Latvijas kartingisti pasaules čempionu finālā

 
29.novembris 2010 9:41

Visi četri Latvijas kartinga komandas pārstāvji – Mārtiņš Steinerts, Konstantīns Calko, Raivo Luhse un Haralds Garkaklis – iekļuva „Rotax Max Grand Finals 2010” sacīkstes Itālijā finālos.

Sacīkstē, kurā 55 valstu pārstāvji startē ar vienādiem kartiem, DD2 klasē Calko izcīnīja 12. vietu, Garkaklis – 17., bet Luhse finālā izstājās. Savukārt Rotax Max Junior klasē Steinerts sasniedza 16. pozīciju. Katrā klasē uz starta stājās 72 dalībnieki – katrs kādas valsts vai reģiona Rotax klases čempions. Rotax sezonas fināls notiek jau desmito gadu un gandrīz vienmēr uz starta stājušies arī Latvijas komandas dalībnieki. Bieži rezultāti bijuši daudzsološi, taču šogad par īpašu panākumu uzskatāma visu Latvijas sportistu iekļūšana finālistu pulkā.


Komanda: Konstantīns Calko (no kreisās), Mārtiņš Steinerts, Raivo Luhse un Haralds Garkaklis.

Tas pierāda Latvijas kartinga atzīstamo līmeni – rezultātus sasniedz nevis viens izteikts kartinga līderis, bet gan visa komanda kopumā ir gatava augstiem sasniegumiem. Steinerts uz Rotax finālu nokļuva kā Latvijas Rotax Max Junior klases čempions un Rotax kausa uzvarētājs. Calko startēja DD2 klasē kā labākais Latvijas braucējs nacionālajā čempionātā. Luhse vietu DD2 klases pasaules finālā nodrošināja kā labākais latvietis Baltijas kausā šajā klasē, bet Garkaklis ir Rotax Max klases Rotax kausa ieguvējs.

Sportistu sarežģītākais uzdevums veiksmīgai sacīkstes aizvadīšanai nedēļas nogalē bija pēc izlozes iegūtu jaunu kartu testēšana un noregulēšana. Tā kā tehnika visiem dalībniekiem ir vienāda, uzvar tas, kurš pareizāk prot strādāt ar regulējumiem un izprast karta uzvedību trasē. Regulēšanas procesam atvēlētais laiks ir ierobežots – divas dienas, kas praksē nozīmē četras treniņu sesijas.

Rotax Max Junior klasē Mārtiņš Steinerts kvalifikāciju noslēdza 20. vietā, bet finišā sasniedza 17. pozīciju. Tā kā pēc sacīkstes tika anulēts Igaunijas sportista rezultāts, Mārtiņš ieguva vēl vienu pozīciju un pakāpās uz 16. vietu. DD2 klasē kvalifikāciju 25. vietā noslēdza Konstantīns Calko, finālā pakāpjoties uz 12. pozīciju. Desmit pozīcijas – no 27. pēc kvalifikācijas finišējot 17. finālā – ieguva Haralds Garkaklis. Haralda sniegums ir viens no lielākajiem pārsteigumiem, jo šī bija viņa pirmā sacīkste pie DD2 klases karta stūres.

Finālā nepaveicās Raivo Luhsem – kvalificējies 29. vietā Raivo iekļuva pirmā apļa sadursmē, turpat sacīksti arī noslēdzot. Formāli Luhsem 34. vieta. LAF Kartinga komisijas vadītājs Reinis Pozņaks Latvijas komandas startu vērtē atzinīgi: „Četru Latvijas čempionāta vadošo braucēju starts pasaules valstu čempionu un citu meistaru pulkā izdevies lielisks.

Ja visi ir pasaules elites finālā, tā ir laba ziņa Latvijas kartingam un autosportam – aug spēcīga sportistu paaudze, kuri startē atzīstamā līmenī. Latvijas komandas dalībnieku trūkums Itālijas sacīkstē bija pārāk nelielā pieredze tik liela mēroga starptautiskajās sacensībās. Sportistu potenciāls ir vēl labāks, taču ar vienu sacīksti ir par maz, lai to realizētu. Taču ar uzdevumu tikts galā! Paldies komandām, kuras izaudzinājušas talantīgus sportistus – Mārtiņa „Steinerts RT”, Haralda un Konstantīna „Kika Motorsport” un Raivo „Luxe Racing Team”!”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti