Ziemas autosprinta čempionāts: Vidzemes reģionā jauni uzvarētāji

 
22.decembris 2010 8:48

Smiltenē, „Tepera” trasē noticis Latvijas ziemas autosprinta čempionāta Vidzemes reģiona otrais posms. Visās trīs ieskaites klasēs fiksēti jauni uzvarētāji: Kārlis Nebars (4WD), Ģirts Vītiņš (2WD), Jānis Apsītis (RWD).

Šīs nedēļas nogalē, 26. decembrī čempionātā iesaistīsies Centra reģions ar sacīkstēm „333” trasē un Kurzemes reģions ar sacensībām Talsu „CVS” paralēlajā trasē.

Kamēr Centra un Kurzemes reģionā Latvijas ziemas autosprinta čempionāta cīņas tiks uzsāktas tikai šajā nedēļas nogalē, 26. decembrī, Vidzemē jau aizvadīta puse no četriem paredzētajiem posmiem. Otrajā posmā, kurā braucējiem bija jāveic kartinga un krosa trases apvienojums, visās trīs ieskaites klasēs tika fiksēti jauni uzvarētāji. 2WD ieskaitē dubultuzvaru svinēja ar vienu auto braucošie Ģirts Vītiņš un Valters Liepiņš. Vītiņam šī ir karjerā jau otrā uzvara čempionāta posmā. Trešajā vietā ierindojās Raivis Poišs. Kopvērtējumā vienāds punktu skaits ir Poišam, Vītiņam un Raivim Bartušauskim (otrajā posmā sestais).

Pēc neveiksmes pirmajā posmā (14. vieta), kas bija saistīta ar nepareizu riepu izvēli, pārliecinošu uzvaru, būdams ātrākais visos trīs braucienos, svinēja Kārlis Nebars. Tikpat pārliecinoši otrajā pozīcijā pirmā posma uzvarētājs Māris Zālītis, bet trešais šoreiz Raimonds Kalniņš. Kopvērtējumā vadību saglabāja Zālītis, kuram seko Kalniņš un Andis Plūme (otrajā posmā ceturtais).

RWD grupā trijniekā ierindojās tie paši braucēji, kas pirmajā posmā pirms nedēļas, tikai mainītā secībā. Pirmo uzvaru guva Jānis Apsītis, otrajā vietā atstājot Lauri Mezīti. Tikai trešais pirmā posma uzvarētājs Kristaps Daģis. Tiesa, Daģis abos pirmajos posmos nestartēja ar savu kaujas „Volvo 240”.

Vidzemes reģiona trešais posms tiks aizvadīts pēc gadu mijas, 9. janvārī. Šīs nedēļas nogalē, 26. decembrī čempionātā iesaistīsies Centra reģions ar sacīkstēm „333” trasē un Kurzemes reģions ar sacensībām Talsu „CVS” paralēlajā trasē. „333” sporta kompleksā kā pirmie sacentīsies RWD un 2WD grupas braucēji (reģistrācija no plkst. 8 līdz 9, starts plkst. 9.15), 4WD klasei reģistrācija no plkst. 12 līdz 13, starts plkst. 13.40. Talsu CVS trasē reģistrācija no plkst. 7 līdz 9.30, starts plkst. 10. Kurzemē notiekošajā „KTSK ziemas kausa izcīņā” ir izveidotas atsevišķas ieskaites klases (bez čempionāta statusa) automašīnām ar radžu riepām un arī dāmām. Dalības maksa abās svētdienas sacīkstēs, kurās ar savu ielas automašīnu drīkst piedalīties jebkurš braukt gribētājs – 15 lvl.

Visa informācija par Latvijas ziemas autosprinta čempionātu pieejama www.laf.lv, www.autosport.lv, www.motorsport.lv, www.333.lv, www.ziemellatvija.lv .

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
Vidzemes reģiona 2. posms
4WD
Kārlis Nebars 50 punkti (1. braucienā 1. vieta, 2. braucienā 1. vieta, 3. braucienā 1. vieta), Māris Zālītis 46 (2./2./2.), Raimonds Kalniņš 42 (3./10./3.).
2WD
Ģirts Vītiņš 48 (4./1./2.), Valters Liepiņš 46 (3./12./1.), Raivis Poišs 46 (2./2./3.).
RWD
Jānis Apsītis 50 (1./2./1.), Lauris Mezītis 48 (2./1./4.), Kristaps Daģis 42 (5./4./2.).
Vidzemes reģiona kopvērtējums pēc 2. posma
4WD
Māris Zālītis 24, Raimonds Kalniņš 19, Andis Plūme 15.
2WD
Raivis Bartušauskis 19, Raivis Poišs 19, Ģirts Vītiņš 19.
RWD
Jānis Apsītis 23, Kristaps Daģis 23, Lauris Mezītis 22.

LAF SAK preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti