ka nevienam no viņiem nav gadījusies kāda ķibele un varam bez problēmām doties aizstāvēt Latvijas godu. Te gan jāsaka liels paldies atbalstītājiem AS “Latvijas Valsts Meži”, kur pateicoties tikai viņu ieguldījumam, sportisti var doties tālajā ceļā uz Ameriku.”

Sestdien, 25. septembrī cīņas komandu starpā risināsies par iekļūšanu A finālā, kurā tiek 20 labākās, bet svētdien, 26. septembrī tiks noskaidroti spēcīgākie. Jāpiezīmē, ka katrs sportists dienā veiks vienu braucienu -- Ivo Šteinbergs MX1 klasē (Honda), Matīss Karro MX2 klasē (Suzuki) un Lauris Freibergs MX Open klasē (Honda). Rezultāts summējas no katras komandas, kurā ir trīs braucēji, diviem labākajiem rezultātiem.

Informācija par sportistiem:
Ivo Šteinbergs (1986) – pirmais Pasaules junioru čempions 125 cm³ klasē, 2004. gadā, kad tās notika Ķegumā, Latvijā, daudzkārtējs Latvijas čempions dažādās klasēs, Pasaules Nācijas motokrosa sacensībās piedalīsies piekto reizi.

Matīss Karro (1991) – Pasaules junioru čempions 125 cm³ klasē, 2008. gadā, Holandē, daudzkārtējs Latvijas čempions 85 cm³ un 125 cm³ klasēs, Pasaules Nācijas motokrosa sacensībās piedalīsies trešo reizi.

Lauris Freibergs (1981) – augstākais sasniegums motosportā Eiropas čempions “OPEN“ klasē 2000. gadā – pirmais Latvijas valsts vēsturē, daudzkārtējs Latvijas čempions sākot no 85 cm³ klases līdz pat MX Open, Pasaules Nācijas motokrosa sacensībās piedalīsies desmito reizi.

Turēsim īkšķus par latviešiem!
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti