Folkreisa pēdējā posmā uzvar Agris Upītis, zaudē mašīnu

 
25.oktobris 2010 13:29

LAF Folkreisa Vasaras kausa pēdējā – piektajā – posmā 333 trasē pie Rīgas uzvaru 38 dalībnieku konkurencē izcīnīja cēsinieks Agris Upītis, pārspējot kopvērtējuma uzvaru nodrošinājušo jelgavnieku Artūru Bāriņu, kā arī jūdažnieku Mareku Daini.

Komandu vērtējumā uzvara Folkreisa Fabrikas vienībai, bet labākais juniors – debitants Renārs Ēķis. Sacīkstes noslēgumā uzvarētāja automašīna VAZ 2108 tika iegādāta, izmantojot folkreisa noteikumos paredzēto sistēmu un fiksēto samaksu 950 eiro. Interesantas cīņas arī autokrosa klasei – trijniekā 12 dalībnieku konkurencē iekļuva Andis Kļava, Andis Vanters un Ainārs Kenigsbergs.


Sezonas laikā cīņās daudz cietusi, automašīna aizveda Artūru Bāriņu līdz uzvarām folkreisā gan ziemas, gan vasaras kausā.

Pēdējā posma cīņā par LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvēju kopvērtējumā kļuva Artūrs Bāriņš, aiz sevis atstājot Agri Upīti un Jāni Nikelu no Strenčiem. Par uzvarētāju komandu vērtējumā kļuva Nikela un brāļu Mareka un Riharda Daiņu pārstāvētā Folkreisa Fabrika, savukārt uzvarētājs junioru vērtējumā – Sandis Džeriņš. Šis bija pēdējais posms arī Vidzemes un Zemgales reģionu seriāliem. Labākais Vidzemes folkreisa braucējs šajā gadā ir Raivis Riekstiņš, bet labākais Zemgales reģiona braucējs ir Ivars Kerns.

Vienīgo dienas folkreisa sacīkstes uzvaru bija jāsadala 38 dalībniekiem. Šāds vienas sacīkstes dalībnieku skaits ir jauns rekords. Vēl septembra sākumā tautas autosporta veidā uz starta stājās tobrīd rekordlielais 28 dalībnieku sastāvs. Sacensības 333 trasē notika dramatiskos laika apstākļos – visu dienu lija, bet sacensību sākumā pat sniga slapjš sniegs.

Finālā no starta vadībā nonāca Bāriņš, taču drīz uzbrukumus sāka kvalifikāciju uzvarējušais Upītis. Kad tiešā cīņā konkurentu apsteigt neizdevās, tika ņemta talkā Džokera apļa stratēģija. Upītis tajā devās brauciena vidū, bet Bāriņš – brauciena beigās, atgriežoties pamataplī jau aiz konkurenta. Arī par trešo vietu notika sīva cīņa, bet finālbrauciena beigās pjedestāla pozīciju izrāva Mareks Dainis, apdzenot Ivaru Kernu.

Sacīkstes noslēgumā tika iedarbināta folkreisa auto tirdzniecības procedūra, jo sekretariāts saņēma iesniegumu no rīdzinieka Normunda Kārkliņa par vēlmi iegādāties automašīnu ar starta numuru „21” – Agra Upīša VAZ 2108. Folkreisa noteikumi paredz, ka jebkurš klātesošais var iegādāties jebkuru folkreisa automašīnu par fiksēto samaksu 950 eiro, un automašīnas īpašnieks no darījuma atteikties nedrīkst. Šis bija otrais gadījums Latvijas folkreisā, kad tika nopirkts kāds no automobiļiem.

Uz cīņu 333 trasē pulcējās arī autokrosa braucēji. Uzvaru duelī ar Andi Vanteru guva šā gada 1600 klases vicečempions Andis Kļava. Trešo vietu cīņā ar Imantu Kolomenski sasniedza Ainārs Kenigsbergs.

Folkreisa dalībnieku nākamais pasākums, ja neskaita oficiālo apbalvošanu, paredzēts ziemā, kad notiks 2011. gada LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņa. Tā paredzēta sešos posmos dažādos Latvijas reģionos.

Informācija par sestdienas sacīksti un folkreisa aktualitātēm www.autocross.lv

LAF Folkreisa 2010. gada laureāti

Vasaras kauss
1. Artūrs Bāriņš (Jelgava) 77
2. Agris Upītis (Cēsis) 54
3. Jānis Nikels (Strenči) 54
Komanda: Folkreisa Fabrika (Nikels, M. Dainis, R. Dainis)
Juniors: Sandis Džeriņš (Vecpils)

Ziemas kauss
1. Artūrs Bāriņš (Jelgava) 112
2. Artūrs Vecgailis (Rauna) 89
3. Armands Zariņš (Rauna) 74
Komanda: Raunas Bruģakmens (Vecgailis, Zariņš, M. Lapsa)
Juniors: Sandis Džeriņš

Vidzemes kauss
1. Raivis Riekstiņš (Turkalne) 47
2. Agris Upītis (Cēsis) 43
3. Roberts Plūme (Valmiera) 43
Juniors: Evija Vītola (Carnikava)

Kurzemes kauss
1. Sandis Džeriņš (Vecpils) 36
2. Jānis Nikels (Strenči) 35
3. Ainārs Bogdanovičs (Jūdaži) 23
Juniors: Sandis Džeriņš (Vecpils)

Zemgales kauss
1. Ivars Kerns (Rīga) 44
2. Artūrs Bāriņš (Jelgava) 37
3. Raivis Riekstiņš (Turkalne) 37
Juniors: Rihards Dainis (Jūdaži)

Latgales kauss
1. Ermīns Vācietis (Garkalne) 29
2. Raivis Riekstiņš (Turkalne) 28
3. Jānis Nikels (Strenči) 24
Juniors: Rihards Dainis (Jūdaži)


Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 5

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti